Sporo tych nawozów lejesz. Pytam nie bez powodu, bo też mam akwa na ASII i nawożę serią PG i non stop mam długie nitki. Może Twoja metoda jest lepsza.
Co do wybarwiania się czerwonych roślin, to moim zdaniem przy tej ilości żelaza co lejesz (najczęściej niedobór jest przyczyną) spowodowane jest to nadmiernym poziomem azotu. U mnie zawsze poprawiał się kolor gdy kończyło się NO3.
112 l [Something] - mariusz86
W tym rzecz że miałem niedobór azotu i fosforu. Stożki mi bardzo karłowaciały wszystkich Rotal.. Jeszcze wcześniej miałem niedobory Potasu - listki mi bielały od spodu więc podniosłem ilość nawozu i problem zniknął, a za to pojawiły się właśnie problemy ze stożkami.. Zacząłem lać 4ml dziennie Makro i ten problem zaniknął.
Wcześniej miałem problem z glonami ale innego typu - rosły na listkach brązowe nitki długości maks. 2 cm. Ale z czasem znikły same. Za to obecnie mam problem z zielonym nalotem na szybach.
Wcześniej miałem problem z glonami ale innego typu - rosły na listkach brązowe nitki długości maks. 2 cm. Ale z czasem znikły same. Za to obecnie mam problem z zielonym nalotem na szybach.
Ostatnio zmieniony 2009-03-27, 17:56 przez mariusz86, łącznie zmieniany 1 raz.
Doścignąć niedoścignione ...