Obudowa... piękna w swojej prostocie, normalnie aż się uśmiechnąłem jak ją zobaczyłem

Wcześniej też naświetlałeś 12h? Ja bym się obawiał glonów, w moim przypadku tak to się skończyło... nitki.TaTaDooR pisze:bede je dawkowac powoli sukcesywnie zwiekszajac go do 12h
Co do tej wypowiedzi,to nie do końca się zgodzę...Sa to rybki z charakterkiem moim zdaniem,no chyba że ja trafiłam na agresywne mozaiki.To zależy na jakiego osobnika się trafiKubiszon pisze:polecam gurami mozaikowe, bardzo ładnie wyglądają wśród zielonych roślin i są bardzo spokojne
No to musiałaś trafić na wyjątkowe sztuki. Agresywne gurami to najczęściej gurami dwuplame, te mają charakterek i mogą ganiać inne ryby. Nie spotkałem się z taką opinią na temat mozaikowych ale jak widać trafiają się i takie okazy. U mnie samiec mimo, że zaczepiał samice i ganiał ją trochę to inne ryby traktował jak powietrze... tzn wodę.Tamcia pisze:Co do tej wypowiedzi,to nie do końca się zgodzę...Sa to rybki z charakterkiem moim zdaniem,no chyba że ja trafiłam na agresywne mozaiki.To zależy na jakiego osobnika się trafiKubiszon pisze:polecam gurami mozaikowe, bardzo ładnie wyglądają wśród zielonych roślin i są bardzo spokojne![]()
To dobrze przemyśl, baniaki roślinne powinny być moim zdaniem biotopem azjatyckim, tam jest masa roślin w wodzie i stamtąd pochodzi większość roślin, które trzymamy w akwariach. Amazonia ma rzeki generalnie pozbawione roślinności, albo rośliny okresowo znajdujące się pod wodą gdy zwiększa się jej poziom.TaTaDooR pisze: Tamcia,Kubiszon - odpuszczam sobie labirynty, azja mnie jakos nie pociaga bardziej w strone amazonki sie sklaniam (z wyjatkiem glonkow syjamskich i kosiarek).