1 litr [Kosteczka Zafiry]

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

furious tomash pisze:zauważyłem tylko, że kolega w innym temacie zrzymał się na takie mikrogabarytowe akwaria a tutaj pełen zachwyt ;)
Tak,ale tam był komercyjny zestaw, dedykowany takim akwarystom, którzy będą tam trzymać rybki.Zupełnie inna idea i odbiór :-).
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Nie stety,ale cytat jest Nairamisa.
Sluszne i celne spostrzezenie furious ;-)
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

furious tomash

Post autor: furious tomash »

Zafira pisze:
furious tomash pisze:zauważyłem tylko, że kolega w innym temacie zrzymał się na takie mikrogabarytowe akwaria a tutaj pełen zachwyt ;)
Tak,ale tam był komercyjny zestaw, dedykowany takim akwarystom, którzy będą tam trzymać rybki.Zupełnie inna idea i odbiór :-).
nie zgodzę się, nigdzie nie było tam napisane, żeby potencjalny kupiec był zachęcany do trzymania tam czegokolwiek żywego
bla bla bla...

Awatar użytkownika
Zafira

furious tomash pisze:nie zgodzę się, nigdzie nie było tam napisane, żeby potencjalny kupiec był zachęcany do trzymania tam czegokolwiek żywego
Oj Frurious..przecież na żyletce też nie jest napisane,że można sobie nią podciąć żyły :-P.
Komercyjny..bo wprowadzili na rynek i jest tego na tysiące,a jak ktoś ma jakąś wizję i zamawia sobie coś, to tak jak suknia od Prady, no może przesadziłam bo to tylko małe szkiełko ow, chodziło mi o jakieś tam porównanie jedynie ;-). Początkujący kupi, to, co jest na rynku powszechne i dostępne, raczej nie będzie sobie zamawiał kostek ow o wymiarach nano extreme :-). Dodatkowo początkujący w tym komercyjnym zestawie będzie zapewne chciał trzymać rybki, przynajmniej przez jakiś czas..aż mu np. nie padną i nie zacznie czytać,że jednak nie można w czymś takim trzymać rybek.
Ostatnio zmieniony 2012-03-22, 19:02 przez Zafira, łącznie zmieniany 4 razy.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Nairams

Post autor: Nairams »

furious tomash pisze:
Nairams pisze:Super, musiałaś się pewnie napracować nad takim minimum :-D Ale efekt bardzo fajny.
a pamiętasz co pisałeś w temacie "hity allegro" przy tym 1.5litrowym baniaczku z zegarkiem ?
Nairams pisze:Ludzie zaczynają się zachowywać jak azjaci w temacie akwarystyki. Męczą ryby, a najważniejsze żeby to wszystko wyglądało cukierkowo.
;-)
Ale nie myl takiej kostki w którą Zafira na pewno nie wsadzi żadnych rybek i ma pojęcie że tak nie należy. Zrobiła ją jako dekorację roślinną i wpuściła malutkie ślimaki. Obstawiam jako pokazówkę na Start.
A to co napisałem wcześniej to kostka z przeznaczeniem komercyjnym, chcesz się założyć, że jak pójdziesz do sklepu i zapytasz czy możesz tam trzymać Bojownika to odpowiedzą Ci : T A K ?
Zafira tego nie zrobi i nie poleci tego nikomu na Starcie. Nie rozumiem gdzie się zgubiłeś.
Ostatnio zmieniony 2012-03-22, 22:02 przez Nairams, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Zafira

Nairams pisze:Ale nie myl takiej kostki w którą Zafira na pewno nie wsadzi żadnych rybek i pojęcie że tak nie należy. Zrobiła ją jako dekorację roślinną i wpuściła malutkie ślimaki. Obstawiam jako pokazówkę na Start.
A to co napisałem wcześniej to kostka z przeznaczeniem komercyjnym, chcesz się założyć, że jak pójdziesz do sklepu i zapytasz czy możesz tam trzymać Bojownika to odpowiedzą Ci : T A K ?
Zafira tego nie zrobi i nie poleci tego nikomu na Starcie. Nie rozumiem gdzie się zgubiłeś.
Dzięki, dokładnie jest tak jak mówi Nairams ;-). Dodam jeszcze,że ślimaki tam były tylko do zdjęcia, bo jednak stwierdziłam,że to bez sensu.Oczywiście nikomu bym żadnej banialuki nie wcisnęła na Starcie, bo przede wszystkim jestem pasjonatką.
Typowy handlarz wciska czasami takie kity ludziom,że głowa boli, sama niejednokrotnie byłam świadkiem opowieści z krypty,że aż włos się jeży :-P.
Typowy handlarz też nie zastanawia się czy towar, który kupuje nie zaszkodzi w jakiś sposób podopiecznym..liczy się głównie zysk. Jak ktoś serce wkłada i pasję w to, co lubi,a jednocześnie to jest jego praca, to nie kupi np. smyczy dla świnki morskiej do sklepu zoo czy kuli dla chomika,w której zwierzak spazmatycznie biega,ale nie dlatego,że chce się tak świetnie bawić..
Sama miałam niekiedy okazję sprzedać np. krewetki, ale jak zobaczyłam worek z furą rybek i ktoś mi mówi, że dziś zakłada akwarium..oczywiście wszystko ma zamiar wpuścić bezpośrednio do kranówki, pomijając cykl azotowy..to oczywiście krewetek nie sprzedałam.
Ostatnio zmieniony 2012-03-22, 22:18 przez Zafira, łącznie zmieniany 2 razy.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Nairams

