250 l [Black Water]Tuż przy brzegu Rio Negro - megalomaniacc

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jerd

Post autor: Jerd »

To jest jakieś podłoże ze sklepu czy z rzeki,podoba mi sie ,jesli chodzi o akwa to preferuje lewa strone zagracona.
Obrazek

Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

Post autor: megalomaniacc »

2-l3tni piasek ze sklepu :P
Prawa strona bedzie zagracona, mam zamiar pociąc korzeń którego juz nie ma (a niestety nikt go nie chce kupić) i mniejszymi kawałkami zagracić. Jeden korzeń jak radzisz kubiszon nie będzie praktyczny, ponieważ nie zakraci (nie stworzy odpowiedniej ilości zakamarków co mniejsze kawałki drewna, a jest to o tyle ważne przy tak dużej liczbie pielegniczek jaką mam teraz (7 sztuk) o czym się ostatnio przekonałem obserwując zmasowany atak pielegniczek na gniazdo jednej z samic :(.

Wygląd stawiam na 2 miejscu na pierwszym jest stworzenie najlepszych warunków pielegniczką
Obrazek

Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

Zdjęcie już (chyba) finalnego efektu.
Zostały dołożone 3 korzenie jeden jak widać po prawej stronie 2 z tyłu (lekko wystają)
Sprawiło to że zbiornik się zagracił pieknie i ryby mają się gdzię chować.
Pistie trzyma w ryzach żyłką tak aby nie zasłaniały światła rośliną na dnie
Obrazek
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez megalomaniacc, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

a powiedz coś i pielęgniczkach, urosły Ci jakieś młode ?? ;>

Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

Noo mam 4 podrostki, 2 to na pewno samce do pozostałych 2 nie mam jeszcze pewności
Obrazek

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

to gratuluje :P
a pstrążnice się rozmnażają w niewoli ??

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

megalomaniacc pisze: Pistie trzyma w ryzach żyłką tak aby nie zasłaniały światła rośliną na dnie
Możesz dokładniej opisać jak ta żyłka je przytrzymuje?

Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

Wędkarska :D
2 przyssawki na bocznych sciankach przymocowana i napręzona żyłka tuż przy lustrze wody i gotowe. Pistie nie wypływaja poza żyłkę
Edit:

Dziś sprzedałem Panque sp. L 191.
Troche szkoda mi było się z nią rozstawać gdyż miałem ją od początku istnienia mojego akwarium czyli juz z 2,5 roku.

Obiecałem sobie, że nigdy nie kupie ryby z Kakadu, widząc co się dzieje w niektórych zbironikach żal rybek. Jednak obietnicę złamałem :P

Genralnie zbiornik w którym była rybya od jakiegoś czasu oglądałem, nie widziałem aby coś tam zdychało czy było chore dlatego zaryzykowałem i kupiłem tam (ostatnią sztukę ) Sturisoma aureum. Jest to młoda sztuka ma kilka centymetrów dopiero. Generalnie chciałem 2 jednak ostałą się jedna wiec postanowiłem, że i tą jedną kupię i uratuję :D.

Rybka będzie przez 2 tygodnie w kwaratannie, postaram się w tym czasie zrobić jej jakieś zdjęcia.

Nadal czekam na swoje T. candidi. Jeśli je dostne nieomieszkam się pochwalić ;) (ta wrodzona skromność)

Myślę jeszcze na d otoskami w ilości około 10-15 sztuk ale nie wiem czy jeśli będa Sturisomy to otoski nie będą zbędne. Tu proszę o sugestię
Obrazek

Awatar użytkownika
mat114

Post autor: mat114 »

Z tego co wiem to Sturisoma aureum jest bardzo wrażliwa na białka w wodzie. ale nie dam sobie głowy uciąć :roll:
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.

Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

Ogólnie na zanieczyszczenia. Jeszcze z tym zbrojnikiem nie miałem do czynienie więc się okaże ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
mat114

Post autor: mat114 »

Powodzenia ;-) Baniak naprawde super. Ma swój klimat.

Z czego masz tło?
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.

Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

z brystolu :P czarnego, zamierzam tam broząwe liście będu wsadzić ale to jak będzie sezon ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Fajnie, że się zainteresowałeś patykowatymi zbrojnikami, pasują do tego baniaka jak żadne inne. Polecam gatunek - loricaria simillima, jeśli chcesz to wpadnij do klubu je zobaczyć, mamy chyba 3 sztuki jeszcze ode mnie z baniaka. Nad farlowellą myślałeś?
Ostatnio zmieniony 2009-08-28, 08:17 przez Kubiszon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

Myslalem, ale nigdzie jej nie widzialem. Poki co mam nadmiar sturisomu i na inne zbrojniki miejsca nie bedzie chyba ze mniej sturisom wpuszcze
Obrazek

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

No to jakbyś znalazł miejsce to zdaje się, że w Cykadzie na Przybyszewskiego widziałem farelki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „200 - 299 litrów”