250l proporczykowce
No to jednak trzeba mieć wyobraźnię, na tym drugim jak wiem czego szukać to znalazłem 

Moja była Tanganika -
Informacje z życia zbiornika: Tak jak przypuszczałem, że gdy proporce dorosną staną się agresywne.... Ze 2 tygodnie temu cały dzień samce się tłukły trwało to ze 2 doby aż w końcu znalazłem 1 samca padniętego... Od tamtego momentu samce na nowo rozdysponowały akwa między siebie i jest między nimi w miarę spokojnie.
Wczoraj w nocy również proporce ale już całym stadem urządziły polowanie na neony
ich łupem padł najmniejszy, niedawno znalazłem go w kawałkach a wcześniej widziałem jak przypuszczały na niego ataki- wyskakiwały gdzieś z krzaków i łup go otwarta paszczą w bok lub w głowę. W sumie ciekawie to wyglądało. O dziwo krewetki które początkowo wąsów nie miały teraz chodzą sobie z pięknymi i bujnymi wąsiskami i w ogóle nic sobie z ryb nie robią.
W weekend zacząłem od nowa próbę rozmnożenia proporców gdyż tamta nie wypaliła z powodów złego karmienia. Jak na razie 2 samiczki pływają same i są obficie karmione różnymi mrożonkami. Myślę że w okolicach niedzieli dostaną samczyka.
Ostatnio staram się swoich podopiecznych karmić jak największą ilością mrożonego pokarmu i zauważyłem, że intensywniej się wszystko wybarwiło co bardzo mnie cieszy.
Foty postaram się wrzucić jak w pokoju zapanuje tylko światło z tego baniaka
Wczoraj w nocy również proporce ale już całym stadem urządziły polowanie na neony

W weekend zacząłem od nowa próbę rozmnożenia proporców gdyż tamta nie wypaliła z powodów złego karmienia. Jak na razie 2 samiczki pływają same i są obficie karmione różnymi mrożonkami. Myślę że w okolicach niedzieli dostaną samczyka.
Ostatnio staram się swoich podopiecznych karmić jak największą ilością mrożonego pokarmu i zauważyłem, że intensywniej się wszystko wybarwiło co bardzo mnie cieszy.
Foty postaram się wrzucić jak w pokoju zapanuje tylko światło z tego baniaka
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.