Akcja Informacyjno - Edukacyjna - Rybka Woli Pływa

ODPOWIEDZ

Awatar użytkownika
Pawel ANW
Kontakt:

Post autor: Pawel ANW »

? ale jakies konkrety by sie przydaly, a dla czego nie mozna bojownika trzymac w kubeczku?
Pawel Iglewski
------------------------
www.anw.net.pl

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Spoko, spoko, ostatnio prezes krakowskiego klubu pisał, że niedługo akcja bardziej ruszy, więc cierpliwości.

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Post autor: nefrete1 »

No mnie to się wydaje zupełnie oczywiste, i nie trzeba tego tłumaczyć i dawać argumentów. Zresztą, samo hasło przewodnie o tym mówi.

Każdy normalny człowiek, który spojrzy na rybkę w kubku a potem na tą samą rybkę w normalnym, choćby 30l akwarium dojdzie do tego samego wniosku - kubek jest beee.
Ostatnio zmieniony 2009-04-28, 07:42 przez nefrete1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pawel ANW
Kontakt:

Ciekawe jaka bedzie alternatywa transportowa proponowana przez Pomyslodawcow...
Pawel Iglewski
------------------------
www.anw.net.pl

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Post autor: nefrete1 »

Dlaczego nie mogłaby być taka sama, jak dla innych gatunków ryb?

Ciekawa jestem jakie rezultaty da ta akcja.
Ostatnio zmieniony 2009-04-28, 09:13 przez nefrete1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

poligraphica pisze:Ciekawe jaka bedzie alternatywa transportowa proponowana przez Pomyslodawcow...
Wiesz, o ile transport taki można zrozumieć, każda ryba musi być osobno, to w sklepie można już trzymać je w czymś większym. Dla mnie z resztą, mogą je trzymać w tych kubkach w sklepie, ale po pierwsze to mogli by też ruszyć ociężałe tyłki i podmienić od czasu do czasu to 100ml wody żeby nie była żółta i nie truła ryb. A po drugie przydałaby się informacja, że ryby te tak jak inne wymagają miejsca a tu tylko tak bo tak i już. Dużo roboty nie ma a jednak większość sklepów to zlewa.
Więc akcja bardzo słuszna, nie wiem czemu jesteś do niej negatywnie nastawiony.

Awatar użytkownika
Pawel ANW
Kontakt:

Ja nic zlego nie napisalem o tej akcji?

Czekam z niecierpliwoscia na konkrety, mysle, ze wiecej pozytku przyniosla by edukacja samych klientow, bo umowmy sie sklepy zwlaszcza te duze sa nie refolmowalne ;-)
sklep nie bedzie robil regalu na 30 bojownikow - ktory bedzie wygladal tak: 30litrow wody 1 bojownik itd...

i efekt bedzie taki ja w naszym lodzkim sklepie w Pasazu na wlokniazy... psy w klatko pomieszczeniu jak byly tak sa.
Pawel Iglewski
------------------------
www.anw.net.pl

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

No to się nie zrozumieliśmy - przepraszam.
Co do edukacji klientów, to edukują się oni właśnie w sklepie, więc tam należy wprowadzić jakieś zmiany. Ale jest to na pewno ciężkie (jeśli nie niemożliwe) bo w dużych sklepach sprzedawcy są z łapanki i mają żadne pojęcie o tym co sprzedają więc wciskają klientom same bzdury.

#krecik#

Post autor: #krecik# »

Przepraszam ze sie wtrace do dyskusji, ale tak a'propos edukacji klientow. Moze ktos ma taka mozliwosc, jak ja, ze mozna wlaczyc harcerzy do tej akcji? Ja na najblizszej zbiorce sprobuje zobaczyc reakcje moich kolegow i zainteresowanie, wiele pewnie to nie da, ale zawsze cos. Pozniej zdam relacje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Artykuły i Publikacje, Nowości Akwarystyczne”