Incognito pisze:Kubełki po prostu piękne :)
Pabian odpalałeś już go ? Dźwięk jak traktor czy raczej trabant ? :P
Tak odpalałem ,tyle że bez wkładów i muszę powiedzieć że nie ma bidy ....myślałem ,że będzie gorzej . Oczywiście nie chodzi tak cicho jak nowsze wyroby tego producenta ,ale da się wytrzymać . Słychać buczenie ,aczkolwiek nie jest to upierdliwe. Jestem ciekaw czy z wkładami by nie było ciszej. Muszę sprawdzić jak tylko znajdę chwilę.
A tak przy okazji....Był wczoraj u mnie klient po baniak i jak to zwykle bywa, troszkę pogawędziliśmy...okazało się że fanatyk markowego sprzętu , przeważnie z wyższej półki (ADA, sriada ,siekierezada ) ...Oczywiście nie mam nic przeciwko , jeśli ktoś ma kasę i lubi sprzęt tego typu ,to czemu nie....ale do rzeczy....zaczął mi opowiadać że się napalił na filtr adowski za parę kilo zł . Za bardzo się nie interesuję wyrobami tej firmy , bo mnie po prostu na nie nie stać ,no ale wiedziałem mniej więcej jak ten filtr wygląda . I tak niby żartem ,niby serio mówię mu ,że ADA, design tych filtrów zerżnęła z Eheima , tyle że ubrała wszystko w wypolerowaną nierdzewkę. Gość się obruszył ,że co ja gadam ,że eheim nie robi takich filtrów ....a ja mu wtedy wyjąłem ten filtr i mówię "teraz nie ...ale 35 lat temu tak"