126l [Powrót do korzeni] Iza (aktualizacja na 4 stronie)
Minoł kolejny miesiąc, więc wstawiam zdjęcia.
Aranżacja właściwie się nie zmieniła. Testuję teraz rotalę i w ciągu miesiąca urosła nie za wiele, ale też nie zmarniała. Mam zamiar zmienić sagitarię po prawej stronie właśnie na rotalę okrągłolistną.
Do obsady dołączyła grupka 5 platek. Pewnie mi się dostanie po uszach za przerybienie, bo dokładnie to wygląda tak:
- 9 tetr
- 5 platek
- 4 ramirezki
- 4 kiryski
- 4 otoski
- krewetki
A przy okazji pytanie: które zdjęcie Wam się bardziej podoba? Pierwsze chciałam żeby było klimatyczne. Na drugim zastosowałam pewne zabiegi fotograficzne i graficzne ab doświetlić zacienione miejsca i tym samym dokładniej pokazać szczegóły.

Aranżacja właściwie się nie zmieniła. Testuję teraz rotalę i w ciągu miesiąca urosła nie za wiele, ale też nie zmarniała. Mam zamiar zmienić sagitarię po prawej stronie właśnie na rotalę okrągłolistną.
Do obsady dołączyła grupka 5 platek. Pewnie mi się dostanie po uszach za przerybienie, bo dokładnie to wygląda tak:
- 9 tetr
- 5 platek
- 4 ramirezki
- 4 kiryski
- 4 otoski
- krewetki
A przy okazji pytanie: które zdjęcie Wam się bardziej podoba? Pierwsze chciałam żeby było klimatyczne. Na drugim zastosowałam pewne zabiegi fotograficzne i graficzne ab doświetlić zacienione miejsca i tym samym dokładniej pokazać szczegóły.

No roślin wyszło z akwarium całe 2 wiadra. Sporo udało mi się sprzedać i dzięki temu będę mogła założyć nowe akwarium w sypialni. Wciąż nie mogę się zdecydować: boksy z bojownikami (to były moje pierwsze rybki) czy malutka tanganika z parką lub haremem małych muszlowców
Mam nadzieję, że ta ostra przycinka nie spowoduje mi plagi glonów

Mam nadzieję, że ta ostra przycinka nie spowoduje mi plagi glonów

Parkę multików mógłbym ewentualnie sprzedać :) razem z młodymi, jeszcze się zastanawiam, bo strasznie mi zdominowały zbiornik.nefrete1 pisze:malutka tanganika z parką lub haremem małych muszlowców
Co do twojego akwa to bardzo ładne
Moja była Tanganika -
No ja też się jeszcze zastanawiam. Bo drugi pomysł jaki chodzi mi po głowie to 3 boksy z bojownikami.
Na ten pomysł nalega mój mąż i moje finanse :P
Na ten pomysł nalega mój mąż i moje finanse :P
Ostatnio zmieniony 2009-08-05, 19:05 przez nefrete1, łącznie zmieniany 1 raz.
No niezupełnie - do tanganiki muszę dokupić wapienie i muszle. Same rybki też są droższe niż bojowniki.
Dla bojków właściwie wszystko już mam.
Tanganika - nowe wyzwanie.
Bojowniki - ogromny sentyment.
No i jest jeszcze mąż, któremu tanganika wydaje się być nudna, a bojowniki są kolorowe, ale potrzebne "jak dziura w moście"

Dla bojków właściwie wszystko już mam.
Tanganika - nowe wyzwanie.
Bojowniki - ogromny sentyment.
No i jest jeszcze mąż, któremu tanganika wydaje się być nudna, a bojowniki są kolorowe, ale potrzebne "jak dziura w moście"

Ostatnio zmieniony 2009-08-05, 21:50 przez nefrete1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zrobiłam nieduży filmik z życia mojego akwarium. Zapraszam do obejrzenia (koniecznie z głośnikami): http://www.youtube.com/watch?v=kfAmnZTt2G8