Skalniak 20 l

Awatar użytkownika
shamanldz

Skalniak 20 l

Post autor: shamanldz »

Zbiornik: 36x22x26 OptiWhite 4mm
Oswietlenie: Aquael Decolight 11W
Podloze: Rbs
Dekoracje: Manten stone
Filtr: Hbl 501

Rosliny:
Eleocharis parvula, Lilaeopsis

Ryby:

10 neon innesa, Caridina multidentata

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2011-06-10, 14:46 przez shamanldz, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
Lady

Post autor: Lady »

Śliczny baniaczek naprawdę bardzo ładnie zrobiony trafia w każdy gust !!:)
30l.Krewetkarium Shrimp Set Red Cherry,Babaulti
25l.Akwarium Crystal Red S-SS -Neony inessa x10
150l.Terrarium Jeżyk Pigmejski
Chomik dżungarski -klatka
5,5l.Roslinki :)

Awatar użytkownika
chodysVR6

Post autor: chodysVR6 »

też sobie zrobilem iwagumi tylko w 30 litrach. Nawet fajne.
Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką

MST MS 01D VIP

Awatar użytkownika
Lady

Post autor: Lady »

Super naprawde oby tak dalej fajny pomysł z tymi roslinkami ;p :)
30l.Krewetkarium Shrimp Set Red Cherry,Babaulti
25l.Akwarium Crystal Red S-SS -Neony inessa x10
150l.Terrarium Jeżyk Pigmejski
Chomik dżungarski -klatka
5,5l.Roslinki :)

jabol

Re: Iwagumi 20 l

Post autor: jabol »

calkiem ladne

uwagi:
1)wiecej neona docelowo
2)na plecki: tlo niebieskie albo czarne

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Źle posadzona parvula.
Musisz ją porozdzielać więcej,dużo więcej.
W zbiornikach do 200 litrów nie stosuje się więcej niż dwa punkty centralne,Ty masz trzy po przez nie właściwe ułożenie kamieni,co jest w odbiorze nie naturalne.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
shamanldz

Nie właściwe ułożenie kamieni ? Śmiać mi się chcę. Słuchaj ja tego nie robiłem z zgodnie z zasadami "wielkiego" amano i jego "naturalnych" zbiorników, tylko tak jak mi się podoba więc nie mów mi że jest niewłaściwe rozłożenie kamieni, równie dobrze mogę sobie tam wrzucić jeden kamień na drugim jeżeli tylko będzie mi się podobało.

Ja w przeciwieństwie do Ciebie jestem w stanie przyjąć że zrobiłem coś gorszego/brzydszego od kogoś innego, bo mam w sobie pokorę i nie będę wypłakiwał się na forum że nie wygrałem bo byłem gorszy. Ale Ty zamiast powiedzieć że jest nie ładnie mówisz mi że nie właściwie są ułożone kamienie. Żenada

Cenię krytykę nie próżność.
Ostatnio zmieniony 2011-06-03, 10:45 przez shamanldz, łącznie zmieniany 1 raz.

Lukiki

shamanldz pisze:mam w sobie pokorę i nie będę wypłakiwał się na forum
Więc dlaczego reagujesz tak na poje zdanie w Twoim temacie?

Tak na prawdę nie trafia do mnie Twoja wypowiedź,ponieważ całkowicie jej nie rozumie.
Umieszczasz swój zbiornik w galerii,liczysz,że ktoś coś napisze,więc i ja napisałem,a Ty na to reagujesz w bardzo dziwny sposób.
shamanldz pisze: Ale Ty zamiast powiedzieć że jest nie ładnie mówisz mi że nie właściwie są ułożone kamienie.
I co w tym jest nie tak?
Gdybym napisał,że jest nie ładnie,to moja odpowiedź nie miała by wartości merytorycznej,a jedynie okazanie mojego zdania.
shamanldz pisze:Cenię krytykę nie próżność.

Musisz być bardzo mądrym i inteligentnym człowiekiem,by nie znając kogoś w ogóle móc nazywać go próżnym.
Swoją drogą,to bardzo nie grzeczne iż tak do mnie się zwracasz.
Filmy

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

furious tomash

Post autor: furious tomash »

panowie, o co te nerwy?
to ma być hobby chyba a nie spory o jeden kamień źle ułożony o 2.3cm na pólnocny-zachod, co nie?
chyba robimy to "pod siebie" a nie, żeby się innym podobało (?)

słyszałem że akwaria odstresowują, więc po co się znowu wkur*** na forum?
eeeee luzik
pozdrawiam
bla bla bla...

