Witam wiem w owym czasie o dość dużo pytałem się wypowiadałem też troszkę ale mniejsza z tym dziś się dowiedziałem że w końcu 100% będę mógł powiększyć swój litraż z 54L na 112 profilowane. Od jakiegoś czasu prowadzę solowe życie hobbisty, może moja przygoda z akwarystyką rozpoczła się w hmm dawno temu ale to była raczej pomoc i obserwacje ojca jak on się tym zajmował

Więc postanowiłem zacząć swoją przygodę z 54litrowym zbiornikiem, ojj przeżył sporo i sporo nauczył. Więc kierując się do finału postanowiłem wskoczyć level wyżej wejdę w świat "profilówek" z litrażem 112 ( bardzo popularny ). Przetestowałem bardziej mniej dokładnie trzy techniki które mi się podobają mianowicie: Czarne wody, Biotop, "roślinny las". I tu kieruje pytania do ludzi z większą wiedzą ode mnie.
1) Jakie podłoże żwir czy piach ( na ziemi LT/ bez )
2) Roślinność ( gęstość )
3) Korzenie jakie i ile
4) Czy technika EI będzie skuteczna
5) Oświetleni
Prosił bym o podanie kosztów które trzeba wyłożyć na dany typ aranżacji które podałem. Potrzebne mi to bo trzeba to ukryć w koszta mieszkania aby nażyczona nie krzyczała ile wydaje

Postanowiłem że chce najpierw się przygotować na 100% z pomysłem materiałem aby nie dokładać tylko zrobić na 1 góra 2 podejścia, no i oczywiście chce aby mój zbiorniczek był jak taki Merc SLK w klasie 112L :)
Kilka informacji które może pomóc obsadą będą:
Pielęgniczki kakadu 1-3
Para Zbrojników jakąś eLke
I najprawdopodobniej neony lub inne małe stadne ryby
A i bym zapomniał w podłożu chce umieścić rury PCV dla zbrojników.
Chyba tyle przy wątpliwość będę pytał a jeśli uważacie że o czymś zapomniałem proszę pisać :)