[3x27L] Z. Pracki

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zbyszek17

[3x27L] Z. Pracki

Post autor: Zbyszek17 »

Witam.[center][/center]Przedstawiam moje nowe szkiełko[center][/center]Krótki opis strony technicznej:[center][/center]Akwarium - OW 6mm - 30x30x30[center][/center]Oświetlenie - Aquatic Nature Solar Duo Boy 26W/865[center][/center]Filtracja - Eheim aquacompact 60 - wypełnienie Eheim Substrat Pro[center][/center]Nawożenie CO2 - butla wysokociśnieniowa, elektrozawór Aqua Medic, szlkany dyfuzor spiek[center][/center]Podłoże - Amazonia New - 4l[center][/center]Dekoracje - skamieniałe drewno[center][/center]Nawożenie - KNO3, KH2PO4, MgSO4, K2SO4, mikro TPN, Seachem Iron, Flourish Brightwell Aquatics[center][/center]Woda do podmian - RO + Aqua Dur Plus + kranovit[center][/center]Flora - Hemianthus callitrichoides "cuba", Eleocharis parvula, Potamogeton gayi, Staurogyne sp., Rotala wietnam, Hydrocotyle japan[center][/center]Baniaczek powstał tak trochę z przypadku. Kiedyś w necie natrafiłem na zdjęcie które mnie zafascynowało i postanowiłem zrobić coś na wzór[center][/center]Obrazek[center][/center]Szkiełko zaraz po zalaniu[center][/center]Obrazek Obrazek[center][/center]Następny dzień po zalaniu[center][/center]Obrazek Obrazek[center][/center]Drugi dzień po zalaniu[center][/center]Obrazek[center][/center]Filtracja[center][/center]Obrazek Obrazek[center][/center]Na razie były dwie podmiany 50%, trochę potasu, światło 5 godzin / codziennie dodaję 1/2 godz. / Pierwsze spostrzeżenia - Amazonia New niesamowicie pyli i każda najmniejsza ingerencja w podłoże to tuman "kurzu" Wodę do podmiany wlewam za pomocą wężyka o średnicy 6mm. Co do samego podłoża to czas pokaże :wink:
Ostatnio zmieniony 2012-11-25, 12:00 przez Zbyszek17, łącznie zmieniany 4 razy.

mkslonik

Post autor: mkslonik »

Ciekawe jak ci sie ten filterek sprawdzi bo widzę ze fajny jest szkoda ze cene ma taka wysoką
Ciekawa kompozycja

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Główny element dekoracji jak dla mnie powalający,rewelacja,ale to co jest za nim ciska mi na twarz smutną minę.
Drugi kamień z prawej koniecznie daj o 10cm ku przedniej szybie,to nie żołnierze,by stali równo w szeregu ;-)

Będę obserwował baniaczek,bo interesuje mnie rozrost Kubusia z invitro tego samego co mam u siebie.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

furious tomash

Post autor: furious tomash »

Lukiki, pozwole sobie zaznaczyć, że te skały na pierwszej fotce to też nie żołnierze, a jakoś równo stoją ;)
bla bla bla...

Awatar użytkownika
Zbyszek17

mkslonik pisze:Ciekawe jak ci sie ten filterek sprawdzi bo widzę ze fajny jest szkoda ze cene ma taka wysoką
no, cena jak na Eheima przystalo, ale fajne cacko jak do takich małych zbiorniczków.
Lukiki pisze:Drugi kamień z prawej koniecznie daj o 10cm ku przedniej szybie,to nie żołnierze,by stali równo w szeregu
Wzorując się na oryginalnej fotce to właśnie tak ma być. Z perspektywy zdjęcia skały stoją skosem do przedniej szyby. Druga sprawa mogłem usypać wyżej górkę ale trzeba by było skracać skały. Podłoże też nie jest płaskie, z tyłu jest 9cm, z przodu po przekątnej 2,5cm.
Lukiki pisze:Główny element dekoracji jak dla mnie powalający,rewelacja,ale to co jest za nim ciska mi na twarz smutną minę.
Pomatogeton gayi wsadzony był ot, tak z fantazji, ale masz rację nie pasuje i już wyleciał / klient nasz pan :lol: /[center][/center]Generalnie jakiekolwiek poprawki to dopiero za kilka, kilkanaście dni jak roślinki troche "złapią" sie podłoża, bo nawet nie macie koledzy pojęcia jak Amazonia New pyli. Każdy najmniejszy ruch to tuman kurzu.

