odbłyśnik
odbłyśnik
Mała sprawa do wyjaśnienia przez bardziej doświadczonych...chodzi mi o zastosowanie odbłyśnika do akwarium 112l, w tej chwili standardowe oświetlenie z pokrywy czyli 2x18W, chodzi mi o zakup czegoś takiego:
http://allegro.pl/odblysnik-sym-t8-18w- ... 37959.html
Czy faktycznie da to jakiś efekt?
I pytanie do bywalców niedzielnej giełdy, mam szansę kupić to w takiej cenie jak na allegro?
http://allegro.pl/odblysnik-sym-t8-18w- ... 37959.html
Czy faktycznie da to jakiś efekt?
I pytanie do bywalców niedzielnej giełdy, mam szansę kupić to w takiej cenie jak na allegro?
Odbłyśnik jak najbardziej "coś" da bo odbija światło które bez odbłyśnika leci w stronę pokrywy która jest czarna a czarny jak wiadomo pochłania światło najbardziej ze wszystkich kolorów. Efekt po zastosowaniu odbłyśników na pewno nie będzie taki jak po dołożeniu trzeciej świetlówki ale będzie lepiej.
Potwierdzam odbłyśniki są dostępne na starcie. Ceny nie znam, ale ogólnie ceny na tym stoisku są ok.
Potwierdzam odbłyśniki są dostępne na starcie. Ceny nie znam, ale ogólnie ceny na tym stoisku są ok.
odbłyśniki zakupione (podziekowania dla koleżanki mania56) i zamontowane...czy światła jest więcej..jak dla mnie jest, ale czy to ja chcę widzieć czy tak faktycznie jest nie mi oceniać, ale jak dla mnie jest jaśniej...a dla zainteresowanych na giełdzie w Łodzi za dwie sztuki 55cm 25zł...
Ostatnio zmieniony 2013-03-18, 15:15 przez przemekg, łącznie zmieniany 1 raz.
Folia aluminiowa się utlenia i co za tym idzie szarzeje albo nawet czernieje, robi się krucha i zaczyna się sypać.kdk pisze:Taniej i efektywniej jest kupić folię aluminiową i podkleić do pokrywy. W tych odbłyśnikach szybko wykruszają się uchwyty.
W Castoramie są samoprzylepne okleiny lustrzane szerokości 45cm są dostępne w dwóch typach, gładka oraz imitująca blachę ryflowaną. Cena 25zł za 1mb. Posiadają bardzo dobry klej i warstwa odblaskowa jest zabezpieczona przed zdzieraniem warstwą foli, co pozwala na umycie tej okleiny.
Za tą samą cenę masz większą powierzchnię odbijającą światło.
Ja aktualnie testuję tą imitującą blachę ryflowaną. Opowiem coś więcej po kilku miesiącach.
Ostatnio zmieniony 2013-03-18, 16:07 przez Vendredi, łącznie zmieniany 1 raz.