Post autor: Nairams »

Ostatnio chciałem zobaczyć jakie ryby maja w kakadu i słyszę za plecami:
- "Czy macie takie rybki do wazonu do domu, chciałem córce kupić ?"
- "Tak mamy oczywiście, proszę za mną"
Obrazek

Awatar użytkownika
chodysVR6

Post autor: chodysVR6 »

W kakadu wogole rozne dziwne rzeczy sie dzieją :
Poszedłem ostatnio i zauważyłem 3 ciekawe gatunki roslin
Pytam sie majstra o nazwy o łacińskie nazwy oczywiscie.
Om takie oczy na mnie ....poszedł po katalog (tutaj przydała by sie ikonka facepalm) i szuka i szuka zapytałem sie o jeszcze jedna rosline
On do mnie z txt " a skad pan to wie" ?
- interesuje sie troche
- NA to on do mnie : " ja mam w domu akwarium około 50 litrów ale wiem tyle co niektórzy ludzie co tu przychodzą - wyczułem ciężką ironia (Czyli sie nie zna). Powiedziałem mu narazie i wyszedłem :-x

To tylko przykład z ostatniego tygodnia.
Sory Zafira za OT :oops:
Ostatnio zmieniony 2012-03-22, 22:40 przez chodysVR6, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką

MST MS 01D VIP

furious tomash

Nairams, gdzie się zgubiłem? Ty też nie możesz zakładać że ktoś wsadzi w tamto g**o z allegro jakieś rybki i równie dobrze gdyby taka "zafirowa" kostka była do kupienia w sklepie to "jak pójdziesz do sklepu i zapytasz czy możesz tam trzymać Bojownika to odpowiedzą Ci : T A K ?"
ja nie widzę różnicy, tu jest 1.5 tu jest 1, i to tylko od człowieka zależy co z tym zrobi, a czy jedno jest z zegarkiem a drugie ow na wypasie, czy to robi różnicę potencjalnym mieszkancom?

równie dobrze ktoś w tamtym zegarkowym baniaczku mógłby zrobić taki aranż jak koleżanka; nasi forumowicze nie mają monopolu na zajebiste baniaczki
Ostatnio zmieniony 2012-03-22, 22:44 przez furious tomash, łącznie zmieniany 1 raz.
bla bla bla...

Awatar użytkownika
Zafira

Masz rację furious..cokolwiek by się nie pojawiło w sklepie, to początkujący, czy to w zegarku z 1 litrowym pojemnikiem, czy w kostce z ow mógłby chcieć trzymać rybki.Ja jednak tam nie trzymam rybek i nie zamierzam, zrobiłam tam jakąś aranżację i tylko to ;-). Jednak nie gdybajmy, bo ta moja kostka była zamówiona przeze mnie na mój kaprys i jakąś tam wizję miałam z nią związaną,żeby sobie coś takiego sprawić.Akwarysta- świeżak, często nie poczyta i kupi komercyjne coś, to co jest powszechnie dostępne i wpuści tam rybki.
Ostatnio zmieniony 2012-03-22, 23:14 przez Zafira, łącznie zmieniany 1 raz.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

furious tomash

Zafira, przepraszam Cię najmocniej, bo namieszałem w Twoim temacie, a mój pierwszy post w najmniejszym stopniu nie tyczył się Twojego aranżu, nie śmiał bym :) widzę, że ino Lukiki załapał o co mi chodziło, taki już jestem "mieszacz"
jeszcze raz przepraszam
bla bla bla...

Awatar użytkownika
Zafira

furious tomash pisze: Zafira, przepraszam Cię najmocniej, bo namieszałem w Twoim temacie, a mój pierwszy post w najmniejszym stopniu nie tyczył się Twojego aranżu, nie śmiał bym :)
Ale ja się wcale nie gniewam :-).
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

Wy tu gadu, gadu...drzecie koty a jest temat, w którym nic się nie dzieje...a te kostki litrażem przebiły "tę Zafirową" :-P
http://akwarysci.com/forum/viewtopic.php?p=62635#62635
Może i tam coś naskrobcie ;-)

Hex

Post autor: Hex »

Miło że ktoś je zauważył, ale dziś i jutro muszą stać nie zagospodarowane ze względu na bark czasu i pomysłu ;p

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

swoją drogą ciekawy pomysł na konkurs :P

aranżacja roślinna do takich baniaczków :P
Co by tu napisać... :-P

ODPOWIEDZ

Wróć do „0 - 99 litrów”