Wystawa akwarystyczna podczas targów "Pet Fair"

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bolek1984

Post autor: Bolek1984 »

krzych0062 pisze:Wszak uprawiamy to samo hobby, więc kolejny raz zaprzepaścić szansę byłoby niewybaczalne...My nie chcemy, aby Łódź zniknęła z "akwarystycznej mapy Polski"...
Dokładnie więć kto ma promować Łódź jak nie My, miejscowi Akwaryści <więc do dzieła panie i panowie>
Panele, Podbitki - Solidnie

Pozdrawiam
Romek

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

W odpowiedzi na maile z zapytaniami, napiszę też tutaj,że dokładne wymiary wszystkich zbiorników będą podane niebawem.Na razie wiemy tylko,że najprawdopodobniej będą to kostki Aquaela 20 i 10-cio litrowe, a większe akwaria udostępni inna forma i będą to akwaria ok.50 litrów(60 cm długie).
Liczba miejsc konkursowych jest ograniczona, dlatego proszę o zgłaszanie się możliwie jak najszybciej na pw lub maila.
Jeśli chodzi o materiały do aranżacji, to każdy przynosi swoje.Na uczestników będą czekały kompletne akwaria ze sprzętem,a wnętrze we własnym zakresie, czyli przynosimy podłoże, rośliny, kamienie, korzenie..wszystko to, co chcemy zaprezentować w akwarium wystawowym.
Miałam zapytania o wpisowe.Nie ma żadnego wpisowego, uczestnik nie ponosi kosztów związanych z wzięciem udziału w wystawie,a do tego otrzymuje wejściówkę, która upoważnia go do bezpłatnego przebywania na targach i zwiedzania ich.
Co do nagród, będą na pewno warte wzięcia udziału.Co najmniej 3 firmy zasponsorują nagrody, szczegóły w tym zakresie będą również niebawem dokładniej znane i uczestnicy zostaną o tym poinformowani.
Co do charakteru zbiornika-tutaj panuje dowolność, liczy się wszelka kreatywność, nie musi być to zbiornik schematyczny, może być nowatorski, oryginalny. Ważna jest ciekawa kompozycja,kondycja roślin, wszelkie projekty, które sprawią,że wystawa będzie ciekawa i przyciągnie uwagę oglądających.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Vendredi
Moderator

Post autor: Vendredi »

A po wystawie Scotty by posprzątał rybki z pozostałych baniaków.

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

Hehe na pewno byłby wniebowzięty :mrgreen:

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Jesli jest jakis konkurs,to przydalby sie jakis jego regulamin pewnie,poczawszy od podstawowych informacji,a skonczywszy na nagrodach ( nie mozna pisac,ze jakies tam beda ) oraz na skladzie sedziowskim i sposobie oceny ;-)
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
Zafira

Lukiki pisze:Jesli jest jakis konkurs,to przydalby sie jakis jego regulamin pewnie,poczawszy od podstawowych informacji,
Zajmuję się konkursem dopiero od wczoraj, zrobiłam już plakat z zaproszeniem, wykonałam ze 30 telefonów w tej sprawie..wszystkiego nie da się zrobić na już,a podstawowe informacje są, wiadomo,że będzie konkurs i jakie przybliżone gabaryty zbiorników będą.
Co do nagród, to na razie wiem jedynie,że Firma X (tu na razie nie mogę wymienić) zasponsoruje nagrody, Elite Aquarium-(Ferka) oraz moja firma-czyli Podwodne Ogrody.Każdy z uczestników otrzyma dyplom.
Co do miejsc nagrodzonych przewidujemy 3 pierwsze miejsca i nagrodę publiczności.
Skład sędziowski będzie na wysokim poziomie mam nadzieję, o to nie ma co się martwić.Jednym z jury będzie Piotr Dymowski-dystrybutor wspomnianej Ferki.
Ostatnio zmieniony 2013-03-19, 22:14 przez Zafira, łącznie zmieniany 4 razy.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

king
Kontakt:

Post autor: king »

Jeśli chcecie mogę pomóc nagrodowo trochę może bon na ryby czy cuś:P
A może w tym roku dla odmiany do konkursu dodać akwaterraria?
Od jakiegoś czasu bawię się w takie baniaczki i są super każde akwarium wymięka przy takim cudzie:)

Nemo79

Post autor: Nemo79 »

