mętna woda

Awatar użytkownika
Zbyszek17

Post autor: Zbyszek17 »

krzych0062 pisze:.tylko o jakich tu pieniądzach mowa? o tych gr?
grosz do grosza, a będzie ..............

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

Zbyszek17 pisze:grosz do grosza, a będzie ..............
...kokosza...a może nawet i nioska? hehe ;-)

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

krzych0062 pisze:Spoko Łukasz...tylko o jakich tu pieniądzach mowa? o tych gr? Sorki...ale poważnie poprawiłeś mi humor...dzięki kolego :-D
Nie ma sprawy :lol: jak to niewiele człowiekowi czasem do szczęścia trzeba
Łukasz

Awatar użytkownika
krzych0062

Dokładnie Łukasz..."czasem...' ;-) ale to nie norma i reguła...przynajmniej w moim przypadku...i jak to się mówi "raz nie zawsze" :-P

Pabian

Post autor: Pabian »

Ja miałem takie zmętnienie na podłożu bazaltowym , w sumie dość długo bo jakieś 3-4 tyg. .Również nie pomagały podmiany -rano było cacy ,a na wieczór syf. Tyle że poczytałem i dałem czas czasowi ;-) i teraz jest ok. U Ciebie jak piszesz jest żwirek , ale on również może pylić . Dawno go masz ,czy to jest pierwszy start na tym podłożu ? Może tu leży przyczyna ? Wspominał o tym Krzychu i również moim skromnym zdaniem warto sprawdzić ten trop.

piona3

Post autor: piona3 »

Pabian pisze:Ja miałem takie zmętnienie na podłożu bazaltowym , w sumie dość długo bo jakieś 3-4 tyg. .Również nie pomagały podmiany -rano było cacy ,a na wieczór syf. Tyle że poczytałem i dałem czas czasowi ;-) i teraz jest ok. U Ciebie jak piszesz jest żwirek , ale on również może pylić . Dawno go masz ,czy to jest pierwszy start na tym podłożu ? Może tu leży przyczyna ? Wspominał o tym Krzychu i również moim skromnym zdaniem warto sprawdzić ten trop.
dolewając kranówkę dałeś popis bakteriom co wręcz kochają to ..dla tego woda robiła się (mleczna) :-)

Pabian

Post autor: Pabian »

piona3 pisze:
Pabian pisze:Ja miałem takie zmętnienie na podłożu bazaltowym , w sumie dość długo bo jakieś 3-4 tyg. .Również nie pomagały podmiany -rano było cacy ,a na wieczór syf. Tyle że poczytałem i dałem czas czasowi ;-) i teraz jest ok. U Ciebie jak piszesz jest żwirek , ale on również może pylić . Dawno go masz ,czy to jest pierwszy start na tym podłożu ? Może tu leży przyczyna ? Wspominał o tym Krzychu i również moim skromnym zdaniem warto sprawdzić ten trop.
dolewając kranówkę dałeś popis bakteriom co wręcz kochają to ..dla tego woda robiła się (mleczna) :-)
I tu nie masz racji ,bo jakiś czas póżniej zalałem kostkę również na tym samym bazalcie i sytuacja powtórzyła się ,a kostka była zalana wodą z dojrzałego baniaka i filtr też był dojrzały. Nie zawsze przyczyną muszą być pierwotniaki.

Awatar użytkownika
krzych0062

No właśnie...ten kiedyś polecany bazalt coraz częściej "zawodzi"...a niby to neutralny materiał ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Woda, Parametry, Preparaty, Testy”