Witam chciałbym wybrać się na czwartkową giełdę akwarystyczną do Łodzi. Interesował by mnie następujące rzeczy:
-Akwarium proste 250L
-Mata pod akwarium
-Pokrywa aluminiowa
-Grzałka
-Filtr zewnętrzny CO2 lepszej marki
-Podłoże dla roślin
Czy dostane od ręki takie zestaw wyposażeniowy do akwarium ?
Jak z cenami wyposażenia akwarium są tańsze od tych w sklepach akwarystycznych ?
Może lepsza jest giełda, która odbywa się w niedziele ?
Czy dostane to na giełdzie
-
Cenowo na pewno będzie taniej niż w sklepie ,ale proponował bym ci pojechać na giełdę na Ul.Równą we czwartek i tam kupić bezpośrednio od producenta ,to wyjdzie jeszcze taniej.
Ps Myślełem ze piszesz o giełdzie na ul Teresy,która odbywa sie w niedzielę.
Ale na czwartkowej chyba dużo większy wybór i ceny lepsze.
Ps Myślełem ze piszesz o giełdzie na ul Teresy,która odbywa sie w niedzielę.
Ale na czwartkowej chyba dużo większy wybór i ceny lepsze.
Ostatnio zmieniony 2013-08-17, 11:01 przez behemoth, łącznie zmieniany 2 razy.
Jak rozumiem chodzi o wymiar 100x50x50.Nie jest to najpopularniejszy rozmiar akwarium i może być niewielki problem z dostaniem go od ręki.Wymiataczo pisze:-Akwarium proste 250L
Pokrywa pokrywie nierówna.Napisz konkretnie o jaką Ci chodzi.Wymiataczo pisze:-Pokrywa aluminiowa
To samo.Np ADY na Równej raczej nie kupisz a już na pewno nie od ręki.-Podłoże dla roślin
discus6
-
Chodzi mi o akwarium 120x40x50discus6 pisze:Jak rozumiem chodzi o wymiar 100x50x50.Nie jest to najpopularniejszy rozmiar akwarium i może być niewielki problem z dostaniem go od ręki.Wymiataczo pisze:-Akwarium proste 250LPokrywa pokrywie nierówna.Napisz konkretnie o jaką Ci chodzi.Wymiataczo pisze:-Pokrywa aluminiowaTo samo.Np ADY na Równej raczej nie kupisz a już na pewno nie od ręki.-Podłoże dla roślin
Pokrywa aluminiowa Diversa 120x40 2x30W
Ostatnio zmieniony 2013-08-17, 12:45 przez Wymiataczo, łącznie zmieniany 1 raz.
Wymiataczo pisze:Akwarium proste 250L
No to ja się chyba jakiejś innej matematyki uczyłemWymiataczo pisze:Chodzi mi o akwarium 120x40x50

A wracając do meritum to taki wymiar raczej bez problemu dostaniesz od ręki.
Co do pokrywy.Na giełdzie jest stoisko Diversy/kiedyś sprzedaż była prosto z ciężarówki;jak jest teraz nie wiem/.Proponuję wejść na ich stronę,zamówić i odebrać na giełdzie.
Ostatnio zmieniony 2013-08-17, 12:54 przez discus6, łącznie zmieniany 1 raz.
discus6
-
Chyba większość z podanych akcesoriów dostaniesz od ręki,warto jednak poszukać też w dobrych sklepach internetowych z racji chociażby samej ceny. Na forum nie brakuje ciekawych adresów,a wydaje mi się,ze w każdym z nich akwarium czy też pozostałe akcesoria spokojnie dostaniesz,nie bezie problemu podczas wyboru.