kryptokoryna pytanie

ODPOWIEDZ
Fireblader

kryptokoryna pytanie

Post autor: Fireblader »

Witam, przymierzam sie do zakupu kryptokoryny :

http://img20.allegroimg.pl/photos/orygi ... 3651186730

Czy ta roślina będzie w stanie dobrze rosnąć w piasku? Czy może przymocować korzenie do kamieni?

Hex

Post autor: Hex »

krypto lubi pasem i ładnie w nim rośnie. Skąd Ci się wziął pomysł na przywiązanie jej do kamieni tak z ciekawości się zapytam ???

Fireblader

Post autor: Fireblader »

jestem dość świerzym akwarystą i widziałem jak ludzie pisali, żeby tak właśnie robić, tyczyło się to jednak anubiasów. Już teraz wszystko wiem. Dzieki

Hex

Post autor: Hex »

hmm a powiedz mi zaglądałeś do jakiś książek akwarystycznych czy cała Twoja wiedza na ten temat jest zasłyszana, youtub i to co na forum piąte przez dziesiąte przeczytałeś ?

Awatar użytkownika
wojtekr

Post autor: wojtekr »

Jak już Ci napisałem w innym wątku, będzie rosła w piasku (choć lepiej w żwirku, ale:
1. Nie może to być świeży piasek
2. Jak masz świeży piasek, bo zakładasz akwarium, to daj tam jakieś kulki torfowe lub podsyp substratu w miejscach, gdzie je posadzisz

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

na początku może wystąpić coś co nazywa się chorobą Kryptokoryn, zgubi liście, będzie licha itd, ale spokojnie one tak się przestawiają na nowe warunki

w piasku rośnie bez problemu, nawet w świeżym, ale kulki lub kapsułki od Zafiry mile widziane, na pewno pomogą

to prosta roślina, tylko raz zasadzona niech sobie bez ruszania posiedzi z pół roku w jednym miejscu, przez ten czas powinna już się ładnie zaaklimatyzować i rozrosnąć
Co by tu napisać... :-P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny, Nawożenie i Pielęgnacja, CO2, Podłoża”