160l [ Roślinne ] - Zbyszek17
160l [ Roślinne ] - Zbyszek17
Akwarium - 90 x 40 x 45[center][/center]Oświetlenie - T5 3 x 39W / Philips TLD865, Sylvania Grolux, Arcadia Plant Pro / 9 godz. [center][/center]Filtracja - Eheim Ecco Pro 2036 + Eheim Aquaboss - wkłady Substrat Pro, Ehfilav, cerambio.[center][/center]Nawożenie CO2 - butla wysokociśnieniowa 1,5 kg, elektrozawór Aqua Medic, dyfuzor szklany / spiek ceramiczny /[center][/center]Podłoże - aquasubstrat II + żwirek kwarcowy 3mm[center][/center]Nawożenie - KNO3, K2SO4, KH2PO4, MgSO4, Plant Nutrition+[center][/center]Podmiany wody - RO + uzdatniacz JBL Aqua Dur Plus [center][/center]Flora - ammania gracilis, rotala rotundifolia, rotala indica, ludwigia repens "rubin", ludwigia inclinata, cabomba furcata, cryptocoryne nevillii, limnophila aromatica, blyxa japonica, micrantheum umbrosum, eusteralis stellata grof, proserpinacea palustris, ranunculus inundatus, microsorum narrow leaf, microsorum philippine needle leaf,microsorum windelov, anubias nana, myriophyllum matogrossense.[center][/center]Fauna - Ancistrus sp. 3szt. Gyrinocheilus aymonieri 3szt. Crossocheillus siamensis 5szt. Poecilia latipinna 2szt. kilka Amano.[center][/center]Baniak ma 3 tygodnie od zalania i jest w trakcie dojrzewania. Przedstawiam parę fotek[center][/center][center][/center][center][/center]
[center][/center]
[center][/center]
[center][/center]
[center][/center]
[center][/center]
[center][/center]
[center][/center]
[center][/center]
[center][/center]
[center][/center]
Ostatnio zmieniony 2009-07-14, 20:14 przez Zbyszek17, łącznie zmieniany 3 razy.
Widać,że świerzak,rośliny sie jeszcze nie wyprostowały i nie ułożyły po swojemu,także głosu oceny jeszcze nie oddam,ale jak narazie to przeszkadza mi osobiście pierwotny stan,bo jest jakby ''posągowy'' poprzez te korzenie.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
widzę kosiarkę, ale ona pewnie tam tymczasowo :Pmat114 pisze:Pływa już tam coś?? bo nigdzie żadnej wzmianki na ten temat nie ma więc pytam
szerze mówiąc jak dla mnie to ten baniak nie ma jeszcze zbytnio wyrazu... nie ma tego czegoś ... :P albo po prostu Twoje poprzednie akwa było lepsze (wg. mnie) i je do niego porównuje :))
mat114
[center][/center]
[center][/center]
[center][/center]Trochę pływa, jest wyszczególnione w opisie. Na razie nie jestem zdecydowany na ryby / jakaś ławica / i to jeszcze trochę potrwa.[center][/center]MrHotSousage[center][/center]Pływa już tam coś?? bo nigdzie żadnej wzmianki na ten temat nie ma więc pytam
[center][/center]baniak ma dopiero 50 dni i jak pisałem wcześniej jest w trakcie dobierania roślin, przesadzania, a do tego całkowity brak czasu. Wierz mi, że często przychodząc z pracy nie widzę co się dzieje bo światło już wygaszone, jedyna pociecha w soboty wieczorem robiąc podmiany i niedziele Na pewno wygląd się zmieni - jeszcze trochę potrzebuję czasuszerze mówiąc jak dla mnie to ten baniak nie ma jeszcze zbytnio wyrazu... nie ma tego czegoś ... :P albo po prostu Twoje poprzednie akwa było lepsze (wg. mnie) i je do niego porównuje :))
Kubiszon [center][/center]
[center][/center]Ryby docelowe będą nie wcześniej jak zakończę wszystkie prace związane z roślinnością w akwa. Ciągle jeszcze coś przesadzam, szukając najlepszej opcji. Może coś dojdzie, coś wyleci - zobaczymy.Piękna ta blyxa. Tak patrzę na Twoje akwarium i masz bardzo podobny zestaw roślin jaki sam miałem w mojej landrynie - dobry wybór . Kiedy więcej ryb wpuścisz?