[98l] Leniwca
- leniwiec19
Miło mi niezmiernie :):):)
Krzychu, wcale tak idealnie się go nie prowadzi. Ale oby nie było gorzej to nie będzie tak źle :)
W końcu uczę się od najlepszych! A jaaak :)
Z youtubem pokombinuję, ale to już nie dziś. Zresztą nie spdziewajcie się super ujęć, niestety posługuję się tylko telefonem to żadne HD z tego nie wyszło, ale krewetki będą widoczne, a to chyba najważniejsze :)
Krzychu, wcale tak idealnie się go nie prowadzi. Ale oby nie było gorzej to nie będzie tak źle :)
W końcu uczę się od najlepszych! A jaaak :)
Z youtubem pokombinuję, ale to już nie dziś. Zresztą nie spdziewajcie się super ujęć, niestety posługuję się tylko telefonem to żadne HD z tego nie wyszło, ale krewetki będą widoczne, a to chyba najważniejsze :)
No ładnie ładnie
ale już proszę Pani nożyczki w dłonie i niedługo trzeba działać coś w tym kierunku, co by się nie zlało wszystko w jedno.

Ostatnio zmieniony 2013-03-28, 08:41 przez lukaszLDZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Łukasz
- leniwiec19
- leniwiec19
Cieszę się, że moje ramirezki wzbudziły takie zainteresowanie :)
Otóż Łukasz wykrakał, jak zwykle! :) Ale niestety spodziewałam się, że są jeszcze za młode, aby pierwsza ikra się im wykluła.. Poleżała trzy dni i zniknęła. Podejrzewam, że zeżarły. Ale to jak się opiekowały nią i pilnowały aby żadna ryba nie podpłynęła to było na prawdę niesamowite!
Przy okazji wolnego popołudnia, zrobiłam trochę porządków. Oto są i efekty:

I trochę zbliżeń.

Trochę bąbelków :)

I zwierzątka:

Cielaki wyszły na łąkę, bo w końcu zawitała wiosna! :)

Otóż Łukasz wykrakał, jak zwykle! :) Ale niestety spodziewałam się, że są jeszcze za młode, aby pierwsza ikra się im wykluła.. Poleżała trzy dni i zniknęła. Podejrzewam, że zeżarły. Ale to jak się opiekowały nią i pilnowały aby żadna ryba nie podpłynęła to było na prawdę niesamowite!
Chyba masz rację Nefrete, bo dzień przed złożeniem ikry była podmiana.. Hmm, może coś w tym jest? :)nefrete1 pisze:No i jak tam, wykluło się coś z ikry?
Z tego, co zauważyłam pielęgniczki często składają ikrę po zmianie parametrów wody. Moje skalary niemal zawsze po większej podmianie.
Kolego, otóż światło które jest w pierwszym poście było nad akwarium tylko na początku. Od miesiąca mam już 4x24W. Jest ogromna różnica we wzroście, no i rośliny nie pną się ku górze. Najbardziej widać to po trawniczku. Na Twoje pytanie jest ciężko odpowiedzieć, bo nie tylko od samego światła rosną rośliny. Poczytaj trochę na ten temat.duzy_tom pisze:Mam takie pytanie. Autor tematu pisze że ma 4x14 wat oświetlenia. Ja mam baniak 80 litrów i oświetlenie 2x 24 Waty T5. Czy to dużo czy mało aby osiągnąć podobny efekt co autor tego tematu?
Przy okazji wolnego popołudnia, zrobiłam trochę porządków. Oto są i efekty:
I trochę zbliżeń.

Trochę bąbelków :)

I zwierzątka:

Cielaki wyszły na łąkę, bo w końcu zawitała wiosna! :)

- krzych0062
- leniwiec19
Wszystko zarosło, glony raczej w normie. Puki co mi nie dokuczają, chyba opanowałam nawożenie :)
W trakcie sesji ciężko mi wygospodarować choć 5min, dlatego akwarium żyje swoim życiem. Mam już pewne plany na małe zmiany więc wrzucam kilka fotek z dnia wczorajszego. Nie chciało mi się odłączać wszystkich węży czy jakoś specjalnie ich czyścić, więc nie krzyczeć tu na mnie :)

W trakcie sesji ciężko mi wygospodarować choć 5min, dlatego akwarium żyje swoim życiem. Mam już pewne plany na małe zmiany więc wrzucam kilka fotek z dnia wczorajszego. Nie chciało mi się odłączać wszystkich węży czy jakoś specjalnie ich czyścić, więc nie krzyczeć tu na mnie :)