Lukiki pisze:Jesli jest jakis konkurs,to przydalby sie jakis jego regulamin pewnie,poczawszy od podstawowych informacji,a skonczywszy na nagrodach ( nie mozna pisac,ze jakies tam beda ) oraz na skladzie sedziowskim i sposobie oceny ;-)
nie chcę się wymądrzać ale według mnie to wystawa z konkursem po to aby propagować hobby, a nie walczyć za wszelką cenę o zwycięstwo. Regulamin - OK jakiś powinien być, ale nagrody, skład sędziowski itp to spraw drugorzędna chyba, że ktoś liczy na złote góry, sławę i chwałę :-D . Lukiki dla Ciebie to chyba tylko IAPLC jest godny. ;-)
Ostatnio zmieniony 2013-03-17, 21:27 przez Nemo79, łącznie zmieniany 1 raz.

Lukiki

Propagowanie kolego swoja droga,aby,to robic nie jest potrzebny do tego konkurs.
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe,ale aspekty takie jak nagrody,sedziowie,to sprawy raczej wazne dla osob,ktore podchodza do sprawy profesjonalnie.
Startujac w takich konkursach trzeba sie do niego odpowiednio przygotowac ( materialy potrzebne do stworzenia aranzacji ) itd,wiec jesli nie masz info o tych aspektach,to nie wiesz,czy ta zabawa jest warta "swieczki"
Tak jest ze wszystkim,czy to kupujac nowe akwarium,filtr,oswietlenie,to przed zakupem chcesz zasiegnac opini,czy tez znac dane techniczne tak samo jest z jakimkolwiek konkursem.

Jak sie z tym nie zgadzasz,to ciekaw jestem czy kupilbys jakies rzeczy potrzebne do akwa - filtry itd. nie majac o tych rzeczach informacji,watpie bys wydal kase w ciemno.

Co do Twojego ostatniego zdania,to powiem,ze jestes w bledzie.

Moj post mial cel,tylko informacyjny,raczej dla Gosi,by ladnie dopiela sprawe na ostatni guzik,by jej nikt nie wytknal jakis tam zali i tym podobnych.
Filmy

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Nemo79

Post autor: Nemo79 »

Lukiki pisze:Propagowanie kolego swoja droga,aby,to robic nie jest potrzebny do tego konkurs.
swojego czasu uczestniczyłem dość aktywnie w zawodach wędkarskich i wierz mi jedyną formą zachęcenia dzieci, młodzieży i dorosłych do zajęcia się tym hobby było organizowanie konkursów/zawodów, w których startowali zarówno profesjonaliści jak i amatorzy. Jedyna różnica między amatorami a profesjonalistami w takich konkursach była taka, że większość profesjonalistów na co dzień była dobrze przygotowana, na tyle dobrze znała wodę i ogólne zasady takich imprez, że nie potrzebowała informacji szczegółowych a jedynie info gdzie odbędzie się impreza.
Lukiki pisze: Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe,ale aspekty takie jak nagrody,sedziowie,to sprawy raczej wazne dla osob,ktore podchodza do sprawy profesjonalnie.
Startujac w takich konkursach trzeba sie do niego odpowiednio przygotowac ( materialy potrzebne do stworzenia aranzacji ) itd,wiec jesli nie masz info o tych aspektach,to nie wiesz,czy ta zabawa jest warta "swieczki"
No i tu dochodzimy do setna sprawy a właściwie do pytania, na które musisz sobie samemu odpowiedzieć, czy akwarystyka to dla Ciebie hobby, czy sposób na zdobycie sławy i pieniędzy.
Lukiki pisze:Tak jest ze wszystkim,czy to kupujac nowe akwarium,filtr,oswietlenie,to przed zakupem chcesz zasiegnac opini,czy tez znac dane techniczne tak samo jest z jakimkolwiek konkursem.

Jak sie z tym nie zgadzasz,to ciekaw jestem czy kupilbys jakies rzeczy potrzebne do akwa - filtry itd. nie majac o tych rzeczach informacji,watpie bys wydal kase w ciemno.
Skomentuję to tak : dobrze, że nie wiesz ile wędkarze zajmujący się profesjonalnie tym hobby wrzucają w wodę nie do końca wiedząc, czy ma to senes - niestety chcesz być profesjonalistą to musisz coś poświecić i być przygotowanym na każdą okoliczność.
Lukiki pisze:Co do Twojego ostatniego zdania,to powiem,ze jestes w bledzie.

