Przygotowanie pod większe akwa
No fajna, ale bardzo agresywna, jak się trafi jakiś agresywny osobnik to inne ryby może zamęczyć, szczególnie że aż tak dużych to nie będę miał w zbiorniku 

Moja była Tanganika -
Tylko ślimaki różne, mam sporo świderków, trochę zatoczków czy rozdętek, 4 ampularie, dokupię kilka clintonów jeszcze, może kiedyś małże.
Żadnego zbrojnika nie będzie.
Żadnego zbrojnika nie będzie.
Ostatnio zmieniony 2009-05-05, 20:08 przez cina, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja była Tanganika -
Ok, a możesz z czystym sumieniem jakiegoś sprzedawcę polecić ??Kubiszon pisze:Tylko nie od tego sprzedawcy! Ostrzegam!
U mnie prace trwają

Ostatnio zmieniony 2009-05-06, 14:22 przez cina, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja była Tanganika -
Jest jeden facet w Łodzi, który na Pojezierskiej rozmnaża afrykańskie pielęgnice, jest chyba regularnie na czwartkowej giełdzie. A ten sprzedawca z allegro, to po prostu najczęściej nie ma towaru, który wystawia. Radzę popatrzeć na ilość negatywów. Ja też się przejechałem na tym...cina pisze:Ok, a możesz z czystym sumieniem jakiegoś sprzedawcę polecić ??
Ostatnio zmieniony 2009-05-06, 21:18 przez Kubiszon, łącznie zmieniany 1 raz.
Tego z Pojezierskiej znam, od niego właśnie będę miał część obsady, ale chciałem jeszcze coś z innego źródła. Chyba poczekam aż w Kakadu będzie jakaś dostawa, może coś upoluje jeszcze. Kurcze, a szukam tak popularnej rybki jak naskalnik Dickfelda 

Moja była Tanganika -
Dziś z kolegą Przemkiem wypoziomowaliśmy szafkę, co było nie lada wyzwaniem w moim mieszkaniu. Akwa stoi, wstępnie zalane do połowy, trzeba umyć. Jutro doleję do pełna, zobaczę jak poziom i jak się szafka zachowa pod ciężarem 

Moja była Tanganika -
Najpierw postawiliśmy akwa na szafce, wydawało się równo, ale po wlaniu wody tak żeby dno zakryło, różnica wyszło ~1cm. Akwa z szafki wszystko co było podłożone pod szafkę wyjęliśmy i próba jak wygląda sprawa gdy szafka stoi bezpośrednio na panelach. Nie wyszło wiele lepiej. Na długości nadal różnica ~1cm, na szerokości ~0,5cm. Podkładamy kilka listewek z jednej strony, i na długości już jest poziom. Z szerokością też jakoś poszło. Później ogólny rzut oka na całość, jeszcze sprawdzenie poziomica i niby jest ok. Zobaczymy jak zaleje cały zbiornik, czy gdzieś nie ucieknie za dużo. Wtedy jeszcze korekta. Przed ostatecznym zalaniem podłoże jeszcze kilka listewek, żeby było jak najwięcej punktów podparcia.
Moja była Tanganika -
Dziś zakupiłem elementy pod tło DIY. Będzie z łupka klejonego do PCV. Jutro też powinny być elementy do oświetlenia, więc będzie można już na stałe akwa ustawić 
Tak prezentuje się moje tło

brakuje jeszcze tylko jednej bocznej ściany, właśnie twardnieje na balkonie

Tak prezentuje się moje tło

brakuje jeszcze tylko jednej bocznej ściany, właśnie twardnieje na balkonie

Moja była Tanganika -