Co to jest ?? glon ?

ŁePeK

Post autor: ŁePeK »

Nie czesciej niz 1 raz w tyg nie robie ;/ Testy w sumie moglbym co porobic tylko najpierwbym musial kupic ;) Moze ktos mi cos poleci taniego ??

ŁePeK

I wogule z mam rozumiem ze moge juz kupic rosliny takie jakie potrzebuje i jezeli zajda glonem i potem jak juz wygram z glonami to z roslin tez mi te glony zejda czy bede musial je wywalic ??

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

trochę chaotycznie napisałeś, ale w/g mnie powinieneś najpierw "wyleczyć" swój baniak, a dopiero potem wprowadzać zmiany :) może restart pomoże ...

ŁePeK

Nad restartem sie wlasnie zastanawiam :) mysle ze jakbym wygotowal korzenie i wprowadzil nowe podloze i akwarium wyczyscil tak pozadnie ot moze bym sie tego pozbyl :) Jak sadzice ;) Restart moge zrobic bo i tka nie dlugo bede przenosil baniak i tak bede musial cos pozmieniac

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

myślę, że to będzie najlepsza opcja ;] czekamy na relacje po restarcie :)

Awatar użytkownika
cmepro
Kontakt:

Post autor: cmepro »

Jeśli już się zdecydujesz na restart pamiętaj o błędach jakie popełniłeś i staraj się ich nie powtarzać. Nie twierdze że takowe były. Masz glony i sam restart bez czyszczenia roślin na niewiele się zda. Mchy można wymoczyć w kwasku cytrynowym, gotowanie korzeni zabije wszystko co w nich jest i dobrze. Pamiętaj o świetle i o stopniowym jego dozowaniu ;-)
[9L] Korytko: ?
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98

ŁePeK

Ogolnie wszystkie rosliny wywale ;) takze to nie ma problemu i tak mialem zamwiac nowe i wtedy bede mial wiecej i jeszcze inne takze to nie ma problemu ;) Zastanawiam sie nad jakims podlzoem specialnie dla roslin albo specialnie dla krewetek ;p mozecie polecic cos takiego w miare taniego ?? tylko nie chce tam bazaltu piachu czy zwirku ;p
Ostatnio zmieniony 2008-09-22, 20:52 przez ŁePeK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

ŁePeK pisze:tylko nie chce tam bazaltu piachu czy zwirku

yyy to nie wiem czego chcesz ... bazalt jest idealny dla krewetek i ryb dennych gdyż nie jest ostry. żwirek to jak kto lubi-krewetki mogą być. osobiście polecam piasek tzn najefektowniej wygląda i nie ma problemów z roślinami(jakby to mogło się wydawać). z czasem wszystko się brudzi więc trzeba czyści tak czy siak, ale najmniej nieczystości widać na bazalcie.

ŁePeK

no tak tylko ja w okolicy nie moge dostac drobnego bazaltu jest tylko gruby taki 2-3mm a to trocha za gryby do roslin ;/

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Post autor: Zbyszek17 »

2 - 3 mm na pewno nie jest za gruby . Z niezbyt drogich jest jeszcze Floran .

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Zbyszek17 pisze:2 - 3 mm na pewno nie jest za gruby
zgadzam się, a jeśli tak uważasz to kup sobie piasek lub jak mieszkasz poza łodzią to wykop skądś sobie ogarnij i wrzuć :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny, Nawożenie i Pielęgnacja, CO2, Podłoża”