Z racji tego, że postanowiłem odpalic wieksze akwarium i uruchomic mój kubełek, który od roku juz stoi nieuzywany ( gwarancja leci

), zastanawiam sie nad tym, aby zastosowac w nim jak najlepsze wypełnienia w środku, które maja głównie spełniac fukncje biologicznego oczyszczania wody. Mechanicznego równiez, ale głównie chodzi o biologie. Filtr będzie chodził na chwile obecna w 112 stce ( JBL e900) do tego dodam chyba jakis mały filtr wewnętrzny z gabka jako stricte - mechanik. Z racji tego że ceramike oryginalna, która była w środku kubełka przerzuciłem w znacznej częsci do kaskady do mniejszego akwarium, musze zakupic jakis wkład skuteczny. PRzeglądałem w necie różne propozycje i zastanawiam sie , czy kupic ceramike taka jaka była pieerwotnie w kuble zwykła JBL czy taka mniejsza - link ponizej.
http://www.rybarium.pl/sklep/akwarystyk ... 04539.html
Czy moze zwykła ceramika taka jaka była pierwotnie. Zalezy mi na wydajnej filtracji biologicznej oraz na tym aby wkłady nie zmieniały parametrów wody. Teoretycznie wiem co i jak, ale chciałbym podzielić sie swoimi pytaniami z osobami, które maja albo większe dośwaidczenie albo po prostu stosowały różne opcje i pragneliby sie podzielić.