Podopieczny fundacji Mam Marzenie

rozmowy na dowolne tematy
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
strzaalkaa

Podopieczny fundacji Mam Marzenie

Post autor: strzaalkaa »

Dziś na uczelni pojawili się wolontariusze tej fundacji, zachęcając studentów do poświęcenia podopiecznym swojego czasu lub zaangażowania się w spełnienie marzeń chorych dzieci...

Moją uwagę zwrócił jeden z nich, 11-letni Przemek, który marzy o własnym akwarium..
Może jako forumowicze spróbowalibyśmy spełnić Jego marzenie? Chłopiec nie ma dużych wymagań, chce tylko by było ono z rybkami, wyposażone i duże ( cokolwiek to dla Niego oznacza).
Można by się skontaktować z fundacją, poprosić o sprecyzowanie gabarytów. Każdy dałby coś od siebie i chłopiec byłby szczęśliwszy :)

Co mamy już ustalone na dzień 31.03 :
Akwarium ze zwykłego szkła wymiary 60x35x35 ( osoba, która zgłosiła się anonimowo do jego wykonania wie już o wymiarze?)
Zamek
Filtr
Jak na razie do dyspozycji mamy kwotę w wysokości 300 zł

Do ustalenia:
Obsada
Rośliny- szczegółowo co ile itp.
Pokrywa- robimy sami czy kupujemy?
Kwestia szafki ( choć myślę, że jeśli będzie to taki wymiar to spokojnie jakaś komoda czy szafka się na nie znajdzie wśród mebli właścicieli. )

Jeśli jest jeszcze ktoś, kto chce się do akcji przyłączyć, wesprzeć nas w jakikolwiek sposób proszę o kontakt na pw ;-)
Ostatnio zmieniony 2013-04-02, 20:57 przez strzaalkaa, łącznie zmieniany 4 razy.
Pedagog ...w trakcie studiów :)

Kobieta wybaczy ci wszystko...prócz tego ,że jej nie kochasz..

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

nie ma problemu, chętnie się dołożę, rośliny, korzenie itp, nawet mogę oddać moją parkę Betta splendens, może większy baniak je trochę od amorów odciągnie

oświetlenie do pokrywy tez mu zmontuje w razie czego

jak coś będziesz wiedzieć to daj znać
Co by tu napisać... :-P

Awatar użytkownika
strzaalkaa

Napisałam maila do Koordynatora Fundacji na Łódź z prośbą o dodatkowe informacje na jakiej zasadzie spełnia się marzenia dzieciaków. W kolejnych wiadomościach spróbuje też dowiedzieć się o jakim akwarium dokładnie marzy Przemek, żeby faktycznie dostał to co chce a nie to co nam się wydaje, że chciałby mieć :)
Jak tylko dowiem się szczegółów, dam znać :)

Awatar użytkownika
rasmik
Kontakt:

Post autor: rasmik »

Ja również dorzucę coś ze swoich baniek :)

Pabian

Post autor: Pabian »

Jak już będziesz wiedziała ,napisz jaki wymiar tego baniaka (oby to nie było 400 litrów :lol: :lol: ) Zobaczę , może będę miał coś podobnego...,żwirek i jakieś mchy też mogę dać.

Awatar użytkownika
koziello

Post autor: koziello »

U mnie też się coś znajdzie :) mam 112l, 54l, żwirek...
"Pośpiech w akwarystyce, jest wskazany tylko przy zbieraniu wody z podłogi"

Obrazek

georobert

Post autor: georobert »

Witam.
Mogę również zaoferować jakieś proste rybki oraz roślinki.

Awatar użytkownika
Alchemik
Moderator
Kontakt:

Post autor: Alchemik »

Ja mogę zaproponować rośliny i krewetki. Może jakiś korzeń też się znajdzie.
Pozdrawiam
Piotr

Awatar użytkownika
strzaalkaa

Wspólnymi siłami na pewno stworzymy coś fajnego :) Dziś dostałam maila od Koordynatorki, że moje pytania o to jakie ma być to akwarium dokładnie zostaną przekazane wolontariuszkom, które odwiedzają chłopca. Także niebawem będzie można zacząć działać :)

Bardzo się cieszę z odzewu i zainteresowania,oby tak dalej :!: :->

Awatar użytkownika
shadow125

Post autor: shadow125 »

Jak coś, to ja także chętnie pomogę:)
Wszystko zależy od gabarytów baniaka, co będzie potrzebne...
Nie słyszałem, by świnia manipulacją
Próbowała się dorwać do władzy
Kontrolować i straszyć folwark zwierzęcy
I robić to wszystko dla kasy...

jabol

Post autor: jabol »

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

a jakby zagadać do kilku sklepów, szklarzy itp. czy by nie chcieli wesprzeć nas??
Co by tu napisać... :-P

Awatar użytkownika
jarokol

Post autor: jarokol »

a czy nie lepiej zrobic to jako nasze forum i zrobic zrzutke po 10 czy 20 i wtedy nie bedzie problemu.
ja tez zglaszam sie do pomocy.
100L endlerki + Thorichthys meeki
80L 1+3 Pseudocrenilabrus multicolor victoriae
100L Cryptoheros cutteri

Awatar użytkownika
strzaalkaa

" Dowiedziałam się, że chłopiec nie podał dokładnych wymiarów akwarium. Powiedział że chce kolorowe rybki, zamek, termometr i jedzenie dla rybek. Gdy wolontariusze spytali jak duże ma być akwarium powiedział tylko że duże...

Podobno rodzina ma dużo miejsca w domu, akwarium będzie stało w salonie. Można się zastanowić nad jakimś większym :) " Wiadomość tą dostałam dziś od jednej z Wolontariuszek. Nie ma również żadnych formalności w całej "procedurze" spełniania marzenia. Jedyny wymóg jest taki, że trzeba się podpisać imiennie pod dokumentem sponsorowania marzenia i tu pytanie do Zarządu :mrgreen: Czy możemy podpisać dokument/y jako przedstawiciele ŁFA lub Stowarzyszenia czy mamy to robić prywatnie?

Moja propozycja co do akwarium jest taka :
Chęć pomocy wyraziło 10 osób- zrzucamy się po 10 zł i kupujemy OW z szafką , które sprzedaje Baq, ( odbiór i transport biore na siebie ) wyposażenie - dajemy każdy co kto może, rośliny, żwirek, rybki ( jakie propozycje? Betta czy coś innego?) problem jest tylko z filtracją, grzałką i oświetleniem. Termometr się u mnie znajdzie, nówka sztuka :D

Przemyślcie sprawe, dajcie znać czy się decydujemy, jeśli tak to zgłaszam do fundacji, że podejmujemy się realizacji marzenia, jak już wszystko będziemy mieć umawiamy się z rodziną na dogodny termin i gotowe- podziwiamy szczęście Przemka :)

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Tyle,ze jest,to aukcja,a 100zl jest kwota wyjscowa,to po pierwsze.
Po drugie,to zbiornik nie jest duzy i chlopiec za pewne ma inne wyobrazenie takiego akwarium.
Strzelam,ze standardowy zbiornik 240 litro,bedzie w jego odbiorze duzym akwarium.
Na sile i z byle srodkami sie nie uszczesliwia,bo mozna zobaczyc rozczarowanie,a nie radosc na twarzy.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy”