[162L][Roślinne II ] - Zbigniew Pracki

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Post autor: Zbyszek17 »

Witam.[center][/center]Wczoraj wyrwałem całe zielsko, było tego pełne wiadro i 2 miski :wink: [center][/center]Tak jak zapowiadałem wyleciała większa ilość łodygowców i roślinki "dominujące". Wszystko sadzone dzisiaj, dlatego woda nie nabrała jeszcze swojego wyglądu, po wczorajszym armagedonie :lol: Ten baniak w takiej formie przezimuje, a na początku przyszłego roku stanie wreszcie zapowiadany zbiornik OW 90x45x45. [center][/center]Obrazek

Lukiki

Post autor: Lukiki »

No i barklaya z dobrego źródła ;-)
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Mała aktualizacja[center][/center]Aktualnie w zbiorniku znajdują się nstp. rośliny:[center][/center]Barclaya longifolia red[center][/center]Bolbitis heudelotii[center][/center]Crinum calamistratum[center][/center]Blyxa japonica[center][/center]Microsorum narow[center][/center]Microsorum minor Thien Leaf[center][/center]Lagenandra meeboldii[center][/center]Hygrophila pinnatifida[center][/center]Cryptocoryne parva[center][/center]Cryptocoryne lutea[center][/center]Cryptocoryne petchii[center][/center]Cryptocoryne blassii[center][/center]Ludwigia inclinata verticilata[center][/center]Eleocharis parvula[center][/center]Tonina fluviatilis [center][/center]Rotala wietnam[center][/center]Rotala walichii[center][/center]Mini pelia[center][/center]Flame moss[center][/center]Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Witam.[center][/center]Kilka aktualnych fotek[center][/center]Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

gdzie Pan dostał Crinum calamistratum?? gdzieś u nas czy sprowadzana??

ps
brak mi słów, rośliny w świetnej kondycji, udana kompozycja, znaczy się jak zwykle wysoki poziom :)
Co by tu napisać... :-P

Awatar użytkownika
Zbyszek17

3runer pisze:gdzie Pan dostał Crinum calamistratum?? gdzieś u nas czy sprowadzana??
[center][/center]Zbyszek / tak mam na imię / kupił :lol: :lol: o ile dobrze pamiętam na Równej.

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

niestety mama mnie tak wychowała i nie umiem inaczej :P, a po za tym wódki jeszcze nie piliśmy itd :P, nie no poważnie, Zbyszku nie zanosi się, że się jakaś mała sadzonka trafi?? nie chce ryzykować przesyłki w tą pogodę, bo roślinka tania nie jest...

Awatar użytkownika
Zbyszek17

3runer pisze:niestety mama mnie tak wychowała i nie umiem inaczej
W takim razie ukłony dla mamy
3runer pisze:Zbyszku nie zanosi się, że się jakaś mała sadzonka trafi??
Rośnie u mnie bardzo ładnie i zdrowo, ale jak do tej pory nie miała żadnych bocznych odrostów / cebulek czy też bulw /
3runer pisze: nie chce ryzykować przesyłki w tą pogodę, bo roślinka tania nie jest...
Teraz faktycznie jest ryzyko, a tak jak napisałeś do tanich nie należy. Spróbuj na Równej, powinni mieć.

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

poszukam :) i dziękuję za rady

Awatar użytkownika
Piopio21

Post autor: Piopio21 »

Cześć Zbyszek.
Jak zwykle kondycja Twoich roślin jest niesamowita,śmiem przypuszczać że Ty kryjesz przed nami jeszcze jakieś tajemnice których nie chcesz zdradzić,bo rośliny bajka.
A tak na poważnie to super wszystko znowu się prezentuje.
Piękne roślinki.

Hex

Post autor: Hex »

kurde kolory tak intensywne że chyba w PS podklorowane albo jakimiś świecowymi kredkami ;p zdradź tajniki ;] ja i tłum ludzi umieramy z ciekawości ;p

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Piopio21, dzięki za pochlebne komentarze[center][/center]Hex, to wszystko to lata praktyki, zdrowy rozsądek i miłość do roślin :lol: :lol: [center][/center]Fotograf to ze mnie żaden, choć dysponuję jakimś przeciętnym sprzętem to nie umię tego wyeksponować. Moją piętą Achillesową jest również sztuka aquascapingu, bo na pewno by to wszystko lepiej wyglądało, choć staram się jak mogę i jak pozwala mi na to czas.[center][/center]P.S- Barclaya longifolia red, jest w rzeczywistości pięknie wybarwiona po zapewnieniu jej dobrego światła.

Awatar użytkownika
Piopio21

Post autor: Piopio21 »

Zobaczymy co się będzie działo jak Barclaya za jakiś czas zakwitnie.
Będzie jeszcze piękniejsza.

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Piopio21 pisze:Zobaczymy co się będzie działo jak Barclaya za jakiś czas zakwitnie.
Piotrze, Barclaya może kwitnąć bardzo często i nawet u mnie widać zalążki zmierzające ku temu, ale celowo nie dopuszczam do takich sytuacji bo to bardzo osłabia roślinę / zaraz go ciachnę :lol: /[center][/center]Obrazek

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Post autor: nefrete1 »

Piękne, no po prostu piękne rośliny.
A baniaczek wygląda bardzo zdrowo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „100 - 199 litrów”