Marcinus pisze:Świetna lampa, bardzo estetyczna :) powinieneś robić takie w różnych wymiarach na większą skalę :)

to by trwało kilka lat, bo swoją robiłem kilka miesięcy, a to wszystko z braku czasu
Marcinus pisze:Jaki koszt wyszedł za taką lampę ??
Koszt lampy trudno określić, ponieważ cały korpus / gięty na walcarce / i spawanie boków zrobił mi znajomy za przysłowiową połówkę / może dwie

/ Blacha kwasówka 1,5mm. Jak pytałem w zakładach specjalistycznych / tam gdzie robią kominy / koszt takiej lampy w stanie surowym wachał się w granicach 150 zeta / z ich materiałem / Ja dokupiłem blachę nierdzewkę 0,6mm na wkład do środka w celu zamocowania świetlówek / blacha gięta pod kątem 90* po długośc, paseki ok.5mm w celu usztywnienia / Koszt 30 zeta. Malowanie proszkowe "stare srebro" 50 zeta. Linki nośne, użyłem hamulcowych linek rowerowych - ok. 10 zl. Lampa wisi pod półką na haczykach / w rządku po 5 haczyków / w celu swobodnej manewracji przy pracach porządkowych. Wymiary lampy - dł.całkowita 94cm, szer.23cm, wysokość max. 12cm. Stateczniki / OSRAM 1x39W + 2x39W / i rury z poprzedniej lampy.