Wspomnienia akwarystyczne....

rozmowy na dowolne tematy
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mat114

Post autor: mat114 »

Pabian pisze: I tak niby żartem ,niby serio mówię mu ,że ADA, design tych filtrów zerżnęła z Eheima , tyle że ubrała wszystko w wypolerowaną nierdzewkę. Gość się obruszył ,że co ja gadam ,że eheim nie robi takich filtrów ....a ja mu wtedy wyjąłem ten filtr i mówię "teraz nie ...ale 35 lat temu tak"
Krzychu! padłem :D Ale co prawda to prawda :-D
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.

piona3

Post autor: piona3 »

Pamietam fajny sklep na A.Struga róg Kosciuszki ..taki po schodach się wchodziło a na wystawie był wielki legwan zielony wypchany :mrgreen: ...Jak miałem 19 lat to do łódzkiego zoo wywiozłem pielęgnice powiookie,miały po 30 cm :-P Pózniej gady ..ehh miałem anolisy ,szyszkowce,Iquane zieloną (140cm),psie gekony (takie co ruszały ogonkami jak psy) Falsumy madagaskarskie ...i w koncu morszczyzna..tu się długo bawiłem ,parę osób co poznałem na początku tej przygody odradzało mi (jakie to cholernie trudne,drogie i etc) Był taki gość na Retkinskiej ,i był też sam p.M.Cebula ....Postanowiłem wiele zajebiście poczytać ( 2-lata) i założyłem i miałem i cieszyłem się ..Zrezygnowałem ..bo zrezygnowałem ..Zalogowałem sie na tym forum ,i to był strzał w 10!! Kupiłem 9 -worków ada ,korzenie , i tak dalej ...Osobą która dla mnie mistrzem w tym fachu była Zafira ..to ona poprowadziła mnie i dzieki tej Pani nie nękałem was postami typu (mam glony,i jakie i tak dalej ) Dostałem od tej pani z 10 szt krewetek Rc ...dziś mam z 300 ,łącznie z maluchami ..I chyba te krewetki + od Kinga tęczanki filigranowe trzymają to akwa przy życiu ...Inaczej kibel, i powrót do morskiego .. Tak mi się jakoś zebrało do napisanie tego ...pozd. ;-)

piona3

Post autor: piona3 »

I Bałucki rynek zawsze robaczki mozna było kupić ,gołebia , kaczke ...ech....fajne czasy mi sie przypominają..ja oczywiscie miałem wtedy kultową bluze Pasaggera i Relaxy na nogach... :mrgreen:..Oczywiscie Relaxy były kupione w Centralu....Czego ja nie pamietam?? Albo nie chce pamietać?? Jaruzelskiego !!To własnie z Pienistej jechały te czołgi do centrum Łódzi!! a na ul Obywatelskiej stacjonowało ORMO.... :-P..Co do akwarystyki ..hm miałem taką pompkę co robiła cały czas papapapapapapapapapapa.... :-D wtajemniczeni wiedzą o co kaman ..A moj klub to77 -i pretor Lumumbowo :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 2013-02-03, 06:07 przez piona3, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
kdk
Kontakt:

Post autor: kdk »

piona3 pisze:! a na ul Obywatelskiej stacjonowało ORMO.... :-P..-i pretor Lumumbowo :mrgreen:
Chyba ZOMO.
Ostatnio zmieniony 2013-02-16, 10:34 przez kdk, łącznie zmieniany 1 raz.

Hex

Post autor: Hex »

Pabian w nawiązaniu do Twojego filtra ;p mam na stanie jego kuzyna o 2 lata młodszego ;p hehe i ciut mniej prądo żernego hehe

Obrazek

Pabian

Post autor: Pabian »

Hex pisze:Pabian w nawiązaniu do Twojego filtra ;p mam na stanie jego kuzyna o 2 lata młodszego ;p hehe i ciut mniej prądo żernego hehe

No proszę....Ten już wypasiony :mrgreen: ,bo widzę ,że już jakieś nakrętki na węże posiada
Ostatnio zmieniony 2013-02-11, 08:31 przez Pabian, łącznie zmieniany 1 raz.

Hex

No ba w końcu kuzyn ;p mam jeszcze na stanie fluvala 203 ;p kuzyna poprzedniego co wstawiłem, ale to później hehe

king
Kontakt:

Post autor: king »

W latach 90 tych te filtry widywałem tyko w przekładach Niemickich i Holenderskich książek o akwarystyce Obrazek

Hex

King nie wykluczone ale ten jest z lat 80 ;P i nawet fajnie chodzi ;] hehe

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy”