Śmierć akwarysty dziś na Starcie..+++

rozmowy na dowolne tematy
Awatar użytkownika
Zafira

Śmierć akwarysty dziś na Starcie..+++

Post autor: Zafira »

Na dzisiejszej giełdzie Start, zmarł akwarysta-Andrzej, pokój jego duszy+++.
Przyniósł rybki, ale już nie wyszedł o własnych siłach z giełdy, na koniec praktycznie już nikogo nie było,a on nadal tam leżał przy wejściu..tyle godzin minęło od jego śmierci, zanim przyjechała prokuratura i zanim cokolwiek zrobiono...giełda opustoszała,a on tam nadal był i słoik z jego rybkami stał na jakimś pustym stoliku.., nawet nikt nie przykrył ciała, ten Pan leżał na ziemi...tyle godzin zajęło władzom,żeby cokolwiek w tej sprawie zrobili, bo dopiero po godzinie 14 pojawili się odpowiednie organy.. :-( :-( :-( , nie mogę zapomnieć tego smutnego widoku..
Ostatnio zmieniony 2012-02-19, 17:57 przez Zafira, łącznie zmieniany 1 raz.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

NoBody

Post autor: NoBody »

No to rzeczywiście smutne ...

Awatar użytkownika
pszemoo

Post autor: pszemoo »

Przykre :(:(

Lukiki

Post autor: Lukiki »

No widok reanimacji byl przykry,ale pan jednak moglby dalej przychodzic na gielde,gdyby ktos ze spoleczenstwa zaczal resustytacje,a nie tylko sprawdzic puls i oddech,bo pozostawiony byl sam sobie na 10 minut jakze waznych minut zaczym przyjechala karetka.
Rybki ze sloikiem dalem temu grubszemu facetowi,co stoi za Toba Gosia,bo wczesniej ten pan chcial je mu sprzedac,mial sie nimi zajac.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

Chyba jeszcze smutniejszy był widok, gdy ratownicy zakrywali go czarnym workiem :-(
Cześć jego pamięci, pamięci akwarysty, jednego z nas... +++

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Policja chciała zarekwirować rybki..ale z racji,że nie zajmą się nimi odpowiednio, to Pan Pasek je ma tymczasowo (to ten Pan z robakami, co za mną stoi).
Nie wiem jak to się wszystko stało, że on zmarł, bo mnie przy tym nie było..widziałam dopiero później, jak już leżał martwy, ludzie powinni coś zrobić, zamiast czekać..co przyczyniło się do zgonu tego Pana..
Ostatnio zmieniony 2012-02-19, 18:12 przez Zafira, łącznie zmieniany 2 razy.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Podobno serducho.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

jacek7110

Post autor: jacek7110 »

Lukiki pisze:No widok reanimacji byl przykry,ale pan jednak moglby dalej przychodzic na gielde,gdyby ktos ze spoleczenstwa zaczal resustytacje,a nie tylko sprawdzic puls i oddech,bo pozostawiony byl sam sobie na 10 minut jakze waznych minut zaczym przyjechala karetka.
Rybki ze sloikiem dalem temu grubszemu facetowi,co stoi za Toba Gosia,bo wczesniej ten pan chcial je mu sprzedac,mial sie nimi zajac.
z Twojej wypowiedzi wynika że widziałeś to całe zdarzenie... czy ktoś z społeczeństwa nie mógłby być Tobą...

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

kurczę, zostałbym 10 minut dłużej i może bym dał radę, jestem ratownikiem... czasem minuty, sekundy potrafią tak wiele zmienić...

przykre, że władze hali nie zrobiły nic, żeby zabezpieczyć jakoś to miejsce, mogli zamknąć wyjście dać jakąś kotarę cokolwiek, postawić kogoś kto by odganiał gapiów...
Co by tu napisać... :-P

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Post autor: Zbyszek17 »

