Wystawa akwarystyczna podczas targów "Pet Fair"

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

Incognito pisze:sądziłem, że takowymi w jakimś stopniu dysponujecie
I owszem...w jakimś stopniu dysponujemy...ale nie tyle, by wieszać na każdym słupie, czy latarni ;-)
Incognito pisze:jeśli nie to nie oczekuję ich wydruku,
Pozostawię bez komentarza...
Incognito pisze:nie trzeba od razu atakować.
Nie no proszę Cię...moją odpowiedź traktujesz jako atak? Oj delikatny jesteś ;-)

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

krzych0062 pisze:
Incognito pisze:Powtórzę, choć uważam, że klarowne jest moje zapytanie:
Oczywiście masz rację...pytanie jasne, czytelne i klarowne. Ale w pierwszej kolejności wypadało zapytać
Incognito pisze:Czy dysponujecie plakatami promującymi majowe Targi Pet Fair,
Oczywiście można byłoby wydrukować takie plakaty, tylko pytanie zapłacisz za nie?
Jak dla mnie to to mistrzostwo jest! Incognito, przeproś, że w ogóle chciałeś pomóc;)

Krzych, swoją drogą, to pociśnijcie MTŁ o plakaty, zawsze ich trochę dawali i rozwieszaliśmy w zaprzyjaźnionych miejscach. Nawet na to skąpią kasy?
Ostatnio zmieniony 2013-04-16, 08:04 przez Kubiszon, łącznie zmieniany 1 raz.

king
Kontakt:

Post autor: king »

Ktoś wie czy bilety da się wcześniej kupić czy tylko na miejscu?
Wybrałbym się choć na jeden dzionek. Może coś fajnego będzie:)

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Do tej pory plakaty drukowałam we własnym zakresie niestety.
Jednak na obecną chwilę pojawił się ważniejszy problem, mianowicie potrzebne są do wystawy dla stowarzyszeń oświetlenia i filtry do zbiorników:
4x200 litrów
3x112 litrów
5x60 litrów
Wszystkie akwaria są w standardzie, gdyby ktoś mógł udostępnić na czas wystawy jakieś filtry, bądź oświetlenie pasujące do wyżej wymienionych zbiorników(pokrywy, lampy), to byłaby to duża pomoc.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

Gosiu filtry stowarzyszenia same przywożą, przynajmniej tam gdzie byłem na imprezach tak było
Co by tu napisać... :-P

Awatar użytkownika
Zafira

3runer pisze:Gosiu filtry stowarzyszenia same przywożą, przynajmniej tam gdzie byłem na imprezach tak było
No jeśli tak będzie to dobrze,ale nadal pozostaje problem oświetlenia :-|.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

king
Kontakt:

Widzę ze same problemy... Belki ludzie mają na forum. Dajcie ogłoszenie co chcecie na 3 dni pewnie ktoś kopsnie.

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

Kubiszon pisze:Jak dla mnie to to mistrzostwo jest! Incognito, przeproś, że w ogóle chciałeś pomóc;)
Kuba...każdy ma prawo do swego zdania, oceny...ideałem byłby obiektywizm w tych osądach. Czy wg Ciebie wypowiedzi w stylu "może zróbcie...jak już zrobicie...macie(to dajcie-w zamyśle) są wyrażeniem chęci pomocy :?: W jednym z pierwszych postów Bolek nawoływał do zwarcia szyków i wspólnego działania...chęć wyraziło sporo osób, jednak pozostało to w sferze chęci...Jedynie tylko jedna osoba podjęła to wyzwanie.
Kubiszon pisze:Krzych, swoją drogą, to pociśnijcie MTŁ o plakaty, zawsze ich trochę dawali
Kuba...zawsze to tę imprezę organizowało ŁSAiT, my robimy to po raz pierwszy z wiadomych powodów. I mimo wszystko "ciśniemy" na każdym kroku, nie poddajemy się mimo wielu przeciwności i różnicy zdań...Bo cóż może "dwoje cywili"?
king pisze:Widzę ze same problemy.
Oj tak Damian...jest ich wiele, nawet bardzo wiele...jednak staramy się stawić im godny opór. Bo jak można zareagować na wieść, że firma, która obiecała duże zbiorniki w pewnej chwili wycofuje się? Dlatego też wiadomość Gosi o potrzebie wyposażenia takich zbiorników w osprzęt, bo same "baniaczki" udało się załatwić innym-prywatnym kanałem (jak zdecydowana większość, którą udało nam się zorganizować)!

king
Kontakt:

Skalar się wycofał czy aquel?

Awatar użytkownika
Zafira

king pisze:Widzę ze same problemy...
Cała masa, to duża impreza, a wszystko trzeba załatwić we własnym zakresie.
king pisze:Belki ludzie mają na forum. Dajcie ogłoszenie co chcecie na 3 dni pewnie ktoś kopsnie.
Dlatego właśnie napisałam taką prośbę, bo czasem jest tak, że się nie używa w danym momencie jakiegoś sprzętu, coś leży w szafce, chociaż ja zapewne wypożyczę pod wystawę nawet te lampy, które pracują u mnie.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Pabian

Post autor: Pabian »

