[182L] Zbigniew Pracki

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Monsus

Post autor: Monsus »

A gdzie jest plik EXIF?

Wiadomo że trzeba popróbować samemu i każde zdjęcie jest inne. Ale przypisując ustawienie konkretnej fotce wiem w jakim obszarze ustawień się poruszać planując podobne ujęcie. Dlatego nie sądzę by pytanie nie miało sensu.
Pozdrawiam
MONSUS

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Dane te sa w zdjeciu.
"pogoogluj" troche,a bedziesz wiedzial jak je zobaczyc.
Z Twojej perspektywy pytanie ma sens,ale tyljo z Twojej ;-)
Dajmy na,to podam Ci w miare skuteczna definicje np: ISO 200,f 5,6 i migawka 1/125 , u mnie bedzie oki,ale czy bedzie u Ciebie,to nie wiem,a dlaczego ?
A no dlatego,ze w akwarium masz inne warunki swietlne i dajmy na,to Twoj sprzet fotograficzny jest inny.
Jak chcesz robic ladne zdjecia,to poprobuj rozne ustawienia,a nie patrz na gotowe ustawienia innych.
Zbyszek akurat zdkecia robi w trybie automatycznym i wartosci sa rozne na kazdym zdjeciu,choc ostatnio mial zamiar ogarniac tryb manualny.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
Monsus

Post autor: Monsus »

I tu mnie zmobilizowałeś.....

Pogooglowałem sobie i z tego co się wywiedziałem to to, że EXIF to standard metadanych dla plików min. z obrazkami. Czyli EXIF nie jest plikiem samym w sobie, ale jego częścią zawierającą pewne informacje. I tu mnie ................. "oszukałeś". :roll:

Te dane oprócz specjalnych programów można podejrzeć we właściwościach pliku:
właściwości/podsumowanie/zaawansowane

I tak np ostatnie zdjęcie Zbyszka ma ustawienia:
ISO 200, f 3,5 i migawka 1/40s

I tym sposobem dzięki rzecznikowi Zbyszka, sam sobie odpowiedziałem na pytanie. :mrgreen:

Dzięki Lukiki :lol:

P.S.
Wiesz że moja perspektywa jest najlepsza .........dlatego że jest moja... :idea:
Ostatnio zmieniony 2012-09-20, 14:14 przez Monsus, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
MONSUS

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Post autor: Zbyszek17 »

Kilka aktualnych fotek[center][/center]Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

Wypas, nic dodać nic ująć :-) Jak z żurnala
Łukasz

Awatar użytkownika
Bolek1984

Post autor: Bolek1984 »

A jakieś widok całości ??? ;-)
Panele, Podbitki - Solidnie

Pozdrawiam
Romek

Pabian

Post autor: Pabian »

Bolek1984 pisze:A jakieś widok całości ??? ;-)
Lepiej nie! ...bo wpadnę w depresję ;-)

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Bolek1984 pisze:A jakieś widok całości ???
Pabian pisze:Lepiej nie! ...bo wpadnę w depresję
Krzysiu robię to dla Ciebie i poczekamy jeszcze trochę :lol:[center][/center]Całość jak w poprzednich zdjęciach, mało się zmienia, ale i takie fotki będą. Często pokazuję poszczególne rośliny aby lepiej zobrazować stan zbiornika.

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

Kiedys malowano trawę :-P ( motyw znany z jakiegoś filmu), Zbyszek natomiast maluje rośliny, potem je natłuszcza i robi fotki :mrgreen: Stan roślin powala. Wiem Zbyszku, ze limitujesz nawozy, robisz to oszczednie, ale z tego co pamiętam Tobie nawet w nienawożonym krewetkarium mchy rosną lepiej jak innym w baniakach na CO2 :-) Tutaj chyba wchodzi w grę nie tylko rozsądek, doświadczenie i umiar ale tez po prostu talent ( a z tym trzeba sie urodzić). Mamy tu na forum parę osób z talentem do różnych rzeczy, niektórzy robią wspaniałe aranżacje, kompozycje... czyt. Łukasz, Romek i inni. Ty Zbyszku, jesteś nieodłącznie kojarzony ze wzorową uprawą roślin, powiedziałbym więcej, z wrodzonym talentem do tego, a to zakrawa nieco o sztukę. Dodatkowo aranżacje też masz nienaganne :-) Ciekawe jak to się będzie dalej rozwijało.
Łukasz

Pabian

Post autor: Pabian »

lukaszLDZ pisze: Stan roślin powala. Wiem Zbyszku, ze limitujesz nawozy, robisz to oszczednie, ale z tego co pamiętam Tobie nawet w nienawożonym krewetkarium mchy rosną lepiej jak innym w baniakach na CO2 :-)
Zbychowi to nawet na Saharze by wyrosło ...po prostu ma rękę do tego i oczywiście ogrom wiedzy.

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Wielkie dzięki wszystkim za opinie.
lukaszLDZ pisze:Tutaj chyba wchodzi w grę nie tylko rozsądek, doświadczenie i umiar ale tez po prostu talent ( a z tym trzeba sie urodzić).
Może i racja bo od najmłodszych lat fascynuje mnie akwarystyka, a szczególnie rośliny. Kiedyś były jeszcze doniczkowe
Pabian pisze:Zbychowi to nawet na Saharze by wyrosło
;-)chyba kaktus :lol: :lol:[center][/center]Kiedyś na innym forum ktoś mi napisał że mnie roślinki to by nawet rosły w "kiblu" i pomyślałem że fajna sprawa bo jaka wygoda z podmianą wody :lol: :lol: Ale fakt faktem nie próbowałem ;-)

Prospero
Administrator

Post autor: Prospero »

Zbyszek17 pisze:ktoś mi napisał że mnie roślinki to by nawet rosły w "kiblu"
Obrazek

lub

Obrazek

i...

Obrazek

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Aktualizacja[center][/center]Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

RafCar

Post autor: RafCar »

lukaszLDZ podpisuję sie pod tym co napisales. Gratuluje talentu;)
Ostatnio zmieniony 2012-10-30, 20:15 przez RafCar, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „100 - 199 litrów”