[3x27L] Z. Pracki

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zbyszek17

Post autor: Zbyszek17 »

Lukiki pisze:Kubusiowi pozwolisz,by zakrył te niskie kamienie,czy bedziesz pilnował,by były odkryte?
Zobaczę jak to będzie wyglądało po jakimś czasie, na razie wszystko pozostawiam losowi.

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Minęły 2 tygodnie od zalania. Hemianthus po lekkiej przycince.[center][/center]Do szkiełka wpuściłem 10 szt. Red Cherry[center][/center]Obrazek

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

kawał dobrej roboty, świetny zbiorniczek
Co by tu napisać... :-P

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Szkiełko przeszło trochę zmian i na dzień dzisiejszy wygląda tak[center][/center]Obrazek Obrazek ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Post autor: nefrete1 »

Akwarium ma się podobać oczywiście Tobie, ale wg mnie teraz jakoś straciło swój urok. Poprzedni układ samych kamieni był tak jak by jasny i czysty, teraz wygląda jakoś tak chaotycznie. Choć korzeń sam w sobie bardzo ciekawy.

Rośliny oczywiście trzymają Twój wysoki standard i są w znakomitej kondycji. :-D

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

do mnie też jakoś kamyczki bardziej przemawiały, a czy na korzeniu zagości jakiś meszek w większej ilości??

Awatar użytkownika
Zbyszek17

nefrete1 pisze: Poprzedni układ samych kamieni był tak jak by jasny i czysty, teraz wygląda jakoś tak chaotycznie. Choć korzeń sam w sobie bardzo ciekawy.
Witam nefrete1. Powiem tak, najlepsza opcja dla moich zbiorników jest wtedy jak w tygodniu jestem zajęty pracą i nic nie przychodzi mi do głowy. Wolna sobota / jeżeli takową mam ;-) / i niedziela to są dni kombinowania, przesadzania itd. / najlepiej widać to po mojej 160-tce, nie ma tygodnia bez zmian /. Ponieważ zbobyłem od mojego kolegi ze Startu taki fajny korzonek więc musiałem sprawdzić :lol: :lol: Druga sprawa to za skałami nic nie mogłem posadzić ze względu na braki w oświetleniu. Mam lampę Solar Duo 26W ale w takiej pozycji jak jest zamocowana przy wysokich skałach światełka z tyłu było mizernie, a ja kocham rośliny :-D Miały być jakieś drobne rybki, są krewetki i tu masz odpowiedź całego mojego zamieszania :lol: Mam już w głowie inne pomysły więc następne szkiełko może będzie lepsze, a na dniach odbiorę kolejne OW.
nefrete1 pisze:Rośliny oczywiście trzymają Twój wysoki standard i są w znakomitej kondycji.
Dzięki, jak na razie jestem zadowolony.
3runer pisze:czy na korzeniu zagości jakiś meszek w większej ilości??
szczerze mówiąc sam nie wiem, tak jak pisałem wyżej, dzisiaj jest tak, jutro są już nowe pomysły :-D

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Czy masz na mysli szkielko z innego kontynentu,zdecydowales sie nie?
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Lukiki pisze:Czy masz na mysli szkielko z innego kontynentu,zdecydowales sie nie?
Łukasz, w sprawie tamtego co rozmawialiśmy jeszcze nie zapadła decyzja, a jeżeli chodzi o to wspomniane wyżej to następna kostka OW 30x30x30 ale już rodzima ;-)

Awatar użytkownika
mandy29

Post autor: mandy29 »

Mi również bardziej podobała się poprzednia wersja, ale całkowicie cię rozumiem. Też uwielbiam rośliny i mam podobny aranż z lignitami, które zasłaniają sporo światła. Dlatego powoli zbieram się do wywalenia połowy z nich.

A Twoje roślinki widzę w świetnej kondycji, zdjęcia jak z katalogu :lol:

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek »

Ktoś musi tworzyć katalogi 8-)

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Jedna fotka tak dla przypomnienia starszego szkiełka i fotka nowego / powstał 3 dni temu /[center][/center]Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

widać pewne podobieństwo, ciekawie jak zarośnie

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Dzisiaj trochę informacji o nowym szkiełku.[center][/center]akwarium- OW 6mm 30x30x30[center][/center]podłoże- Shrimp Soil[center][/center]światło- Aquael Deco Light 11W[center][/center]filtracja- kaskada Aqua Clear 30[center][/center]nawożenie- śladowe ilości makro i mikro, EC, CO2 brak[center][/center]flora- Microsorum minor Thin Leaf, Weeping moss, Anubias nana, Hydrocotyle japan[center][/center]fauna - Caridina Crystal Black, Neocaridina heteropoda var. Blue Pearl[center][/center]Szkiełko będzie typowo pod krewetki, więc trochę zaborczo podchodzę do tematu nawożenia, no ale czas pokaże jak będzie się to rozwijać.[center][/center]Kilka fotek[center][/center]Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Witam. Minęło 3 tygodnie. Hemianthus i Hydrocotyle rosną niesamowicie szybko. Trawniczek praktycznie co tydzień jest lekko strzyżony. Tydzień temu zmniejszyłem światełko z 26W na 14W i jak na razie wszystko jest zadowalające, a co najważniejsze zero glonów.[center][/center]Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „0 - 99 litrów”