a o co chodzi z ta elektryka ? w czym problem - moze jakos pomoge (w sensie logostycznym rzecz jasna)strzaalkaa pisze:pokrywa jest zrobiona,brakuje tylko elektryki .
Podopieczny fundacji Mam Marzenie
Nie ma statecznika oprawek i rur.
Liczyliśmy, że może ktoś ma zalegające i by oddał na razie się nikt nie znalazł więc chyba nie ma co czekać w nieskończoność i trzeba zamówić wmontować i skończone. Pokrywa leży u mnie. Jeżeli ktoś chce się podjąć to mogę ja przekazać bo ja wyjeżdżam w piątek wieczór i wrócę dopiero w środę wieczorem. Ja mogę to zamówić i zamontować ale tak jak mówię dopiero po środzie.
Liczyliśmy, że może ktoś ma zalegające i by oddał na razie się nikt nie znalazł więc chyba nie ma co czekać w nieskończoność i trzeba zamówić wmontować i skończone. Pokrywa leży u mnie. Jeżeli ktoś chce się podjąć to mogę ja przekazać bo ja wyjeżdżam w piątek wieczór i wrócę dopiero w środę wieczorem. Ja mogę to zamówić i zamontować ale tak jak mówię dopiero po środzie.
mysle ze najlepszym rozmwiazaniem bedzie (tylko niech strzalkaa napisze ile kasy zostalo):Vendredi pisze:Nie ma statecznika oprawek i rur.
1)zadzwonie do Slawka (tego ze Startu od oswietlenia) i pogadam z nim o jakiejs spcjalnej cenie dla nas
2)strzalkaa bedzie w niedziele na starcie to od razu by wziela ww
3)co tam dokladnie ma byc wmontowane - zebym wiedzial o czym mam z nim gadac?
Jest to jakieś rozwiązanie, ja na start mam ze 30 km i goszczę tam raz do roku i musze przyznać że nawet na to nie wpadłem :)
Co do oświetlenia to pewnie jakieś 2x15W tu nie ma co szaleć. Tylko statecznik elektroniczny oprawki bryzgoszczelne i uchwyty plastikowe żeby dzieciak miał z tym jak najmniej problemów.
Jeszcze ewentualnie można przedyskutować kwestie umiejscowienia statecznika.
Ja osobiście jestem za opcją aby był on zamontowany na zewnątrz tylnej ścianki pokrywy, bo wtedy nie ma problemów z wilgocią jak w przypadku wmontowywania w środku gdzie trzeba robić rynienki. Jest tez do niego w razie co łatwy dostęp. Jedynie to dojdzie ok 2-3 cm z tyłu i akwa nie będzie przylegało do ściany ale pewnie i bez tego by nie przylegało.
Co do oświetlenia to pewnie jakieś 2x15W tu nie ma co szaleć. Tylko statecznik elektroniczny oprawki bryzgoszczelne i uchwyty plastikowe żeby dzieciak miał z tym jak najmniej problemów.
Jeszcze ewentualnie można przedyskutować kwestie umiejscowienia statecznika.
Ja osobiście jestem za opcją aby był on zamontowany na zewnątrz tylnej ścianki pokrywy, bo wtedy nie ma problemów z wilgocią jak w przypadku wmontowywania w środku gdzie trzeba robić rynienki. Jest tez do niego w razie co łatwy dostęp. Jedynie to dojdzie ok 2-3 cm z tyłu i akwa nie będzie przylegało do ściany ale pewnie i bez tego by nie przylegało.
mozesz zrobic foty z roznych stron i od wew - tej pokrywy?
latwiej bedzie mi ze Slawkiem gadac-a moze i on cos ciekawego poradzi
foty wrzuc tutaj albo/i do mnie na maila:
radekjab@tlen.pl
radek@dobra-forma.pl
latwiej bedzie mi ze Slawkiem gadac-a moze i on cos ciekawego poradzi
foty wrzuc tutaj albo/i do mnie na maila:
radekjab@tlen.pl
radek@dobra-forma.pl
...wcale nieglupia uwaga :)queen pisze:Poprawcie mnie- ale chyba akwarium to 60 litrów ? Dając 30 w oświetlenia "sprezentujecie" chłopakowi konieczność zabawy w CO2,.
przed chwila wpadlem jeszcze na pomysl coby moze malego niebieskiego leda walnac (symulacje ksiezyca), ale jak wspomnialem - pogadam o tym ze Slawkiem
Akwarium ma dokładnie 73,5 litra więc nie ma konieczności zabawy w Co2 strzallka ma 60tke w trapezie czyli mniej niz te 63 litry i leci be CO2 i nie ma glonów ani nic.queen pisze:Poprawcie mnie- ale chyba akwarium to 60 litrów ? Dając 30 w oświetlenia "sprezentujecie" chłopakowi konieczność zabawy w CO2, chyba że się mylę co do litrażu.
Nie łatwiej zostawić oświetlenie na poziomie powiedzmy 0,3 W - dużo roslin spokojnie da radę, a akwarium będzie łatwe do ogarnięcia.
Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką
MST MS 01D VIP
MST MS 01D VIP
- strzaalkaa
- krzych0062
- strzaalkaa