Awatar użytkownika
Furst

Post autor: Furst »

Mi aranżacja bardzo podoba się (sam chciałbym mieć takie wyczucie smaku), ale chętnie przeczytam co należało by zmienić żeby wyglądało bardziej naturalnie, zawsze coś ciekawego można się nauczyć.
Damian

Awatar użytkownika
shamanldz

Lukiki pisze:Musisz być bardzo mądrym i inteligentnym człowiekiem,by nie znając kogoś w ogóle móc nazywać go próżnym.
Swoją drogą,to bardzo nie grzeczne iż tak do mnie się zwracasz.
Oceniam na podstawie Twoich wypowiedzi na temat konkursu w akwariach Brilux, bowiem stwierdzały one jedynie że Twój gust jest bezwzględny, jednakże jak wiadomo są gusta i gusta.
Lukiki pisze:I co w tym jest nie tak?
Gdybym napisał,że jest nie ładnie,to moja odpowiedź nie miała by wartości merytorycznej,a jedynie okazanie mojego zdania.
To że Ty działasz schematami nie znaczy że każdy musi.

Gdybym napisał że akwarium starałem się zrobić z zasadami akwariów naturalnych, i inspirowana zasadami szanownego Takashi Amano to owszem, ale to najzwyklejsze akwarium biurkowe żeby sobie popatrzyć nic więcej :)
Ostatnio zmieniony 2011-06-03, 13:48 przez shamanldz, łącznie zmieniany 2 razy.

Lukiki

shamanldz pisze:bowiem stwierdzały one jedynie że Twój gust jest bezwzględny,
Nie stwierdzały,bo nic takiego jasno do zrozumienia nie dałem,ale za to Ty tak stwierdzasz,lecz muszę Ci powiedzieć,że Twoje odczucie jest błędne.

shamanldz pisze:To że Ty działasz schematami nie znaczy że każdy musi.
Może,że działam,to za dużo powiedziane,ale staram się by,to co robię było odzwierciedleniem w jak największym stopniu tego co przedstawia.
shamanldz pisze:Gdybym napisał że akwarium starałem się zrobić z zasadami akwariów naturalnych, i inspirowana zasadami szanownego Takashi Amano to owszem
Z tego jasno odczytuję,że piszesz,że nie kierujesz się jakimiś zasadami T.A i jego zbiorników,ale ja tu dostrzegam małe kłamstwo z Twojej strony,bo gdyby tak było,to nie użyłbyś Mantenów i zachowania użycia roślin jakie występują właśnie w zbiornikach tego pana i nie nazwałbyś swojego zbiornika Iwagumi.

Jeśli coś robimy,to nauczmy się to odpowiednio nazywać i nie kaleczmy sami swoich umiejętności.

Jeśli mamy akwarium z samymi nurzańcami i kryptokorynami,to nie nazywajmy go holendrem.
Jeśli mamy poloneza nie nazywajmy go terenówką.

Wyszedłem do Ciebie z podpowiedzią,nie chciałeś z niej skorzystać w porządku,trzeba było,to napisać w inny sposób,ale nie atakuj mnie.
Filmy

Awatar użytkownika
shamanldz

W każdym bądź razie, uważasz że nie ma możliwości żeby w "naturze" wystąpił taki układ kamieni ? W naturze schematów nie ma. Co do roślin to wybrałem takie bo mi się podobały, równie dobrze mogłem obsadzić mchami czy anubiasem bądź czym kolwiek innym co tylko by mi się spodobało.
"Margines? Perły zawsze leżą na dnie, parias klałnie, czuję się wyjątkowo elitarnie."

Awatar użytkownika
Furst

Post autor: Furst »

Ehh zadałem pytanie a Wy dalej na szarpaka...
A pytanie jest dokładnie takie samo co jest z tym ustawieniem kamieni, takie w naturze jest niemożliwe?
Jak powinno wyglądać?
Damian

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Post autor: Zbyszek17 »

Furst pisze:A pytanie jest dokładnie takie samo co jest z tym ustawieniem kamieni, takie w naturze jest niemożliwe?
Jak powinno wyglądać?
ta odpowiedź jest tylko i wyłącznie na pytanie kolegi Furst, - http://www.aquajournal.net/na/iwagumi/introduction.html

ODPOWIEDZ

Wróć do „0 - 99 litrów”