obsada do akwarium 60l
obsada do akwarium 60l
Mam przyjemność drugi raz udzielać się na forum. W skrócie powiem że akwrium mam od lutego, mam już wybraną (ale jeszcze nie kupioną) obsadę tj:
Brałam pod uwagę parametry wody i podział terenu w akwarium
rybki:
neon simulans(10-15szt?)-środek zbiornika
otoski(4szt)-przy szybie i dół
prętniki karłowate(parka)-górna część akwa
krewetki:
white pearl(10szt)-dół
atyoida pilipes(myślę o 2szt)-dół.
Moje pytanie brzmi czy taka obsada może być i czy nie będzie zbyt dużo zwierząt jak na ten litraż?
Brałam pod uwagę parametry wody i podział terenu w akwarium
rybki:
neon simulans(10-15szt?)-środek zbiornika
otoski(4szt)-przy szybie i dół
prętniki karłowate(parka)-górna część akwa
krewetki:
white pearl(10szt)-dół
atyoida pilipes(myślę o 2szt)-dół.
Moje pytanie brzmi czy taka obsada może być i czy nie będzie zbyt dużo zwierząt jak na ten litraż?
-
-
Dziękuję za odpowiedzi
Może w przyszłości zdecyduję się dołożyć prętniki jak roślinki mocniej się rozrosną.Co do neonek to może i małe akwarium ale póki co kupiłam na początek 5 sztuk jako pierwszą ekipę do nowego zbionika i to co wydawało mi się zachowaniem agresywnym wobec siebie teraz okazuje się że to prawdopodobnie zaloty
Małe osobniki wyraźnie adorują większe (prawdopodobnie samice) i ukrywają sie w roślinkach pod liśćmi.Po czy wypływają razem(nie uciekają od siebie) Utworzyły się 2 takie pary.Czasem jedną większą zaganiają dwa mniejsze.Mogę się mylić z tymi zalotami i może to normalne zachowanie neonek. Jak ktoś z was miał taką sytuację proszę o sprostowanie.

Może w przyszłości zdecyduję się dołożyć prętniki jak roślinki mocniej się rozrosną.Co do neonek to może i małe akwarium ale póki co kupiłam na początek 5 sztuk jako pierwszą ekipę do nowego zbionika i to co wydawało mi się zachowaniem agresywnym wobec siebie teraz okazuje się że to prawdopodobnie zaloty