[128l] Relacja z zakładania
- krzych0062
Pewno zmierzałeś do akwarystycznego.chyba, że...chciałeś to zrobić specjalnie

dobra kończę bo dostaniemy zaraz ostrzeżenie
Ostatnio zmieniony 2012-12-20, 22:35 przez syjon, łącznie zmieniany 1 raz.
Malawi
- krzych0062
Po konsultacji z kumplem uznałem że skoro testy są cały czas ok to problem leży w wysokim stężeniu DOC. To by się zgadzało tym bardziej że im dłużej od startu (coraz więcej gromadzi się syfku) nitek przybywało i pojawiły się krasne. Ostatnio kumpel po pojawieniu się krasnych w swoim baniaku 375l wyczyścił unimaxa 700 i krasnale zniknęły.
Tak więc przed wczoraj wyczyściłem kubełek, dziś doszło gruntowne odmulanie z podmianą ponad 50% i ogólne oczyszczenie akwa. W poniedziałek zrobię jeszcze podmiankę 30 % i zobaczę co będzie. To musi pomóc bo już sił nie mam
Tak więc przed wczoraj wyczyściłem kubełek, dziś doszło gruntowne odmulanie z podmianą ponad 50% i ogólne oczyszczenie akwa. W poniedziałek zrobię jeszcze podmiankę 30 % i zobaczę co będzie. To musi pomóc bo już sił nie mam

Było m.in. ~60l
Jest - 128l - ogólne

''Rybom woda, ludziom zgoda'' - Aleksander Fredro
www.akwaczest.pl
Jest - 128l - ogólne
www.akwaczest.pl
Redukcja DOC nie przyniosła żadnych rezultatów. Po podmianach 50% nitki bez zmian, a więc problem nie leży w wodzie.
Tych nitek nie zwalczę bo rosną bez przyczyny. Czekam niestety na restart.
Tych nitek nie zwalczę bo rosną bez przyczyny. Czekam niestety na restart.
Było m.in. ~60l
Jest - 128l - ogólne

www.akwaczest.pl
Jest - 128l - ogólne
www.akwaczest.pl
Szczęśliwie niitki zostały pokonane 
Pomogło ich gruntowne przerzedzenie z jednoczesnym nieświeceniem by ich nie przybywało i wpuszczeniem kilku molinezji, które są na nie łakome

Pomogło ich gruntowne przerzedzenie z jednoczesnym nieświeceniem by ich nie przybywało i wpuszczeniem kilku molinezji, które są na nie łakome

Było m.in. ~60l
Jest - 128l - ogólne

www.akwaczest.pl
Jest - 128l - ogólne
www.akwaczest.pl