Glony :( Pomocy !
ok bede postepowal wg waszych wskazowek... kupilem ten kwasek... tylko ze oprocz roslin to te glony sa jeszcze na sprzecie i szybach... zeskrobac to dziadostwo? u mnie oswietlenie swieci od 10 do 22 czy 12h to nie zadlugo?
Jakie nazowy w plynach mam dokupic...? bo jak pisalem mam tylko sera florena
Jakie nazowy w plynach mam dokupic...? bo jak pisalem mam tylko sera florena
Ostatnio zmieniony 2009-02-09, 21:21 przez FLOW, łącznie zmieniany 2 razy.
pszemoo[center][/center]
[center][/center] Do 10 godz. max.[center][/center]mari[center][/center]Wydaje mi się, że za długo, u mnie w akwarium (mam duuuużo więcej roślin) świeci się 8 godzin.
[center][/center]Bardzo błędna opinia.[center][/center]FLOWpisałem Ci wcześniej o Twioch błędach, wyciągnij z tego wnioski.[center][/center]Trzeba też spróbować naturalnej metody obniżenia ph i zmiękczenia wody - LIGNIT
[center][/center]Kup sobie np. jako mikro PG Classic, jako makro PG Macro. Zacznij od podawania 1/2 dawki zalecanej przez producenta / Classic raz w tygodniu do podmian, Macro w zależności od zapotrzebowania nie przekraczając 1/2 dawki / Nie zapominaj o CO2 i pH ok. 6,7-6,8Jakie nazowy w plynach mam dokupic...? bo jak pisalem mam tylko sera florena
Witam. przeczytałem to co tu napisaliście, ale ani troche tego nie rozumiem. Mam ten sam problem co założyciel posta. Zakupiłem krewetki żeby może one zjadły te glony, troche pomogło ale nie w 100%. Czy będziecie tacy mili i wytłumaczycie mi co z tym zrobic ale prosto bez fachawej terminologii. Bardzo był bym wdzięczny
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.
zastanawiam się dlaczego w postach z glonami nie ma nic o świetlówkach, glony najlepiej lubią światło białe czyli tzw daylighty mając świetlówki 840, 865 - zresztą bardzo popularne właściwie nie można pozbyć się glonów.
ograniczając świecenie ograniczamy nie tylko glony ale i rośliny więc efekt jest krótkotrwały.
sprawdziłbym świetlówki, obniżył ph, nawoził roślinki (nawoziłbym wieczorem przed zgaszeniem świetlówek) aha jak nie butla to bimbrownia np. według staropolskiego przepisu 1410 + łyżeczka sody oczyszczanej dla stabilizacji ph
ograniczając świecenie ograniczamy nie tylko glony ale i rośliny więc efekt jest krótkotrwały.
sprawdziłbym świetlówki, obniżył ph, nawoził roślinki (nawoziłbym wieczorem przed zgaszeniem świetlówek) aha jak nie butla to bimbrownia np. według staropolskiego przepisu 1410 + łyżeczka sody oczyszczanej dla stabilizacji ph