Pozdrawiam KR
Co to za roślina????
-
krzychu506
Spoko, nie ma problemu. Pamietaj ze ta roslinka bardzo lubi jak dostanie nawoz bezposrednio pod korzen. Wtedy najpiekniej rosna. Od rodzaju oswietlenia zalezec bedzie czy bedzie miala liscie wydluzone-spiczaste czy bardziej zaoraglone-owalne.
Taki typ:)
Taki typ:)
Jestem sobie luźny Janek, kiedyś miałem parkę brzanek ;)
- mario150375
1. Lagarosyfon madagaskarski (Lagarosiphon madagascariensis)
2. Żabienica pozioma na 95 procent (Echinodorus horizontalis)- prosze mnie poprawic jesli sie myle :)
3. Zabienica drobnokwiatowa (Echinodorus parviflorus)
4. stadko krasnorostow pokrywajacych ja.
P.S. Sprobuj doswietlic przod akwarium to nie beda tak uciazliwe:)
2. Żabienica pozioma na 95 procent (Echinodorus horizontalis)- prosze mnie poprawic jesli sie myle :)
3. Zabienica drobnokwiatowa (Echinodorus parviflorus)
4. stadko krasnorostow pokrywajacych ja.
P.S. Sprobuj doswietlic przod akwarium to nie beda tak uciazliwe:)
Jestem sobie luźny Janek, kiedyś miałem parkę brzanek ;)
- mario150375
A to nie to samo co napisałem?mario150375 pisze:Yorki111 a może to jakaś zwartka?
kryptokoryna=zwartka
Ostatnio zmieniony 2011-08-31, 09:16 przez yorki111, łącznie zmieniany 1 raz.
- mario150375
- michalpolak5
- mario150375
michalpolak:
1. fittonia-doniczkowiec
2.staurogyne sp.
3.heternanthera zosterifolia, althernanthera raczej reinecki(niż splendida-zdjęcie zamazane)..reszta-daj zbliżenie.
4.po lewo:echinodorus amazonicus, po prawo kabomba, indica..
1. fittonia-doniczkowiec
2.staurogyne sp.
3.heternanthera zosterifolia, althernanthera raczej reinecki(niż splendida-zdjęcie zamazane)..reszta-daj zbliżenie.
4.po lewo:echinodorus amazonicus, po prawo kabomba, indica..
Ostatnio zmieniony 2011-09-01, 19:05 przez Zafira, łącznie zmieniany 2 razy.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie
Tak na marginesie,to rozumiem,ze mozna nie wiedziec jakiejs jednej rosliny z naszego akwarium,ale na Boga,ludzie ogarnijcie sie troche i zacznijcie umiejetnie dobierac roslinnosc do panujacych warunkow w zbiorniku na podstawie podstawowej wiedzy,a wy nakupujecie jakies rosliny,a pozniej zadajecie pytania,co to jest.
Od d..y strony sie za to zabieracie,co jest wrecz smieszne i ujmujace waszemu rozumowi,ze w obecnych czasach,gdzie mamy dostep ogromny do informacji,robicie takie bledy.
Nie wiem czy z waszej strony jest,to glupota,czy nygustwo.
Od d..y strony sie za to zabieracie,co jest wrecz smieszne i ujmujace waszemu rozumowi,ze w obecnych czasach,gdzie mamy dostep ogromny do informacji,robicie takie bledy.
Nie wiem czy z waszej strony jest,to glupota,czy nygustwo.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
- michalpolak5
Wiesz Lukiki niektórzy dobierają wszystko idealnie i wymierzają co do milimetra gdzie ma rosnąć dana roślina co jest ok dla mnie więc czemu nie możesz zrozumieć dlaczego niektórzy np.ja kupują daną roślinę bo im się spodoba ? Akwarium ma cieszyć oko i być ozdobą pomieszczenia .
Zafira dzięki za odpowiedź :)
Ps.Lukiki jesteś znawcą ok to można się podzielić wiedzą , czy zamierzasz ją zabrać ze sobą na tamten świat?
Zafira dzięki za odpowiedź :)
Ps.Lukiki jesteś znawcą ok to można się podzielić wiedzą , czy zamierzasz ją zabrać ze sobą na tamten świat?