Witam, jaki router polecacie :)

rozmowy na dowolne tematy
Awatar użytkownika
chodysVR6

Post autor: chodysVR6 »

Jak bys chciał to strzalka ma na sprzedaż pentagram , sprawny bez jakichkolwiek wad.
Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką

MST MS 01D VIP

Pysio
Kontakt:

Post autor: Pysio »

3runer pisze:sprzęt cisco do domu to lekka przesada, linksysy niby mają wsparcie cisco ale coś im tutaj nie wychodzi, mój były wykładowca jak słyszy powiązanie cisco z linksysem to kładzie się na ziemi i turla ze śmiechu
Nie przesadzaj, ceny Cisco do domowych zastosowań są podobne z cenami innych routerów. Za 300-400 zł można mieć już na prawdę fajny router. Ja kupiłem w RTV euro AGD za podobną cenę. Przynajmniej skończyły mi się problemy z gubieniem zasięgu czy przy wyłączeniu prądu restartem do ustawień fabrycznych. Z tym 2. to mnie już szlag trafiał, bo energetycy potrafili kilka razy w tygodniu prąd wyłączyć i trzeba było hasła na nowo ustawiać.
Wiem, że u mnie Pentagram stracił zaufanie.

Awatar użytkownika
wojtekr

Post autor: wojtekr »

A ja mam EDIMAX'a. Dałem za niego coś ok. 200zł jakieś 5 lat temu.
Wtedy raz go tylko skonfigurowałem, ściągnąłem update oprogramowania i nic więcej przy nim nie robiłem. Chodzi bez zarzutów.

spike1975

Post autor: spike1975 »

posłuchaj 3runera, pentagramy są najlepsze jeżeli chodzi o stosunek jakości do ceny.
(\ /)
(O.o)
(> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

300-400 za sprzęt do domu to naprawdę albo jak mówisz w specyficzne warunki, albo dla maniaków sieciowców

co do pentagrama, ma luba jest maniaczką oszczędności, pentagram jest wyłączany kilka razy dziennie i całą noc nie chodzi, po odpalaniu nie mam żadnych problemów, nawet po 3 tygodniach urlopu opala bez problemu

cisco znam, bo sam jestem sieciowcem, dla osób lubiących "majsterkować" w sieci i bawących się linuxami podam też firmę mikro-tik - bardzo ciekawe urządzenia
Co by tu napisać... :-P

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

Nairams pisze:
Incognito pisze:Ja mam D-LINK'a DIR-300.
Jeśli do użytku domowego to jak najbardziej spełnia wymagania przy dość niskiej cenie.
Nie wiesza Ci się ? :shock:
Nie, jestem bardzo zadowolony.

Nairams

Post autor: Nairams »

Pytam bo znam kilku użytkujących te routery, i u każdego z nich są zwiechy.
Udało Ci się :lol:
Obrazek

Pysio
Kontakt:

Post autor: Pysio »

No ja mam dosyć spore mury i sporawą powierzchnię mieszkalną. Cisco sobie z nią radzi.

RafCar

Post autor: RafCar »

Misiek22

Post autor: Misiek22 »

Ja mam X2000 Linksysa. Dom ma prawie 200 metrów, Internet dobrze działa i na parterze, i na piętrze, i w ogrodzie, żadnych problemów nie ma. Router nie zrywa mi połączeń, jak żona także korzysta z netu to nie muli, zasięg bardzo ok, a o to się przed zakupem martwiłem, bo wcześniejsze routery to szkoda gadać. :)

RafCar

Post autor: RafCar »

Ja kupiłem Pentagram P6343, zasięg ma dobry w całym domu internet jest a nawet 20m od domu. Polecam jak na za tą cene.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy”