Dobry sklep z rybami na terenie Łodzi
Dobry sklep z rybami na terenie Łodzi
Witam! Może mi ktoś polecić jakiś dobry sklep z rybami na terenie Łodzi? Chodzi mi o duży wybór i fachową poradę. Z góry dziękuję!
Ostatnio zmieniony 2009-03-11, 11:02 przez rasmik, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Dobry sklem z rybmi na terenie Łodzi
Takie rzeczy w Łodzi razem nie wystepująrasmik pisze:Witam! Może mi ktoś polecić jakiś dobry sklep z rybami na terenie Łodzi? Chodzi mi o duży wybór i fachową poradę. Z góry dziękuję!

Sporo ryb jest w Kakadu w Manufakturze,ale jest drogo i ciężko z fachową poradą.
Możesz też odwiedzić giełdę detaliczną na stadionie Startu, w każdą niedzielę od rana.
Jeśli szukasz fachowej porady to tylko na forum.
Znam 2 sklepy godne polecenia.
1. Na retkińskiej. Jadąc w stronę Krzemienieckiej po prawej stronie, przed ogródkami działkowymi.
2. Na widzewie, Po tej stronie co Real, tylko kawałek dalej w stronę Rokicińskiej, między Urzędem Stanu Cywilnego a Niciarnianą.
Właściciele znjają się na akwarystyce i chętnie dzielą sie swoją wiedzą.
1. Na retkińskiej. Jadąc w stronę Krzemienieckiej po prawej stronie, przed ogródkami działkowymi.
2. Na widzewie, Po tej stronie co Real, tylko kawałek dalej w stronę Rokicińskiej, między Urzędem Stanu Cywilnego a Niciarnianą.
Właściciele znjają się na akwarystyce i chętnie dzielą sie swoją wiedzą.
-
Jeśli mogę wtrącić swoje trzy grosze,to zdecydowanie polecam giełdę na Starcie. Zdecydowanie największy moim zdaniem wybór ryb i roślin.Myślę też że największa szansa na "przyjęcie" się zakupionych towarów w naszym baniaczku.
Co do "Kakadu" to masakra.Specjalnie dzisiaj pojechałem obejrzeć sobie ten sklep.Dla mnie dno.Porównanie cen do jakości pozostawiam bez komentarza.Jednego jestem pewien,moja noga więcej tam nie postanie.
Pozdrawiam.
Co do "Kakadu" to masakra.Specjalnie dzisiaj pojechałem obejrzeć sobie ten sklep.Dla mnie dno.Porównanie cen do jakości pozostawiam bez komentarza.Jednego jestem pewien,moja noga więcej tam nie postanie.
Pozdrawiam.
-
Jakość ryb nie jest aż tak fatalna. W każdym sklepie są takie sytuacje z trupkami pływającymi po akwarium
Jeśli chodzi o rośliny to ja byłem w sobotę i były dość ładne, anubiasy były bardzo brzydkie,ale reszta nie najgorsza, szału nie było,ale też nie mogę powiedzieć,że były beznadziejne.
Generalnie sklepu nie polecam, głównie ze względu na ceny, w Łodzi mozna wszystko do akwarium kupić o wiele taniej niż w sklepach typu Kakadu i inne sieciowe wynalazki.

Jeśli chodzi o rośliny to ja byłem w sobotę i były dość ładne, anubiasy były bardzo brzydkie,ale reszta nie najgorsza, szału nie było,ale też nie mogę powiedzieć,że były beznadziejne.
Generalnie sklepu nie polecam, głównie ze względu na ceny, w Łodzi mozna wszystko do akwarium kupić o wiele taniej niż w sklepach typu Kakadu i inne sieciowe wynalazki.
A czym to stwierdzenie uzasadniasz,bo sprzedawcy roślin w niedziele na Starcie to nic innego jak zaopatrzeniowcy czwartkowej giełdy na Równej.Tomasz Makowski pisze:Myślę też że największa szansa na "przyjęcie" się zakupionych towarów w naszym baniaczku.
Zarówno na Starcie jak i na Równej jest jeden ten sam człoweik z roślinami z chodowli prosto z baniaków.Skupuje to co mu ktoś przyniesie i sam sprzedaje.
Na Starcie też nie jest tak kolorowo jeśli chodzi o ceny,bo nikt głupi nie jest i sprzedaje cenami sklepowymi.Giełda na Starcie już dawno nie jest giełdą,tylko sama nazwa została.
Przykład:Start-Otosek 5-6zł za szt.--------Równa-Otosek 2,5zł w woreczku po 10-20 szt.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
Ja nie mam porównania Startu do Równej ale jak byłem na początku roku to na Starce było sporo taniej niż w sklepie (małe sklepiki osiedlowe w moim mieście),
np. bazalt 2kg - 2 zł.; sklepik - 3 zł.
HBL-301 - 25 zł.; sklepik 32 zł.
grzałka 50W - 25 zł. - sklepik 36 zł.
korzenie (małe) 3 zł. - sklepik 6-7 zł.
także wtedy stawiając baniak od podstaw można było zaoszczędzić kilka złotych, co prawda nie wiem jak teraz z cenami czy skoczyły czy nie.
np. bazalt 2kg - 2 zł.; sklepik - 3 zł.
HBL-301 - 25 zł.; sklepik 32 zł.
grzałka 50W - 25 zł. - sklepik 36 zł.
korzenie (małe) 3 zł. - sklepik 6-7 zł.
także wtedy stawiając baniak od podstaw można było zaoszczędzić kilka złotych, co prawda nie wiem jak teraz z cenami czy skoczyły czy nie.
[9L] Korytko: ?
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98
-
W Kakadu kilogram korzeni kosztuje 74 PLN.Na sztuki(pakowane w foliówki) jeszcze gorzej,byle patyk wyglądający jak kawałek gałązki kosztuje kilkanaście złotych. Ale im antyreklamę robię hehe. Jedynie przy chomikach zatrzymałem sie na dłuzej.Co prawda w zyciu bym sobie czegoś takiego nie kupił,ale chyba z 15 minut obserwowałem jak próbują się w kilkanaście sztuk upchnąć do samochodziku-ozdoby mieszczącego 4-5 szt. :)))))
Na starcie jest wielu ludzi, ktorzy sprzedaja zwierzeta z wlasnej hodowli. Oczywiscie sa tez tacy, co zaopatruja sie hurtowo na rownej i sprzedaja wszystko drozej w detalu. W efekcie kupujemy najczesciej importowane zwierzeta po praktycznie sklepowych cenach. Podobnie bywa z roslinami. 99% roslin z gieldy na rownej to emersy - padaja w ciagu kilku tygodni. Najlepiej kupowac zielsko od znajomych lub przyslowiowego "pana Staśka". Rosliny z uprawy podwodnej (bankowo!) posiada w Łodzi sklep Zoo Centrum w M1. Wszystkie rosliny jak leci sa po 11,99zl, naprawde ladne. Dostawy sa okolo srody.