Lukiki

Zbyszek17 pisze: Z perspektywy zdjęcia skały stoją skosem do przedniej szyby.
Albo jest,to nie zauważalne,albo tylko ja tego nie widzę,możesz cyknąć zdjęcie całkowicie z boku?
Zbyszek17 pisze:Każdy najmniejszy ruch to tuman kurzu.
To,Ty często musisz kurze ścierać pewnie ;-)
furious tomash pisze:Lukiki, pozwole sobie zaznaczyć, że te skały na pierwszej fotce to też nie żołnierze, a jakoś równo stoją ;)
Zaczynasz być bardziej upierdliwy ode mnie :mrgreen: ale ja za,to uważniej czytam między wierszami ;-)
Filmy

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
Bolek1984

Post autor: Bolek1984 »

Lukiki pisze:Albo jest,to nie zauważalne,albo tylko ja tego nie widzę,możesz cyknąć zdjęcie całkowicie z boku?
Ja też tego nie widzę ;-)

Patrząc na to zdjęcie krajobrazu to te skały powinny być prawie od przedniej szyby pod dużym skosem w kierunku tylniej a w zbiorniczku nie widać żeby tak było.

Ogólnie bardzo mi się podoba <obecnie sam szukam pomysłu na mały zbiorniczek>
Panele, Podbitki - Solidnie

Pozdrawiam
Romek

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Lukiki pisze:To,Ty często musisz kurze ścierać pewnie
cały czas siedzę ze ścierką w baniaku :lol: :lol:
Lukiki pisze:Albo jest,to nie zauważalne,albo tylko ja tego nie widzę,możesz cyknąć zdjęcie całkowicie z boku?
Bolek1984 pisze:Patrząc na to zdjęcie krajobrazu to te skały powinny być prawie od przedniej szyby pod dużym skosem w kierunku tylniej a w zbiorniczku nie widać żeby tak było.
[center][/center]Obrazek[center][/center]Najlepiej to ustawienie widać z góry. Szczerze mówiąc gdybym był lepszym fotografem to lepiej to wszystko bym wyeksponował, ale jest jak jest[center][/center]Obrazek

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Post autor: nefrete1 »

Świetna aranżacja! Bardzo mi się podoba. Wreszcie coś oryginalnego!
No i ta fotka "o zachodzie słońca" - wcale nie taki kiepski fotograf z Ciebie :-D
Ostatnio zmieniony 2011-07-31, 19:56 przez nefrete1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bolek1984

Ja bym to widział pod takim kątem jak na foto i głębie masz wtedy bardzo widoczną.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 2011-07-31, 19:58 przez Bolek1984, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam
Romek

Awatar użytkownika
Zbyszek17

nefrete1 pisze:Świetna aranżacja! Bardzo mi się podoba. Wreszcie coś oryginalnego!
nefrete1, dzięki
nefrete1 pisze:No i ta fotka "o zachodzie słońca" - wcale nie taki kiepski fotograf z Ciebie
czasami może coś wyjdzie z przypadku, ale wierz mi że podchodzę do zbiornika i cykam na zasadzie "jak leci"
Bolek1984 pisze:Ja bym to widział pod takim kątem jak na foto i głębie masz wtedy bardzo widoczną.
może masz i rację , ale ograniczam w ten sposób to co mnie najbardziej fascynuje, roślinki. Druga sprawa to w następnym szkiełku może będzie lepiej, materiał jest, tylko komponować.[center][/center]Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Bolek1984

Zbyszek17 pisze:może masz i rację , ale ograniczam w ten sposób to co mnie najbardziej fascynuje, roślinki
To fakt miejce na roślinność w takim ustawieniu bardzo się zmniejsza.

Pozdrawiam
Romek

furious tomash

Post autor: furious tomash »

Lukiki pisze:
furious tomash pisze:Lukiki, pozwole sobie zaznaczyć, że te skały na pierwszej fotce to też nie żołnierze, a jakoś równo stoją ;)
Zaczynasz być bardziej upierdliwy ode mnie :mrgreen: ale ja za,to uważniej czytam między wierszami ;-)
a no bo Ty dłużej na forum ;) wyższy level :mrgreen:
Zbyszek17 zaznaczył, że się fotką wzorował, więc pozwoliłem sobie uwagę zwrócić :oops:
bla bla bla...

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Witam.[center][/center]Minął właśnie tydzień istnienia baniaczka więc mała aktualizacja[center][/center]Obrazek

Lukiki

Kubusiowi pozwolisz,by zakrył te niskie kamienie,czy bedziesz pilnował,by były odkryte?
Filmy

ODPOWIEDZ

Wróć do „0 - 99 litrów”