Moj post mial cel,tylko informacyjny,raczej dla Gosi,by ladnie dopiela sprawe na ostatni guzik,by jej nikt nie wytknal jakis tam zali i tym podobnych.
Podsumowując
Niech chcę się z Tobą spierać bo każdy ma prawo do własnego zdania i sposób podejścia do tego typu przedsięwzięć. Dodatkowo postaraj się rozpoznawać emotikony. ;-) bo nie do wszystkiego trzeba podchodzić b.poważanie.
Piszesz o podejściu profesjonalnym i konieczności przygotowania się ale z tego co można przeczytać na forum to wszystkie najważniejsze rzeczy zostały chyba określone no może po za gabarytami największych zbiorników ale wydaje mi się, że dla takiego profesjonalisty to nie problem. ;-)
Lecę do pracy bo już późno - pamiętaj trochę więcej luzu a inaczej spojrzysz na wszystko

Lukiki

Alez ja rozpoznaje emotikony i nie odbiaraj tego za moj jakus atak na Ciebie,cxy cos ;-)
Wiesz,sprawe na tyle trzeba rozumiec ze nie jes,to konkurs wojewodzki,ale krajowy,info jest rozpowszechnione na innych forach,wiec np:
"Kowalski" z Koszalina che wziac udzial w tej zabawie,jak myslisz,chcialby wiedziec o tych szczegolach,czy nie?
Ma do pokonania kawal drogi,co wiaze sie z jakimis kosztami i pewnie chcialby wiedziec,czy mu sie oplaca.

Nie badzmy juz tacy szlachetni,bo watpie bysmy w zyciu tak wszystko robili za darmo i dla propagowania.
Filmy

Awatar użytkownika
andrzej_vader

Post autor: andrzej_vader »

Za Wikipedią : "Konkurs &#8211; publiczne przyrzeczenie nagrody za określoną czynność lub jej zaniechanie lub za najlepszy rezultat, spełniające przyrzeczone warunki, z określonym terminem ubiegania się o przyrzeczoną nagrodę w rozumieniu art. 919-921 Kodeksu cywilnego."

To tylko gwoli informacji.

Awatar użytkownika
Zafira

Pojawiają się pytania:czy można skopiować plakat(obrazek z zaproszeniem) i wkleić na inne forum?.Jak najbardziej można i to jest bardzo duża pomoc przy propagowaniu tej wystawy i konkursu. Przecież żeby to wszystko mogło się odbyć, potrzebni są do tego ludzie, którzy są poinformowani o tym,że coś takiego się odbędzie.Zatem każdy może skopiować powyższe ogłoszenie i wstawić na inne fora :-) .
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

Możecie zrobić "wydarzenie" na facebook'u - to zawsze przyciąga gro ludzi :)

Awatar użytkownika
Zafira

Incognito pisze:Możecie zrobić "wydarzenie" na facebook'u - to zawsze przyciąga gro ludzi :)
Pewnie,że tak, każdy kto ma tylko chęć rozsyłania ogłoszenia, niech rozsyła ;-).
A co do pytań jeszcze, to staram się na bieżąco odpowiadać, skopiuję wypowiedź z innego forum,żeby drugi raz nie pisać tego samego:
Co do podświetlenia tła, oczywiście można sobie tło podświetlić.Filtracja we własnym zakresie i inne ulepszenia są możliwe do pewnego momentu,ale w chwili oceniania zbiorników każdy uczestnik musi mieć te same media obsługujące zbiorniki.
Korzenie, kamienie obrośnięte, gotowe elementy aranżacji można przynosić i zastosować na konkursie ;-) .Uważam,że nie jest to niesprawiedliwe, bo są jeszcze dwa miesiące, korzenie zdążą jeszcze kilka razy pozarastać, także na pewno nie będzie taka osoba dyskredytowana, która zadbała sobie o wyhodowanie np. meszku na korzonku i przyniesie sobie ten korzeń na konkurs.
Zwierzęta akwariowe:jeśli ktoś ma chęć wpuścić jakieś rybki czy inne stworzenia do akwarium konkursowego, to nie widzę problemu.Jedynie trzeba mieć na względzie, to że jest to dla nich stres, dlatego proszę o zadbanie o to,żeby chociaż część dojrzałej biologicznie wody sobie zorganizować, w celu uniknięcia niemiłych niespodzianek.
Ostatnio zmieniony 2013-03-19, 21:57 przez Zafira, łącznie zmieniany 3 razy.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy Akwarystyczne, Spotkania, Konkursy”