czy to rozszczelnianie?
czy to rozszczelnianie?
Witam mam pytanie odnośnie mojego akwarium ponieważ ma ono już swoje lata około 8, i ma około 130 litrów, miesiąc temu zmieniałem całą wodę, ale wczoraj dopiero zauważyłem w dolnym prawym rogu niepokojące mnie na silikonie objawy nie wiem czy tym już się niepokoić i natychmiast szukać nowego akwarium itp. Proszę o porady z góry dzięki przesyłam zdjęcia.
http://imageshack.us/v_images.php
http://imageshack.us/v_images.php
Ostatnio zmieniony 2012-11-29, 13:39 przez Pinio, łącznie zmieniany 1 raz.
-
niestety ale nie działa, coś źle skopiowałeś
---------->>>KREWETKOWA ODSKOCZNIA SIWEGO !!! <<<---------
-->> Yellow, Yellow Neon, Super Yellow, Blue Tigery, Deep Blue Tiger,<<--
-->>Blue Velvet, Dream blue rili, Blue Jelly<<--
-->> Yellow, Yellow Neon, Super Yellow, Blue Tigery, Deep Blue Tiger,<<--
-->>Blue Velvet, Dream blue rili, Blue Jelly<<--
Może nie było dobrze odtłuszczone i silikon się odspoił... druga możliwość to po prostu starość , niektóre zbiorniki wytrzymują po 15 lat ,a niektóre 5 Wszystko zależy jakiej jakości był silikon i jak się przykładała do roboty osoba która tą bańkę kleiła. Radziłbym Ci przekleić to akwa , co byś nie miał w przyszłości niespodzianki.
Nie no ...tak od razu to nie powinno pizgnąć ....jeżeli to sie powiększa ,to raczej nie czekaj....ale jeżeli nie ,to jeszcze powinno postać ....i kilka lat , albo kilka dni....nikt tego nie przewidziPinio pisze:Dzięki za odp, ale ja chyba zamówie nowe zrobię gdzieś na zamówienie, tylko martwie się czy np tak nagle mi nie strzeli i pozalewam sąsiadów czy to raczej powolny proces?

Jak masz możliwość to zamów nowe , będziesz spał spokojnie.
PS . Piotrek ...nie strasz chłopaka

Ostatnio zmieniony 2012-11-29, 21:52 przez Pabian, łącznie zmieniany 1 raz.
Spoko dzięki za doradzenie jutro ( tak się akurat składa, że u siebie we wrocławiu co piątki mam giełde zoologiczna ) pojade i tam a było tam paru pamiętam co akwaria się oferowali kleić dam wymiary itp, aczkolwiek może z 5 cm wyższe zrobie z pare litrów więcej będzie :) , więc ide mierezyć szkło. Dobrej nocy