kontakt do osoby preparującej korzenie

ODPOWIEDZ
baq
Kontakt:

kontakt do osoby preparującej korzenie

Post autor: baq »

Witam
poszukuje kontaktu do osoby ktora preparuje korzenie.
mam ich kilka wszystkie nie tonace i licze ze odpowiednie spreparowanie takiego korzenia przyspieszy proces toniecia z miesiaca do kilku dni pod woda :)

Awatar użytkownika
mario150375

Post autor: mario150375 »

Dla przykładu możesz pojawić się na Starcie i poszukać starszego pana, który ma tylko korzenie na stoliczku i dogadać się. Namiaru na niego nie mam niestety.
98l - Krewetkarium

baq
Kontakt:

Post autor: baq »

no wlasnie moge i chyba nie bede mial wyjscia :)
u mnie z czasem krucho i niedziela srednio mi pasuje.

Pysio
Kontakt:

Post autor: Pysio »

Nie jestem pewien, ale p. Henio chyba nie preparuje korzeni. Wydaje mi się, że szuka ich na torfowiskach już "tonące". Ale mogę się mylić.
Spreparować można zawsze samemu, jak nie są to jakieś ogromne korzenie. Ja kiedyś miałem taki duży korzeń, który nawet po 2ch latach w wodzie nie chciał mi zatonąć. Próbowałem wszystkiego: gotować z solą, nawierciłem otwory, przyciskałem czymś od góry. Ni cholery nie chciał zatonąć.
Tak więc najlepiej od razu kupować od p. Henia na starcie :)

Nairams

Post autor: Nairams »

A Pan Henio to drogo sobie liczy za drewno ? Jakieś przykładowe ceny jeśli można.
Obrazek

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Pan Henio preparuje korzenie i jest to niezwykle miły starszy człowiek. Osobiście jestem pod wrażeniem tej osoby, zawsze jest uśmiechnięty i przemiły. A ceny korzeni ma w zależności od wielkości, raczej tanio, ale to pojęcie względne, bo dla jednego tanio, to i tak będzie drogo. Najlepiej samemu sprawdzić, udając się do niego na giełdzie ;-).
Ostatnio zmieniony 2012-03-01, 10:09 przez Zafira, łącznie zmieniany 1 raz.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

średnie i duże korzenie od 30 do 50 zł gotowe do wsadzenia do baniaka, odchodzi ci długotrwałe preparowanie a korzenie są w cenach korzeni surowych, nie narzekam na nadmiar gotówki a ceny dla mnie są przystępne w stosunku do jakości
Co by tu napisać... :-P

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Faktem jest, że dużo osób kupuje korzenie surowe w cenie tych już gotowych, które od razu można włożyć do akwarium. Jak wiadomo, z tymi świeżakami jest trochę pracy ;-).
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Awatar użytkownika
wojtekr

Post autor: wojtekr »

Zafira pisze:Pan Henio preparuje korzenie i jest to niezwykle miły starszy człowiek. Osobiście jestem pod wrażeniem tej osoby, zawsze jest uśmiechnięty i przemiły. A ceny korzeni ma w zależności od wielkości, raczej tanio, ale to pojęcie względne, bo dla jednego tanio, to i tak będzie drogo. Najlepiej samemu sprawdzić, udając się do niego na giełdzie .
Podpisuję się pod tym, co napisała Zafira. Mogę tylko dodać, że robi to od 30 lat i posiada ogromną wiedzę na temat korzeni, drzew i innych "okołoakwarystycznych" spraw. :-D

Awatar użytkownika
syjon

Post autor: syjon »

a ja powiem tak :działka,stara wanna,sól, i coś do obciążenia i heja....miesiąc dwa i tonie ;-)
Malawi

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Post autor: Zbyszek17 »

wojtekr pisze:Podpisuję się pod tym, co napisała Zafira. Mogę tylko dodać, że robi to od 30 lat i posiada ogromną wiedzę na temat korzeni, drzew i innych "okołoakwarystycznych" spraw.
Henryk, zresztą mój serdeczny kolega swoje korzenie dodatkowo preparuje w autoklawie co podnosi rangę profesjonalizmu.

Hex

Post autor: Hex »

i robi to tylko raz w tygodniu w czwartki więc zamówienia trzeba składać wcześniej ;] korzonki ma bardzo fajne.

hehe ostatnio z dziadkiem Korzonkiem mówiliśmy o Tobie i o Twoim akwa ;p hehe ;] oczywiście w samych super latywach

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”