[150L] - StoneHenk & RazorStone

ODPOWIEDZ
lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

Prospero pisze:
Co myślicie o... Bystrzyku Poziomkowym?
Ładny, ale nie lubi bezpośredniego światła ( dużego natężenia), są wówczas płochliwe, miałem je krótko i tak się zachowywały. Może razbora brygida? Tylko one w otwartym pewnie będą skakać :-/
Ostatnio zmieniony 2012-11-05, 15:53 przez lukaszLDZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Łukasz

Awatar użytkownika
kdk
Kontakt:

Post autor: kdk »

Ja miałem i polecam. Ładnie w stadku mi pływały. http://kdk1.blogspot.com/2008/11/bystrzyk-amandy.html Teraz trzymam z kiryskami pigmejami i gupikami endlera. Wcześnie miałem tam również karłowate szcupieńczyki i modrooki gertrudy.
Ostatnio zmieniony 2012-11-05, 16:14 przez kdk, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

lukaszLDZ pisze:Ładny, ale nie lubi bezpośredniego światła ( dużego natężenia), są wówczas płochliwe,
Niestety, ale nie potwierdzam...mam je od kilku lat przy dość mocnym oświetleniu, bo 1W/l i wcale nie są płochliwe...w pierwszej "odsłonie" pływały z "makulaturami' ;-) a obecnie z "tygryskami"...oczywiście jako "dodatek" do kreweci... ;-)
kdk pisze:Ja miałem i polecam. Ładnie w stadku mi pływały.
A tu się podpiszę...choć z tym pływaniem w stadku to różnie bywa :-)

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

Może moje jakieś dzikie były :-P ale rybcia ładna, prezentuj się zacnie :-)
Łukasz

Prospero
Administrator

Post autor: Prospero »

Moje Simulansy w trzecim baniaczku też są "dzikie" chowają się jak się podchodzi. Trzeba głupa palić aby wyszły :lol:

Awatar użytkownika
mat114

Post autor: mat114 »

Prospero pisze:Moje Simulansy w trzecim baniaczku też są "dzikie" chowają się jak się podchodzi. Trzeba głupa palić aby wyszły :lol:

Nooooooo..... Mamy chyba jakieś spokrewnione... jak jest jakikolwiek ruch w pokoju to nie uświadczysz ich na widoku.. ale jak jest cisza i spokój.... Coś pięknego :-D
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.

Prospero
Administrator

Moje to tak "srają" po płetwach, że karmić się ich nie da. A kiedyś przypływały i aż chciały wyskoczyć ze zbiornika przy podawaniu papu a teraz? Najlepiej podawać jedzenie z 3m kija :lol:

Awatar użytkownika
mat114

Post autor: mat114 »

Piotrze,ja to mam wrazenie ze Ty o moich rybach mowisz:d ja podaje jedzenie potem skradam sie zeby usiasc i one po paru minutach łaskawie wychylaja sie zeby zjesc.podczas tej czynności sa takie czujne ze najmniejszy ruch je płoszy...
Nawet ludzie mowia ze w tym akwarium nie na zwierzat oprócz kirysow:dAle juz Niedlugo appisto beda:d:d
Tobie radzę cos mniejszego niz simulans,taka naprawde szproteczke;)
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.

Prospero
Administrator

Myślę sobie jeszcze o krewetkach ale których? Może Red Cristal?

Prospero
Administrator

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Spicy99

Post autor: Spicy99 »

Co do płochliwości neonów to sporą rolę odgrywa ich liczebność. W większych grupach wiadomo - czują się pewniej. Podobnie jak wystrój zbiornika - muszą czuć się bezpiecznie. Moje neony choć czerwone (z natury bardziej płochliwe od innesa) także miały podobnie ale tylko przez pierwsze tygodnie od wpuszczenia. Cały czas 70% ich liczebności pochowane było w gąszczu roślin. Obecnie już pływają regularnie z przodu zbiornika mimo że jest ich nie tak dużo. Może i swoje zrobiło przyciemnienie podłoża (dosypałem nieco czarnego bazaltu).
Było m.in. ~60l
Jest - 128l - ogólne
Obrazek
''Rybom woda, ludziom zgoda'' - Aleksander Fredro
www.akwaczest.pl

Prospero
Administrator

Moje przez pół roku były na pierwszym planie a jak podchodziłem z żarciem to aż wyskakiwały ze szczęścia teraz jest odwrotnie.

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Post autor: Zbyszek17 »

Piotrek, bardzo ładny zbiornik, śliczne kamienie i ciekawy aranż.[center][/center]Przycinaj Heńkowi wszystkie wystające odrosty, co spotęguje szybsze rozkrzewianie.

Prospero
Administrator

Dzięki Zbyszku, staram się jak mogę. Może kiedyś chodź troszkę zbliżę się do takiej kondycji roślin jakie masz w swoich baniakach :mrgreen:

Obrazek

...i jeszcze jedna fotka.
Ostatnio zmieniony 2012-11-10, 00:28 przez Prospero, łącznie zmieniany 1 raz.

Prospero
Administrator

Dwa tygodnie :lol:

Zmierzyłem kilka parametrów i to co mnie ucieszyło to brak amoniaku ale za to azotyny są i to wcale nie tak mało więc baniaczek jeszcze troszkę potrzebuje czasu. Natomiast to co mnie zaskoczyło to to, że wczoraj mniej więcej po 19 bez żadnej przyczyny woda zrobiła się mętna (delikatne mleko). Dodatkowo zauważyłem, że dwa różne testy pokazały mi PO4 na poziomie zera lub prawie zera ( tylko delikatne zabarwienie nie mieszczące się w skali ).

Postanowiłem wczoraj, że podam dziś Microbe-Lift - Special Blend co też uczyniłem. Mam nadzieję, że coś tam pozytywnego zrobi dla baniaka :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „100 - 199 litrów”