Rozmawiałem ze Zbyszkiem przy okazji odbioru baniaczka i już wtedy mówił że nie będzie to holender. Zbyszek chciał spróbować czegoś innego , zaskoczył baniakiem ,jakim się po nim nie spodziewanolukaszLDZ pisze:Masz rację Bruner, tez spodziewałem sie czegos innego......, ciekawa kompozycja, chociaz myslałem, ze Zbyszek uderzy w typowy rosliniak.
3runer pisze:rury trzeba by jakoś zasłonić/wymienić
Lukiki pisze:Fakt orurowanie wyglada nieciekawie.
Witam wszystkich i na wstępie chcę powiedzieć że tych rur nie będzie / będą szklane /, dlatego nie bawię się z ukrywaniem ich. Jakieś niedociągnięcia zawsze można zniwelować, przecież zbiornik ma kilka godzin.Pabian pisze:Ciekaw byłem co wymyślisz ....mnie się podoba ,tylko troszkę rury od Eheima psują całość.
Ten efekt to tylko cofnięta do tyłu lampa, chciałem zobaczyć jak to wyglądaPabian pisze:Widzę że zostawiłeś folię którą nakleiłem , podpowiem Ci ,że jak dla mnie, super wygląda podświetlona delikatnie z tyłu (bardzo rozproszone światło)
To się zmieni jak posadzę z przodu małego HeńkaLukiki pisze:Malo glebi w aranzacji,co przy tych wymiarach zbiornika powinno uzyskac sie z latwoscia.
Łukasz, założyłem sobie już dawno że nie będzie rośliniaka z szybko rosnącymi gatunkami roślin, bo tych mam po dziurki w nosie, dlatego taki a nie inny zestaw.lukaszLDZ pisze:chociaz myslałem, ze Zbyszek uderzy w typowy rosliniak.
Chodziło mi Zbychu o to żeby podświetlić od dołu za tylną szybą . Znajomy ma tam wstawioną świetóweczkę 8W i naprawdę ciekawie to wygląda....tyle że u Ciebie chyba miejsca nie ma na takie rozwiązanieZbyszek17 pisze:Ten efekt to tylko cofnięta do tyłu lampa, chciałem zobaczyć jak to wyglądaPabian pisze:Widzę że zostawiłeś folię którą nakleiłem , podpowiem Ci ,że jak dla mnie, super wygląda podświetlona delikatnie z tyłu (bardzo rozproszone światło)
Krzysiek, miejsce się znajdzie, ale to musi poczekać bo na razie nie ma co podświetlać. Będę zresztą kombinował z różnymi kolorami tła, bo sam nie wiem co zostanie mist czy coś jeszcze.Pabian pisze:Chodziło mi Zbychu o to żeby podświetlić od dołu za tylną szybą . Znajomy ma tam wstawioną świetóweczkę 8W i naprawdę ciekawie to wygląda....tyle że u Ciebie chyba miejsca nie ma na takie rozwiązanie
Fakt łodygowce potrafia dac popalic ale nie tylko one, zycze zatem powodzenia w prowadzeniu baniaczka, myslę, ze teraz juz wygląda fajnie, pewnie cos jeszcze się zmieni nie raz, zatem czekam na rozwój zdarzeńZbyszek17 pisze:Łukasz, założyłem sobie już dawno że nie będzie rośliniaka z szybko rosnącymi gatunkami roślin, bo tych mam po dziurki w nosie, dlatego taki a nie inny zestaw.
zmiany będą zawsze bo nigdy nie utrafi się w to co byś chciał zobaczyć, a już nie po dwóch godzinach. Przecież zbiornik mogłem pokazać za dwa, trzy tygodnie z dokonanymi zmianami, z pełną roślinnością / bo jeszcze dojdzie kilka gatunków między kamienie / z nowymi szklanymi rurkami i by było git. Ten baniak ma mieć wolny rozwój, dlatego przeważają rośliny wolnego wzrostu, zrezygnowałem z łodygowców w celu oszczędzania nożyczeklukaszLDZ pisze:zycze zatem powodzenia w prowadzeniu baniaczka, myslę, ze teraz juz wygląda fajnie, pewnie cos jeszcze się zmieni nie raz, zatem czekam na rozwój zdarzeń