Jak wypompować wodę z 100l zbiornika?

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

no ja proponuje czarny bazalt o malej granulacji- z nim nigdy nie ma problemów :) chyba, że chcesz stworzyć jakieś "cudo" to zainwestuj w nawozo-podłoże :) pod bazalt możesz dać ziemie ogrodową i będzie tez nieźle :)

roxy

Post autor: roxy »

ale miala bym jeszcze jedno pytanie zwiazane z doborem rybek... a mianowicie mam 100l zbiornik 1 mala welonke, neonki i 2 plecostomusy... macie moze jakies rady co do wiekszeg doboru rybek zeby sie ladnie prezetowaly ( i nie pozjadyaly sie)

roxy

ciekawy pomysl ... :D jeszcze to przemysle ale ja raczej wolala bym cos bialego, ladnie komponowalo by sie z reszta roslinnosci i wystroju

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

łooooooo ! nie zaczynaj katastrofy :P rozplanuj obsadę i akwarium z głową. Plectomusy dorastaja do 50 cm długości i są stanowczo za duże jak na Twoje akwarium...pozbądź się ich puki są młode (ile maja cm?) welonek hmmm nie lubie tych rybek, ale to kwestia gustu, a jakie te neony i ile sztuk ?? jaki rodzaj akwa planujesz ?

roxy

tak to jest jak kolega sie wybiera do sklepu i ci rybki kupuje, one maja 2-3 cm (glonojady) ta rybka to nie doslownie welonka tylko oranda red cap.. ( ja kupilam sobie akfarium chcialam chodowac gurami ale wyszlo jak wyszlo ktos mi juz w planach pomieszal) no i jest jeszcze 5 neonkow
Ostatnio zmieniony 2009-05-12, 21:08 przez roxy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

eh... no to tak jak mówię glonki OUT możesz mieć np parkę zbiorników niebieskich :) do Twojego akwarium to bym dał jak lubisz gurami to dałbym prętniki bo są mniejsze. Taki maly haremik możesz zrobić :) a neonków masz trochę mało spokojnie możesz mieć nawet ze 20 ładnie wtedy by wyglądały w takiej ławicy :)

roxy

dzieki wielkie za pomoc... :) to niech beda pretniki tylko zastanawiam sie nad dokupieniem 1 orande zeby ta juz nie byla taka sama ;/ nie wiem czy to dobry pomysl

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Póki co nic nie kupuj, poczekaj aż wszystko będzie ok z baniakiem.

roxy

tak tak to to ja wiem tylko sie pytam zawczasu :D bo z kupnem rybek w uk jest ciezko i niektore rybki trzeba zamawiec i czekac ponad 2 tyg

Awatar użytkownika
Pawel ANW
Kontakt:

Post autor: Pawel ANW »

roxy pisze:no ale wode i tak wymienic bedzie trzeba.... a co do tych kamyczkow to juz napewno je wymienie ale dzieki za rade :mrgreen: i pomoc
chyba przeniesiemy firme do UK jak tam tak licho jest ;-)
Pawel Iglewski
------------------------
www.anw.net.pl

kylonik

Post autor: kylonik »

ten niby żwirek to zapewne lastryko które raczej nie nadaje sie do akwa wiec kup cos z bazaltu jak doradza MrHotSousage
Portal akwarystyczny
www.akwarystyczny.frix.pl
Obrazek
KONKURSY FOTO

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”