[162L][Roślinne II ] - Zbigniew Pracki
Witam.[center][/center]Wczoraj wyrwałem całe zielsko, było tego pełne wiadro i 2 miski
[center][/center]Tak jak zapowiadałem wyleciała większa ilość łodygowców i roślinki "dominujące". Wszystko sadzone dzisiaj, dlatego woda nie nabrała jeszcze swojego wyglądu, po wczorajszym armagedonie
Ten baniak w takiej formie przezimuje, a na początku przyszłego roku stanie wreszcie zapowiadany zbiornik OW 90x45x45. [center][/center]

No i barklaya z dobrego źródła 
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
Mała aktualizacja[center][/center]Aktualnie w zbiorniku znajdują się nstp. rośliny:[center][/center]Barclaya longifolia red[center][/center]Bolbitis heudelotii[center][/center]Crinum calamistratum[center][/center]Blyxa japonica[center][/center]Microsorum narow[center][/center]Microsorum minor Thien Leaf[center][/center]Lagenandra meeboldii[center][/center]Hygrophila pinnatifida[center][/center]Cryptocoryne parva[center][/center]Cryptocoryne lutea[center][/center]Cryptocoryne petchii[center][/center]Cryptocoryne blassii[center][/center]Ludwigia inclinata verticilata[center][/center]Eleocharis parvula[center][/center]Tonina fluviatilis [center][/center]Rotala wietnam[center][/center]Rotala walichii[center][/center]Mini pelia[center][/center]Flame moss[center][/center]

W takim razie ukłony dla mamy3runer pisze:niestety mama mnie tak wychowała i nie umiem inaczej
Rośnie u mnie bardzo ładnie i zdrowo, ale jak do tej pory nie miała żadnych bocznych odrostów / cebulek czy też bulw /3runer pisze:Zbyszku nie zanosi się, że się jakaś mała sadzonka trafi??
Teraz faktycznie jest ryzyko, a tak jak napisałeś do tanich nie należy. Spróbuj na Równej, powinni mieć.3runer pisze: nie chce ryzykować przesyłki w tą pogodę, bo roślinka tania nie jest...
Piopio21, dzięki za pochlebne komentarze[center][/center]Hex, to wszystko to lata praktyki, zdrowy rozsądek i miłość do roślin
[center][/center]Fotograf to ze mnie żaden, choć dysponuję jakimś przeciętnym sprzętem to nie umię tego wyeksponować. Moją piętą Achillesową jest również sztuka aquascapingu, bo na pewno by to wszystko lepiej wyglądało, choć staram się jak mogę i jak pozwala mi na to czas.[center][/center]P.S- Barclaya longifolia red, jest w rzeczywistości pięknie wybarwiona po zapewnieniu jej dobrego światła.