[40L] - [84l] Zbigniew Pracki
Sytuacja na dzień dzisiejszy.[center][/center]W baniaku pływają 2 samce i 3 samice. Mogę śmiało powiedzieć że numerem "1" do rządzenia jest samiczka, która od pierwszego dnia zajęła środkową część zbiornika i zaciekle pilnuje swojej rurki. Dwie pozostałe samice mają rewiry po przeciwnych stronach zbiornika. Samce na razie są zdezorientowane cała sytuacją i nie bardzo wiedzą z kim "trzymać"[center][/center]

Ładnie się prezentują te rybcie, ja wpuściłem 2 dni temu parkę i chowaja sie przed soba po akwa i jedzą praktycznie tyle co nic
Wracając do tematu... niedługo pewnie jeden z samców wyleci, dwa osobniki płci męskiej w tym szkle nie powinny sie znosić, jak zorientujesz się, który samiec jest zdominowany lepiej od razu go usuń. No chyba, że masz zgodna familiję a wiem, ze i takie cuda też się zdarzają
BTW, Zbychu super szkło
, jak z podmianami i temperaturą?

Łukasz
Korzenie to sosna bagienna i olcha.ziemian pisze:Korzenie może z sosny bagiennej masz ???
Na razie jest dokładna obserwacja i myślę że po jakimś czasie zorientuję się kto z kim itd.lukaszLDZ pisze:niedługo pewnie jeden z samców wyleci, dwa osobniki płci męskiej w tym szkle nie powinny sie znosić, jak zorientujesz się, który samiec jest zdominowany lepiej od razu go usuń. No chyba, że masz zgodna familiję a wiem, ze i takie cuda też się zdarzają

Podmiany będą 20% 50/50 RO + kran. Temperatura stała 24*ClukaszLDZ pisze: jak z podmianami i temperaturą?
Witam.[center][/center]Niestety rok skończył się fatalnie. Dwie rybcie / samiec i samica / wyskoczyły ze zbiornika, pozostale w przeciągu paru dni padły. Jedno co mnie zaciekawiło to ryby nic nie jadły, choć zaopatrzyłem się w cała gamę pokarmów / żywiec - dafnia, solowiec, wodzień i mrożonki / Parametry wody dobre, temp. 25*C, bez nawożenia z minimalnym poziomem K 5ppm. Jedna z samiczek drugiego dnia złożyła ikrę do rurki, później przeniosła w inne miejsce. Po kilku dniach też padla, ale zostawiła po sobie kilka sztuk młodych / najwięcej w jednym miejscu widziałem 4 szt. / Na zdjęciu jest jedna sztuka którą udalo mi się uwidocznić[center][/center]

Witam.[center][/center]W baniaku od prawie dwóch tygodni zamieszkała parka Apistogramma gephyra WF.[center][/center]Rybcie są w dobrej kondycji, bardzo ładnie przyjmują pokarm, staram się stworzyć im dobre warunki rozwojowe.[center][/center][center][/center]Parametry wody na dzień dzisiejszy to - GH 5-6 / powoli zbijam twardość /, pH 6,2-6,3[center][/center]

wygląda całkiem nieźle3runer pisze:super, pewnie na żywo wygląda jeszcze lepiej
Tak Krzysiu, we wszystkich trzech baniakach z apisto zamontowalem LED-y i wygląda to bardzo dobrze. Zrezygnowałem z roślin, dlatego skasowałem świetlówki i wcale nie żałuję.Pabian pisze:Zbyszku , za oświetlenie robią LED-y ?