[40L] - [84l] Zbigniew Pracki

Awatar użytkownika
Zbyszek17

[40L] - [84l] Zbigniew Pracki

Post autor: Zbyszek17 »

akwarium - OW 45x30x30 6mm[center][/center]filtracja - Eheim 2211 / wypełnienie Eheim Substrat Pro /[center][/center]oświetlenie - lampa LED Diversa 10W[center][/center]podłoże - żwirek kwarcowy[center][/center]flora - Microsorum minor Thin Leaves, Microsorum pteropus "Trident", Microsorum narrow, Microsorum windelov[center][/center][center][/center]Szkło zalane dzisiaj. Woda - kran + Microbe Lift Specjal Blend[center][/center][center][/center]Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 2013-01-11, 06:54 przez Zbyszek17, łącznie zmieniany 3 razy.

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

Ładnie prosto i przejrzyście, ciekawe korzenie i ładne mikrozory :-) jakie życie tam planujesz?? Czekam, pewnie nie tylko ja, na opinie co do tego oświetlenia. Wygląda, że daje to sporo światła. Duży plus Zbyszku za aranżację na rodzimych korzeniach a nie na patyczakach i innych "moorowatych". :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 2012-11-18, 20:53 przez lukaszLDZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Łukasz

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Łukasz, ten baniaczek powstał z myślą przetestowania nowej lampy LED i dopiero po kilku tygodniach użytkowania będę znał odpowiedź. Co do zwierzyny to jeszcze nie wiem, ale może jakaś parka pielęgniczek :?:

lukaszLDZ

Do pielęgniczek trochę przykrótkawe akwa, tyle, ze powierzchnia dna nie jest taka zła, spoko, ujdzie :-) , ana upartego można spróbować z jakimiś niewielkimi: Apistogrammoides pucallpaensis lub A.eremnopyge, o tych drugich opowiadałem Ci kiedyś, sam je będę kupował do siebie :-)
Ostatnio zmieniony 2012-11-18, 21:25 przez lukaszLDZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Łukasz

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Tobie nic nie przeszkadza w tworzeniu, nawet chora i zabandażowana ręka. Jak zwykle jest zachowany wysoki poziom Zbyszku, wzór do naśladowania :-).
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Zafira pisze:Tobie nic nie przeszkadza w tworzeniu, nawet chora i zabandażowana ręka.
Robiłem wszystko jedną ręką :lol: :lol: Dzięki Gosiu.

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Zbyszek17 pisze:
Zafira pisze:Tobie nic nie przeszkadza w tworzeniu, nawet chora i zabandażowana ręka.
Robiłem wszystko jedną ręką :lol: :lol: Dzięki Gosiu.
No tak właśnie myślałam hehe :-) .Czego się nie robi dla akwarystyki ;-) .
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

ziemian

Post autor: ziemian »

Ja bym tutaj apisto nie wpuszczał, jednak dno troszeczkę za krótkie. Ale poleciłbym Ci wpuścić parkę Dario Dario, rybki piękne z Azji, coś jak mini apisto... ;-)

Pabian

Post autor: Pabian »

Zbyszek17 pisze:Łukasz, ten baniaczek powstał z myślą przetestowania nowej lampy LED i dopiero po kilku tygodniach użytkowania będę znał odpowiedź.
Lampka ładnie wybarwia , ciekawe jak będzie pod nią zielsko rosło ...chociaż Zbychowi to pewnie przy świeczce by roślinność szalała :mrgreen:

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Pabian pisze:Lampka ładnie wybarwia , ciekawe jak będzie pod nią zielsko rosło ..
Krzychu, też jestem ciekawy, dlatego takie posunięcie. Jak nie wyjdzie będziemy kombinować co innego ;-)[center][/center]Baniaczek po jednym dniu......[center][/center]Obrazek

lukaszLDZ

Zapomniałem zapytać, widocznym jest, ze dodajesz cołodwa, z ta obsadą zieleniny nie jest to konieczne :-) czy to jakis eksperyment? :-)
Łukasz

Awatar użytkownika
Zbyszek17

lukaszLDZ pisze:Zapomniałem zapytać, widocznym jest, ze dodajesz cołodwa, z ta obsadą zieleniny nie jest to konieczne czy to jakis eksperyment?
Przede wszystkim w celu obniżenia pH, mikrozoria to lubią.

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Po długim namyśle / wiem że będą ochy i achy ;-) / zdecydowałem się jednak wpuścić parkę Apistogramma agassizi.[center][/center]Po jednym dniu od wpuszczenia zaczynają czuć się swobodnie i nawet nieśmiało pozują, z tym że samiec jest bardziej łaskawy :lol: [center][/center]Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

lSauronl

Post autor: lSauronl »

napisze tak z mojej strony baniaczek na 6+ naprawdę podoba mi się :mrgreen:
Nie ukrywam, że będę na pewno śledził rozwój tego baniaczka...
Powodzenia

P.S Będziesz trzymać parkę czy będzie harem 1+2??

Awatar użytkownika
Zbyszek17

lSauronl pisze:Będziesz trzymać parkę czy będzie harem 1+2??
Będzie tylko parka, lub jak kto woli dwie sztuki bo na więcej brak powierzchni. Rybcie mają dobre warunki i myślę że będą zadowolone ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „0 - 99 litrów”