Dzięki wielkie za pomoc, przyznaje się bez bicia, że z żabienicami nigdy nie miałem doczynia, stąd moja niewiedza, a tego malucha uratowałem przed zgniciem zabierajając z akwarium mojego kumpla.
Spoko, nie ma problemu. Pamietaj ze ta roslinka bardzo lubi jak dostanie nawoz bezposrednio pod korzen. Wtedy najpiekniej rosna. Od rodzaju oswietlenia zalezec bedzie czy bedzie miala liscie wydluzone-spiczaste czy bardziej zaoraglone-owalne.
Taki typ:)
Jestem sobie luźny Janek, kiedyś miałem parkę brzanek ;)
Tak na marginesie,to rozumiem,ze mozna nie wiedziec jakiejs jednej rosliny z naszego akwarium,ale na Boga,ludzie ogarnijcie sie troche i zacznijcie umiejetnie dobierac roslinnosc do panujacych warunkow w zbiorniku na podstawie podstawowej wiedzy,a wy nakupujecie jakies rosliny,a pozniej zadajecie pytania,co to jest.
Od d..y strony sie za to zabieracie,co jest wrecz smieszne i ujmujace waszemu rozumowi,ze w obecnych czasach,gdzie mamy dostep ogromny do informacji,robicie takie bledy.
Nie wiem czy z waszej strony jest,to glupota,czy nygustwo.
Wiesz Lukiki niektórzy dobierają wszystko idealnie i wymierzają co do milimetra gdzie ma rosnąć dana roślina co jest ok dla mnie więc czemu nie możesz zrozumieć dlaczego niektórzy np.ja kupują daną roślinę bo im się spodoba ? Akwarium ma cieszyć oko i być ozdobą pomieszczenia .
Zafira dzięki za odpowiedź :)
Ps.Lukiki jesteś znawcą ok to można się podzielić wiedzą , czy zamierzasz ją zabrać ze sobą na tamten świat?