Forum-nazwa, logo, wygląd

tematy odnośnie funkcjonowania forum
Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

To ja napiszę jeszcze tak. Przez łikend postaram się dostosować wygląd forum tak żeby było tak jak ma być. Mam już styl wybrany, jest on ciemny, chcę jeszcze tylko pozmieniać trochę układ na górze strony i może spróbować zamiast czarnej kolorystyki zrobić jakąś w bardziej akwarystycznych kolorach. Ale też ciemnych. Wtedy będzie wiadomo co i jak i będzie można łatwiej dobrać pasujące logo.

Awatar użytkownika
cina

Post autor: cina »

ja bym sugerował bez flasha :) bo mi sie często firefox wywala na flashu, nie wiem czemu :)

Awatar użytkownika
pszemoo

Post autor: pszemoo »

cina, sprobuj zainstalować innego flasha ;) ja tez miałem problemy z flashem, ale znalazłem w końcu wersję na której Firefox chodzi stabilnie :D dodatkowo "tuninguje" Firefoxa programikiem firetune czy jakos tak, po takich zabiegach nie ma lepszej przegladarki, nic sie nie wysypuje ;)

Pysio
Kontakt:

Post autor: Pysio »

Mnie sie nie podoba logo na którym się coś rusza. Logo powinno być "stabilne".
Ale może komuś innemu się podoba - i szanuję to.

Awatar użytkownika
cina

Post autor: cina »

to zapodaj kolego tym linkiem do dobrego flasha, bo w robocie co chwile mi się wysypuje :)

Awatar użytkownika
cmepro
Kontakt:

Post autor: cmepro »

A może podczas projektowanie forum zaczerpnąć troszkę z loga na tej stronie? www.forum.e-akwarystyka.pl Nie mówię żeby pojechać na żywca takie samo ale można zaczerpnąć element z roślinkami itp.
[9L] Korytko: ?
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Jak zapewne zdążyliście zauważyć, ustawiłem wszystkim nowy styl forum. Mam nadzieję, że się podoba. Nie jest to nic wyjątkowego, ale będę starał się go jak najlepiej konfigurować. Jeśli zauważycie jakiekolwiek problemy, lub macie jakieś propozycje, zgłaszajcie to od razu w tym wątku: http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?p=791#791
Jakby coś to zawsze możecie powrócić do poprzedniego wyglądu forum, poprzez zmianę ustawienia stylu w swoim profilu lub na dole w prawym rogu strony głównej. Tamten style jednak nie będzie już w żaden sposób rozwijany.

Teraz sprawa logo forum. Maksymalny rozmiar to 800x160. Lepiej ciut niższe. Czekam na propozycje!
Ostatnio zmieniony 2008-06-12, 18:48 przez Kubiszon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

hehe trudno się przyzwyczaić do tej szarości i czerni, ale damy rade xD

Awatar użytkownika
cmepro
Kontakt:

Dla mnie klasa o to mi chodziło o takie szare kolory, oczy sie nie męczą i milej sie wertuje forum ;)

Pysio
Kontakt:

Kiedyś pisałem do zabypinkfloyd - ale chyba mnie olał ;] Proponuję zrobić avatary w rozmiarach 120x120 pxl - teraz mamy 80x80. Nie jest to dużo i jednocześnie nie jest to mało - w sam raz. Bo na tych 80-tkach to nic nie widać ;]

zabapinkfloyd
Kontakt:

Post autor: zabapinkfloyd »

Olewam tylko trawkę jak robię siku w lesie albo na łące :)
A co do avatarów to 80x80 są optymalne i raczej większych nie będzie, co najwyżej mogę zwiększyć ich masę.

Skoro już mamy ustawiony docelowy wygląd forum (dzięki Kubiszon za kawał dobrej roboty)
Ostatnio zmieniony 2008-06-15, 08:35 przez zabapinkfloyd, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

no ja popieram opcje z powiększeniem avatarów tak po prostu dla poprawienia efektu wizualnego :D

Awatar użytkownika
cmepro
Kontakt:

Mi tam nie przeszkadza, że są jakie są, ale może 100x100 wyglądałby lepiej wizualnie? Czas pokaże, teraz lepiej zająć się rzeczami z pierwszego planu, jak już wcześniej wspomniany przeze mnie problem z "portal.php" itp.

Pysio
Kontakt:

Przypomniało mi się coś. Zazwyczaj na forach jest taka koperta przy nazwie tematu. Jak się na nią kliknie to przenosi do najnowszego tematu - coś takiego:

Obrazek

Awatar użytkownika
cmepro
Kontakt:

Logo podoba mi się ;-) kolorystycznie dopasowane do ogólnej kolorystyki forum, jest skromne ale nie ma co z niego robić choinki, ma być znakiem identyfikującym i takową rolę wg mnie spełnia. Może zamiast jednej rybki jakieś innego zwierzaka dać, np. krewetkę jakąś Babaulti Blue.

Pysio nie spotkałem się na żadnym forum z takimi aktywnymi na kliknięcie kopertkami, wydaje mi się że obecny sposób podświetlania na czerwono tematu i przenoszenie go na 1-wszą pozycję w zupełności wystarczy i jest powszechnie stosowane na większości forum. Chyba że miałeś coś innego na myśli i źle zinterpretowałem to co napisałeś ;-)
Ostatnio zmieniony 2008-06-14, 23:19 przez cmepro, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy Forum”