Zafira pisze:
king pisze:Widzę ze same problemy...
Cała masa, to duża impreza, a wszystko trzeba załatwić we własnym zakresie.
king pisze:Belki ludzie mają na forum. Dajcie ogłoszenie co chcecie na 3 dni pewnie ktoś kopsnie.
Dlatego właśnie napisałam taką prośbę, bo czasem jest tak, że się nie używa w danym momencie jakiegoś sprzętu, coś leży w szafce, chociaż ja zapewne wypożyczę pod wystawę nawet te lampy, które pracują u mnie.
Ja Gosiu mogę ,na czas wystawy ,udostępnić jedna belkę 2x24W ,60cm...nowa ...tylko że świetlówki jakieś trzeba by skombinować, bo te co są, to się nadają .....ale na pewno nie do akwarium

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

krzych0062 pisze:
Kubiszon pisze:Jak dla mnie to to mistrzostwo jest! Incognito, przeproś, że w ogóle chciałeś pomóc;)
Kuba...każdy ma prawo do swego zdania, oceny...ideałem byłby obiektywizm w tych osądach. Czy wg Ciebie wypowiedzi w stylu "może zróbcie...jak już zrobicie...macie(to dajcie-w zamyśle) są wyrażeniem chęci pomocy :?:
Krzychu, obiektywnie oceniam, że zachowujesz się nieprzyzwoicie. Incognito wyraził chęć pomocy poprzez rozwieszenie plakatów i wiadomo dokładnie o co mu chodziło. Ty zamiast powiedzieć mu wprost, konkretnie, że nie dysponujecie takimi i podziękować za chęć pomocy, robisz dziwne wywody, pytania i sugerujesz, żeby on je wydrukował w ogóle.
krzych0062 pisze:Kuba...zawsze to tę imprezę organizowało ŁSAiT, my robimy to po raz pierwszy z wiadomych powodów. I mimo wszystko "ciśniemy" na każdym kroku, nie poddajemy się mimo wielu przeciwności i różnicy zdań...Bo cóż może "dwoje cywili"?
king pisze:Widzę ze same problemy.
krzych0062 pisze:Oj tak Damian...jest ich wiele, nawet bardzo wiele...jednak staramy się stawić im godny opór. Bo jak można zareagować na wieść, że firma, która obiecała duże zbiorniki w pewnej chwili wycofuje się? Dlatego też wiadomość Gosi o potrzebie wyposażenia takich zbiorników w osprzęt, bo same "baniaczki" udało się załatwić innym-prywatnym kanałem (jak zdecydowana większość, którą udało nam się zorganizować)!
Robicie to bo się do tego sami zgłosiliście. Ponieważ zawsze mocno uczestniczyłeś w dyskusji na temat jakości wystaw w Łodzi, pisałeś o zaprzepaszczonych szansach itd to myślałem, że znasz się na rzeczy i wiesz jak to wygląda. A teraz wydajesz się być lekko zaskoczony;)
Kubiszon pisze:W jednym z pierwszych postów Bolek nawoływał do zwarcia szyków i wspólnego działania...chęć wyraziło sporo osób, jednak pozostało to w sferze chęci...Jedynie tylko jedna osoba podjęła to wyzwanie.
To całkowicie normalne, zawsze tak było i będzie. Bo łatwo jest pisać, najłatwiej w ogóle krytykować, a jak przyjdzie co do czego to nikt do roboty nie zostaje.
Oczywiście specjalnie Ci docinam, bo jak może już widzisz, łatwo się krytykuje, ale samemu ciężko coś zrobić. Problemy są zawsze i trzeba im przeciwdziałać, nie jest to nic wyjątkowego. Nie ma imprez bez problemów organizacyjnych. W Krakowie czy Toruniu imprezy organizowały pojedyncze osoby;) I nie robiły z siebie męczenników. A już na pewno nie odmawiała w tak miły sposób pomocy poprzez sugerowanie, żeby ktoś se sam wydrukował plakaty jeśli chce se na byle latarniach rozwieszać... widząc jak się odnosisz do chęci pomocy nie mam w ogóle ochoty z Tobą współpracować.

Dobrze, że Zafira dużo więcej działa niż dyskutuje;)

Mam dość zniszczoną ale działającą obudowę do 200l oraz najprawdopodobniej do 60litrów (muszę zmierzyć). Jak, kiedy i gdzie chcecie to zbierać? Zaraz przed wystawą, czy jakoś wcześniej?

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

mam świetlówki 18W T8 jakakolwiek instalacja pod nie mile widziana, 36W t8 chyba też się znajdą, tylko oprawki i stateczniki, jak komuś magnetyczne po kątach leżą to chętnie pożyczymy
Co by tu napisać... :-P

Pabian

Post autor: Pabian »

3runer pisze:mam świetlówki 18W T8 jakakolwiek instalacja pod nie mile widziana, 36W t8 chyba też się znajdą, tylko oprawki i stateczniki, jak komuś magnetyczne po kątach leżą to chętnie pożyczymy
Stateczniki na 2x36 W w elektronice ...chyba mam ....ale muszę jeszcze sprawdzić sprawdzić .
A filtry też potrzebne ? Bo w razie czego mam wolny Unimax 150

Vendredi
Moderator

Post autor: Vendredi »

Ja z tymczasowo zalegającego sprzętu mam :

tetre ex700
statecznik elektroniczny 4x18/24
świetlówki Philips 650 4x18 + 4x24 W
Kaskade HBL 301
Napowietrzacz Atmana

Nawet akwa 112 profil na szafce :) Stoi puste i czekam aż się zbiorę do wystawienia ogłoszenia

No i ewentualnie mam jeszcze wolną 520ke ale tu mam samo szkoło :)

Mogę wypożyczyć na targi jak coś potrzeba :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy Akwarystyczne, Spotkania, Konkursy”