Nadmuchana Redka.

ODPOWIEDZ
Nairams

Nadmuchana Redka.

Post autor: Nairams »

Mam w zbiorniku przypadkowo kilka sztuk Redek, może 2, może 3 sztuki :-P .
Dziś rano na szybko przed wyjściem do pracy zauważyłem, że jedna z nich jest jakaś napompowana. Nie miałem wcześniej krewetek, ale widziałem na fotkach, czy u kogoś, że jajeczka jeśli są to je widać, a u niej nie było nic widać, nic nie prześwitywało. Dlatego zacząłem się zastanawiać czy wszystko w porządku.
Ma ktoś z krewetkarzy jakieś pomysły? A może to nic groźnego ?
Obrazek

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

Trzeba było nie szpikowac ich koksem tak :-P :mrgreen: a tak całkiem powaznie czasami te jaja widac po prostu mniej ( wtedy krewetka wygląda własnie jedynie na szerszą napompowana jak to nazwałeś) czasem bardziej, chociaz przyznam sie że u redek widac je zazwyczaj, chociaz u sakur zauwazyłem jakby były one mniej widoczne. Tak samo u Cr-ek, ostatnio zakumałem, ze samica nosi jajca przez przypadek jak ją od spodu dojrzałem na korzeniu :-) Jako ciekawostka, u niższych gradacji Cr widac jajca idealnie u wyższych jakby mniej, nie wiem czy to jakaś reguła czy nie, nie zagłębiałem sie w to, napewno sa inni , któzy udziela Ci więcej info w tym zakresie.
Łukasz

Nairams

Post autor: Nairams »

:mrgreen:

Jeszcze do tego wczoraj wylookałem wczoraj jednego z Otosów, którego nie widziałem z tydzień, może dwa, myślałem że wykitował. A wczoraj patrze siedzie z innymi i jest gruby. Do tego dziś ta kreweta i pomyślałem sobie, że albo jakiś okres zapłodnień nastąpił, albo je jakieś paskudztwo łąpie.
Obrazek

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

Czyli jednak dajesz im hormony wzrostu :-P
Łukasz

Awatar użytkownika
martinezsanchez

Post autor: martinezsanchez »

daj fotke...bedzie wszystko jasne
[center]-------------->>> KREWETLANDIA - ZDJĘCIA KREWETEK <<<--------------
krewetki:
crystal red/black,