Lampa 3x39W T5

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zbyszek17

Lampa 3x39W T5

Post autor: Zbyszek17 »

Witam. Z racji tego że niedługo wystartuję z nowym zbiornikiem 160l, chcę przedstawić lampę 3x39W podwieszaną na linkach nośnych do półki nad akwa. Takie rozwiązanie bardzo mi pasuje, poniewaź zbiornik będzie odkryty, to szukałem najlepszej opcji, a zarazem wygody w eksploatacji lampy i łatwego dostępu do baniaka przy jakichkolwiek pracach porządkowych.[center][/center]Lampa jest wykonana z blachy "kwasówki", malowana proszkowo / kolor "stare srebro" / stateczniki firmy OSRAM. Świetlówki zmontowane na blasze nierdzewnej tzw. "lustrzanka"[center][/center]Obrazek[center][/center]Obrazek[center][/center]Obrazek[center][/center]ObrazekObrazek[center][/center]Obrazek[center][/center]Obrazek

Awatar użytkownika
Marcinus
Kontakt:

Post autor: Marcinus »

Świetna lampa, bardzo estetyczna :) powinieneś robić takie w różnych wymiarach na większą skalę :)

Jaki koszt wyszedł za taką lampę ??

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Post autor: Zbyszek17 »

Marcinus pisze:Świetna lampa, bardzo estetyczna :) powinieneś robić takie w różnych wymiarach na większą skalę :)
:lol: :lol: to by trwało kilka lat, bo swoją robiłem kilka miesięcy, a to wszystko z braku czasu
Marcinus pisze:Jaki koszt wyszedł za taką lampę ??
Koszt lampy trudno określić, ponieważ cały korpus / gięty na walcarce / i spawanie boków zrobił mi znajomy za przysłowiową połówkę / może dwie :lol: :lol: / Blacha kwasówka 1,5mm. Jak pytałem w zakładach specjalistycznych / tam gdzie robią kominy / koszt takiej lampy w stanie surowym wachał się w granicach 150 zeta / z ich materiałem / Ja dokupiłem blachę nierdzewkę 0,6mm na wkład do środka w celu zamocowania świetlówek / blacha gięta pod kątem 90* po długośc, paseki ok.5mm w celu usztywnienia / Koszt 30 zeta. Malowanie proszkowe "stare srebro" 50 zeta. Linki nośne, użyłem hamulcowych linek rowerowych - ok. 10 zl. Lampa wisi pod półką na haczykach / w rządku po 5 haczyków / w celu swobodnej manewracji przy pracach porządkowych. Wymiary lampy - dł.całkowita 94cm, szer.23cm, wysokość max. 12cm. Stateczniki / OSRAM 1x39W + 2x39W / i rury z poprzedniej lampy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie”