grosz do grosza, a będzie ..............krzych0062 pisze:.tylko o jakich tu pieniądzach mowa? o tych gr?
mętna woda
- krzych0062
- krzych0062
Ja miałem takie zmętnienie na podłożu bazaltowym , w sumie dość długo bo jakieś 3-4 tyg. .Również nie pomagały podmiany -rano było cacy ,a na wieczór syf. Tyle że poczytałem i dałem czas czasowi
i teraz jest ok. U Ciebie jak piszesz jest żwirek , ale on również może pylić . Dawno go masz ,czy to jest pierwszy start na tym podłożu ? Może tu leży przyczyna ? Wspominał o tym Krzychu i również moim skromnym zdaniem warto sprawdzić ten trop.

dolewając kranówkę dałeś popis bakteriom co wręcz kochają to ..dla tego woda robiła się (mleczna)Pabian pisze:Ja miałem takie zmętnienie na podłożu bazaltowym , w sumie dość długo bo jakieś 3-4 tyg. .Również nie pomagały podmiany -rano było cacy ,a na wieczór syf. Tyle że poczytałem i dałem czas czasowii teraz jest ok. U Ciebie jak piszesz jest żwirek , ale on również może pylić . Dawno go masz ,czy to jest pierwszy start na tym podłożu ? Może tu leży przyczyna ? Wspominał o tym Krzychu i również moim skromnym zdaniem warto sprawdzić ten trop.

I tu nie masz racji ,bo jakiś czas póżniej zalałem kostkę również na tym samym bazalcie i sytuacja powtórzyła się ,a kostka była zalana wodą z dojrzałego baniaka i filtr też był dojrzały. Nie zawsze przyczyną muszą być pierwotniaki.piona3 pisze:dolewając kranówkę dałeś popis bakteriom co wręcz kochają to ..dla tego woda robiła się (mleczna)Pabian pisze:Ja miałem takie zmętnienie na podłożu bazaltowym , w sumie dość długo bo jakieś 3-4 tyg. .Również nie pomagały podmiany -rano było cacy ,a na wieczór syf. Tyle że poczytałem i dałem czas czasowii teraz jest ok. U Ciebie jak piszesz jest żwirek , ale on również może pylić . Dawno go masz ,czy to jest pierwszy start na tym podłożu ? Może tu leży przyczyna ? Wspominał o tym Krzychu i również moim skromnym zdaniem warto sprawdzić ten trop.
- krzych0062