Witam Mam problem moje akwarium to 124l 50cm wysokości założone prawie 4 tygodnie temu. pokrywa narazie 2x18w t8 na dnie mam żwirek od 1-3mm
Rośliny jakie zasadziłem w zeszły czwartek to: Cryptocoryne parva, Ludwiga rubin, Bacopa monieri, Hygrophila guianensis, Cryptocoryne beckettii, Vallisneria, Rogatek.
temp. wody 25-26stopni
Podłoże to żwirek o granulacji 1-3mm
Do nawożenia mam tylko Aqa Art Planeta Gainer Classic i Ferro+
CO2 na razie nie będę inwestował bo brak funduszy
Bardzo proszę o pomoc
Mój problem polega na tym że rośliny zaczynają mi żółknąć, robią się czarne i marnieją.
dodam że przedwczoraj zamówiłem świetlówki 2x24 Philips Aquarelle i Philips 965 t5 wiec będzie zmiana oświetlenia
Proszę powiedzieć jakie nawozy są mi potrzebne bo jutro jadę na giełdę to chcę wszystko kupić z góry dziękuję
Myślałem nad Easy Life carbo ale co do tego potrzebne jeszcze bedzie?
proszę o dobranie nawozów
-
Potrzebne są Ci testy żebyś zmierzył tą wodę ,drugie sprawa że na wstępie naładowałbym kulek glinianych w ten żwir tam gdzie jest grupy roślin ,a pożniej zobaczył , z PGC ferro to uważaj bo przedawkujesz żelazo ,na twoim miejscu jak już tak bardzo chcesz coś tam dolać to PGC classic ewentualnie,połowe dawki i te kulki ,jak tak to wiedze na pocztek,testy na no3 ,po4,żelazo i potas by się zdały .Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2014-02-16, 16:33 przez syjon, łącznie zmieniany 1 raz.
Malawi