[3x27L] Z. Pracki
rośnie, rośnie, nie narzekamZbyszku rewelka ,ale w expresowym tempie zarasta baniaczek z prawej strony.

raczej z opisów i zdjęćPiopio21 pisze:A co do glona to tak na prawdę chyba nie wiesz jak on wygląda co???

Dzięki.[center][/center]Eheim aquacompact sprawuje się jak na razie super i nawet nie myślę że może być inaczej. Spełnia moje oczekiwania w 100% Wypełniony jest lawą Eheima, posiada w głowicy prefiltr i z powodzeniem sprawdza się w krewetkarium.poligraphica pisze:Fajnie to wyglada!
Jak sprawuje sie ten maly eheim ?
Witam.[center][/center]W szkiełku nr.1 praktycznie bez zmian - całkowity brak nawożenia mikro i makro, brak CO2. Woda - czyste RO + uzdatniacz + 1ml Mosura Mineral Plus, Gh 10, KH 0-2, pH ?[center][/center]Mchy - Weeping, Flame, Creeping, Fissidens, Flat, Barbula sp., Mini moss, Hydrocotyle japan.[center][/center]Szkiełko nr.2 - od 3 tygodni zmiana światełka na 14W/865, nawożenie CO2 / 1b/sek podawany na wylot filtra / po podmianie dawka tygodniowa NO3 3ppm, PO4 0,3ppm, K2SO4 3ppm, RO + uzdatniacz. GH 10, KH 0-2, pH 6-6,5[center][/center]W baniaczku nr.2 pomimo bardzo znikomego nawożenia przyrost roślin jest wręcz niewiarygodny. Hydrocotyle japan jest praktycznie nie do opanowania, widać dobrze służy Amazonia New. Z HC jest podobnie. [center][/center]

Dzięki Dominique.Dominique pisze:Gratuluję baniaczków
Hydrocotyle będzie na pewno przycięte, celowo dopuściłem do takiej sytuacji, chcąc zobaczyć jego przyrosty. Teraz już wiem, zaskoczyło mnieDominique pisze:czy zamierzasz przycinać H. japan?

To też jest celowe działanie. W drugim etapie zostaną wybrane gatunki.Dominique pisze:W zbiorniku 1 wielki misz-masz z tymi gatunkami ale na pewno będzie super jak się mchy rozrosną,