Szafka pod zbiornik 160l

podziel się pomysłami
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zbyszek17

Szafka pod zbiornik 160l

Post autor: Zbyszek17 »

Witam. Dzisiaj przedstawię kolejny krok do przodu z wystartowaniem nowego zbiornika 160l. Szafka prawie gotowa, lampa też, zostało tylko zalać baniak :wink: [center][/center]Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

krzysiekfl

Post autor: krzysiekfl »

Szafka az przyjemnie popatrzyc-porzadek i klasa.Gratuluje.

Awatar użytkownika
illuminatebaby

Post autor: illuminatebaby »

Bajka, ja tez planuję za ok dwa miesiące robić szafkę pod 200l. Z jakiej płyty robiłeś? Mógłbyś mi przesłać schemat rozwiązania elektryki w szafce? Mam zamiar zrobić coś takiego bo przedłużacze już mnie wnerwiają.
96l Towarzyskie
25l Krewetkarium RC

Awatar użytkownika
Zbyszek17

illuminatebaby pisze:Z jakiej płyty robiłeś?
szafka jest zrobiona z płyty 25mm i 18mm / spód, blat, boki, przegroda w środku - płyta 25mm, drzwiczki i plecy - 18mm / Wymiary szafki dl. 90cm, szer. 45cm, wys. 80cm. Szafka była robiona przez stolarza i można na niej postawić pół tony :lol: :lol:
illuminatebaby pisze:Mógłbyś mi przesłać schemat rozwiązania elektryki w szafce? Mam zamiar zrobić coś takiego bo przedłużacze już mnie wnerwiają.
Programatory czasowe firmy Theben / dwa od światła, trzeci będzie od elektrozaworu CO2 / Dalej dwa przyciski od światła w szafkach. Na zasilaniu miernik poboru mocy Energy Saver firmy Whitenergy / taki mały kombajn / Dużo tańszym rozwiązaniem będzie zastosowanie w szafce listwy np. stosowanych do komputerów i do tego programatory czasowe bezpośrednio do gniazda.

Awatar użytkownika
pyrkosz61

Post autor: pyrkosz61 »

Dla mnie szafka w środku to bajka. Ciekawe jak długo utrzymasz taki porządek. ;-)
Pozdrawiam
Piotrek

Awatar użytkownika
Zbyszek17

pyrkosz61 pisze:Dla mnie szafka w środku to bajka. Ciekawe jak długo utrzymasz taki porządek.
Postaram się zawsze ;-)

Awatar użytkownika
illuminatebaby

Post autor: illuminatebaby »

Dzięki! I właśnie o to mi chodzi żeby szafka była wytrzymała.
96l Towarzyskie
25l Krewetkarium RC

ODPOWIEDZ

Wróć do „DIY [Zrób to Sam]”