Witam.[center][/center]Przedstawiam moje nowe szkiełko[center][/center]Krótki opis strony technicznej:[center][/center]
Akwarium - OW 6mm - 30x30x30[center][/center]
Oświetlenie - Aquatic Nature Solar Duo Boy 26W/865[center][/center]
Filtracja - Eheim aquacompact 60 - wypełnienie Eheim Substrat Pro[center][/center]
Nawożenie CO2 - butla wysokociśnieniowa, elektrozawór Aqua Medic, szlkany dyfuzor spiek[center][/center]
Podłoże - Amazonia New - 4l[center][/center]
Dekoracje - skamieniałe drewno[center][/center]
Nawożenie - KNO3, KH2PO4, MgSO4, K2SO4, mikro TPN, Seachem Iron, Flourish Brightwell Aquatics[center][/center]
Woda do podmian - RO + Aqua Dur Plus + kranovit[center][/center]
Flora - Hemianthus callitrichoides "cuba", Eleocharis parvula, Potamogeton gayi, Staurogyne sp., Rotala wietnam, Hydrocotyle japan[center][/center]Baniaczek powstał tak trochę z przypadku. Kiedyś w necie natrafiłem na zdjęcie które mnie zafascynowało i postanowiłem zrobić coś na wzór[center][/center]

[center][/center]Szkiełko zaraz po zalaniu[center][/center]

[center][/center]Następny dzień po zalaniu[center][/center]

[center][/center]Drugi dzień po zalaniu[center][/center]

[center][/center]Filtracja[center][/center]

[center][/center]Na razie były dwie podmiany 50%, trochę potasu, światło 5 godzin / codziennie dodaję 1/2 godz. / Pierwsze spostrzeżenia - Amazonia New niesamowicie pyli i każda najmniejsza ingerencja w podłoże to tuman "kurzu" Wodę do podmiany wlewam za pomocą wężyka o średnicy 6mm. Co do samego podłoża to czas pokaże