Zbiornik: 30l
Oświetlenie: 3xT5 8W
Podłoże: Aqua Substrate II
Nawożenie: mikro + makro + co2
Flora: Hemianthus callitrichoides, Hydrocortyle sp japan, Christmas moss, Flame moss, Eleocharis acicularis, gałęzatka
Fauna: CR, Neon simulans

No dwusetka jeszcze troszkę :) Jak już będę miał wszystkie 'fanty' to startujęLukiki pisze:Czekam na dwusetkę![]()
Już myślałem o tym ale bałem się, że go powyrywam ale skoro mówisz, że to już czas to dziś Henio idzie pod nóż. :DLukiki pisze:Tnij już henryka,śmiało połowę.
Powoli i delikatnie.mih00 pisze:Już myślałem o tym ale bałem się, że go powyrywam ale skoro mówisz, że to już czas to dziś Henio idzie pod nóż. :D
No właśnie, ażeby była jeszcze bardziej konstruktywna napisz na jakiej podstawie twierdzisz, żeLukiki pisze:Jak juz wypisuje sie takie rzeczy na temat polowania,to by tresc byla konstruktywna,to nalezy dopisac,
Rozumiem, że miałeś doświadczenie z simulansami i znasz z własnych obserwacji takie zachowanie ryb i jesteś przekonany, żeLukiki pisze: fakt bedzie mial miejsce przy malych krewetkach.
Powiem Ci, że ja mam przykre doświadczenia z neonami..co prawda nie z simulansami a z czerwonymi, choć i tym miałem możliwość dość dokładnie się przyjrzeć. Atakowały krewetki dorównujące im wielkością...Lukiki pisze:Mozna temu jednak zapobiec zywiac ryby codziennie wieksza iloscia zywego pokarmu.
Na podstawie obsady w poprzednim akwarium-setki red cherry i 50 inessa.krzych0062 pisze:No właśnie, ażeby była jeszcze bardziej konstruktywna napisz na jakiej podstawie twierdzisz, że
Lukiki napisał/a:
fakt bedzie mial miejsce przy malych krewetkach.
Jak wyżej,to tzn.inessa.krzych0062 pisze:Rozumiem, że miałeś doświadczenie z simulansami i znasz z własnych obserwacji takie zachowanie ryb i jesteś przekonany, że
Lukiki napisał/a:
Mozna temu jednak zapobiec zywiac ryby codziennie wieksza iloscia zywego pokarmu.
Nie zaprzeczę tego,bo nie mam powodów,by nie byłoby,to możliwe,aczkolwiek tak jak napisałem u siebie miałem ataki na ''maluchy''krzych0062 pisze:Powiem Ci, że ja mam przykre doświadczenia z neonami..co prawda nie z simulansami a z czerwonymi, choć i tym miałem możliwość dość dokładnie się przyjrzeć. Atakowały krewetki dorównujące im wielkością...
Jak na moje oko to głównie B.lukaszLDZ pisze: Jakiej gradacji masz Cr - ki
Dużych ilości nie podaje. Co2 pyka sobie z małej (odstanej tydzień bimbrowni) przez tydzień a następnie podpinam kolejną już odstaną. pH mam aktualnie w granicach 6,5 - 6,8. Twardość ogólna CaCO3 w granicach 6n dla porównania mój kranovit ma 10n.lukaszLDZ pisze: zamierzasz dozowąc CO2 z nimi w duzej ilości??