Bardzo smutna wiadomość.[center][/center]Wychodząc z giełdy przypadkowo zauważyłem leżącego człowieka i ratowników z pogotowia robiących swoją powinność czyli akcję przywracania pracę serca. Teraz czytam tą wiadomość że jednak się nie udało. Przykre.[center][/center]P.S. - nie widziałem jak to było od początku, ale wydaje mi się że organizator powinien powiadomić przez megafon o sytuacji, może byłby ktoś kto ma doświadczenie lekarskie lub ratownicze i wtedy pomoc nadeszła by szybciej, bo jednak czas pomocy jest najważniejszy.

pstrag222

Post autor: pstrag222 »

A kto może komuś pomóc jak większość ludzi nie potrafi udzielić pierwszej pomocy.
Lukiki pisał o resuscytacji kto potrafi jej prawidłowo udzielić w POLSKIM państwie?
Ratownicy, strażacy, ?
Sam jestem ratownikiem i jestem ciągle w szoku co codziennie widuje.
Jak ludzie stoją z boku i się przyglądają jak ktoś postronny próbuje pomóc.
Albo robią takie rzeczy, że lepie nie mówić
A propos to kiepskie macie zabezpieczenie na takich halach
Ostatnio zmieniony 2012-02-19, 19:44 przez pstrag222, łącznie zmieniany 1 raz.
144L-Herotilapia multispinosa,Poecilia sphenops,Agamyxis pectinifrons
38L- Azja(Colisa lalia)

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

pstrag222 pisze:A kto może komuś pomóc jak większość ludzi nie potrafi udzielić pierwszej pomocy.
I tu masz rację...bo gdyby choćby na kursach dla kierowców zamiast zamęczać ludzi nauką wymiany świec, czy jakichś innych niepotrzebnych pierdół poświęcono czas na pierwszą pomoc byłoby z pewnością inaczej...

jacek7110

Post autor: jacek7110 »

pstrag222 pisze:A kto może komuś pomóc jak większość ludzi nie potrafi udzielić pierwszej pomocy.
Lukiki pisał o resuscytacji kto potrafi jej prawidłowo udzielić w POLSKIM państwie?
Ratownicy, strażacy, ?
Sam jestem ratownikiem i jestem ciągle w szoku co codziennie widuje.
Jak ludzie stoją z boku i się przyglądają jak ktoś postronny próbuje pomóc.
Albo robią takie rzeczy, że lepie nie mówić
A propos to kiepskie macie zabezpieczenie na takich halach
to fakt...
sam nie jestem ratownikiem, ale przechodzę co dwa lata szkolenie z pierwszej pomocy, ostatnio nawet w styczniu w łódzkim PCK, nie ratowałem jeszcze nikogo i nie chciałbym, nie wiem jakbym się zachował...ale jeśli sie nie mylę to za nieudzielenie pomocy nalezy sie 3-4 lata, nikogo tam nie było?

Awatar użytkownika
cholma
Post autor: cholma »

Najgorsze jest to że niektórzy mając pojęcie o tym jak się udziela pierwszej pomocy nie robi tego bo ma nieuzasadnione obawy typu "a jak zaszkodzę ?"
lepiej przejdę bokiem i udam że nie widzę.
Ostatnio zmieniony 2012-02-19, 19:57 przez cholma, łącznie zmieniany 1 raz.

pstrag222

Post autor: pstrag222 »

cholma pisze:Najgorsze jest to że niektórzy mając pojęcie o tym jak się udziela pierwszej pomocy nie robi tego bo ma nieuzasadnione obawy typu "a jak zaszkodzę ?"
lepiej przejdę bokiem i udam że nie widzę.
Ja tez mam takie obawy , które ciężko przełamać w sobie.
Po prostu POTRZEBNE SA SZKOLENIA i tyle .
Ale o nie jest ciężko w Polsce.
Bo po co lepiej bawić się dalej w rządzie.
Co do tych 3-4 lat za nie udzielenia pomocy to w tym wypadku marne sznase
144L-Herotilapia multispinosa,Poecilia sphenops,Agamyxis pectinifrons
38L- Azja(Colisa lalia)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy”